Spot SZCZECIN - Strona 65

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
widze panowie zescie sie rozbujali z tymi spotami a ja kwitne w aberdeen i niestety nie zapowiada sie na wizyte w PL a szkoda pozdrawiam

Na drodze numer 10 widziałem wczoraj nowe słupki pod fotoradary. Prawie w każdej wiosce między Stargardem a Reczem, w Suchaniu przed stacją wylot na Recz. Nie ma jeszcze tablic informacyjnych.
Tylko jak to w Polsce, poustawiał je jakiś kretyn, który nie traktuje radarów jak elementu wpływającego na bezpieczeństwo użytkowników dróg, tylko jak skarbonkę. Tylko właściwie jeden słupek za Reczem w terenie niezabudowanym bez ograniczenia prędkości stoi na skrzyżowaniu (moim zdaniem zupełnie zbędnie-skrzyżowanie dobrze widoczne w szczerym polu), reszta stoi na wylotach miescowości, w rzadkiej zabudowie. Już pisałem najlepszy przykład Suchań, na wylocie zamiast na wlocie przy szkole i przejściach dla piechurów.

To tak żeby się nikt nie zdziwił, jeszcze były zaklejone-nieaktywne

-----------------
Stahu

słupy, radary, fotoradary... dzięki Stahu.

teraz uwaga: na spokojnej i dotąd olewanej przez patrole "płytówce" Szn-Chociwel grasowała dzisiaj srebrna vectra z czarnymi szybami... allle mieli żniwa... tam niby jest max 90km/h, łącznie z DOLem...

oj wszelkie dostepne siły w zachpom ruszyły do zbierania podatku od kierowców, pracują w pocie czoła od świtu do zmierzchu... ale musi być dziura w budżecie...

Kolejny słupek wylany jest na 3 w kierunku Pyżyc na wysokości krzyżówki na Kołbacz. Wychodzi że wielki brat widzi wszystko.

Dzięki za info, i tak ostatnio już jeżdżąc codziennie do Stargardu ograniczyłem znacznie prędkość, ale DOL to już przesada.
wg przepisów jest 100 km/h, ale kto tam jeździ 100, chyba traktory

Cytat:
2009-06-24 08:37:37, Wiktorzi pisze:
jeżdżąc codziennie do Stargardu ograniczyłem znacznie prędkość,

to jeszcze specjalne info o wyposażeniu niepozornej szarej kijanki - kolega lata codziennie na Stargard, wiadomo 4 pasy nowa pusta droga to każdy przyciśnie, zwłaszcza jak się ma beemwe.

dogonili chłopa dopiero pod Stargardem, on w szoku bo zawsze patrzy w lusterka a miał puste pole. Teraz najlepsze:
1. nagrali go z... 400 metrów (!!!) i na stop-klatce czytelnie widać tablice rej
2. na "do widzenia" pogrozili palcem, że dzień wcześniej też go nagrali ale już nie zdążyli dogonić. Ale ma się nie martwić i sprawdzać skrzynkę na listy...

POLOWANIE !

Cytat:
2009-06-24 11:37:39, 7gsi pisze:
to jeszcze specjalne info o wyposażeniu niepozornej szarej kijanki - kolega lata codziennie na Stargard, wiadomo 4 pasy nowa pusta droga to każdy przyciśnie, zwłaszcza jak się ma beemwe. dogonili chłopa dopiero pod Stargardem, on w szoku bo zawsze patrzy w lusterka a miał puste pole. Teraz najlepsze: 1. nagrali go z... 400 metrów (!!!) i na stop-klatce czytelnie widać tablice rej 2. na "do widzenia" pogrozili palcem, że dzień wcześniej też go nagrali ale już nie zdążyli dogonić. Ale ma się nie martwić i sprawdzać skrzynkę na listy... POLOWANIE !

dokladnie tak jak piszesz, maja nowe zabawki do nagrywania z duzej odleglosci, mnie nagrali ostatnio i tez nie wiedzialem ze mnie nagrywali - ostatnio jest jakis wysyp mandatow dla omeg

Nigdy nie popierałem tajnego nagrywania i popierał nie będę. Jako że oni mierzą prędkość swojego auta to popełniają takie same wykroczenie jak ja i żaden pseudonaukowy sędziowski bełkot tego nie zmieni.
Ktoś w końcu ich zepchnie na pobocze i tyle.

juz nie raz tajniacy sie wylozyli... Tez uwazam, ze powinni byc karani policjanci, bo niby na jakiej podstawie oni grzejac 100km/h przy szkole stwarzaja mniejsze zagrozenie niz inny kierowca??

to tak z drugiej strony patrzac - jak sobie wyobrazacie zatrzymanie np mnie jadacego ponad dozwolona predkosc? stacjonarny fotoradar w kazdej wiosce, na kazdym skrzyzowaniu, ...? patrol w kazdej wiosce?

wystarczy ze dadza cynk najblizszemu patrolowi i ten Cie zgarnia albo pozniej przysla Ci na poczte paczuszke
radary i tak sa w kazdej wiosce na kazdym skrzyzowaniu

Zreszta to jest Twoje ryzyko jechac 100 w terenie zabudowanym. Jak kogos potracisz, a nie daj Boze zabijesz, to masz prze...ane do konca zycia, nie mowiac juz o sumieniu

Brutal a z trzeciej strony dlaczego Ciebie zatrzymywać ? Po co ? Jak jesteś kretynem to drzewa czekają, a jak lubisz płacić to zapłacisz.
Zawsze mogą mierzyć i kazać następnym Cię zatrzymać, są naturalne blokady (zwężenie, korek)

Ostatnio tak podchodząc z "innej strony" był pewnie słyszeliście wypadek BMW w którym to owe BMW uciekając przed policją w pościgu wpadło na drzewo i spłonęło i chyba 4 osoby do piachu.

I teraz pytanie z cyklu co by było gdyby,
Gdyby policja ich nie goniła nie wpadli by na drzewo, ale po co uciekali ?
A może gość się spieszył do szpitala bo mu ktoś umierał
Pewnie inny wątek by o tym założyć, to sobie pogadamy.

A tak poza tym mamy dzisiaj spotkanie na "wyższym" poziomie z gościem z W-wy ok. 18 na Wałach Chrobrego, jak ktoś chętny zapraszamy,

tak, tylko ze polacy to taki narod ze jesli sie im czegos nie zabroni i nie bedzie karalo to beda to robic nagminnie - fakt, luzniej by na drogach bylo
a co do poscigu jadacego do szpitala to mialem taki przypadek i nic mi nie zrobili, oczywiscie w ramach rozsadku

edit:
a kolega z wyzszych sfer bedzie i u nas

[ wiadomość edytowana przez: Brutal dnia 2009-06-24 19:34:07 ]

raczej znajac nature ludzka jak cos jest zabronione jest bardziej necace

Dziękujemy za miłe spotkanko. Gadać można by długo jednak w tygodniu czasu brak.

-----------------
Stahu

również żałuję, że czasu ciągle tak mało... ale chociaż tą godzinkę udało się urwać

Cytat:
2009-06-24 19:33:32, Brutal pisze:
a kolega z wyzszych sfer bedzie i u nas

owszem, życzymy mu szerokiej i bezpiecznej drogi, bo pogoda raczej nie będzie go rozpieszczać

o kim Wy mowicie?? :|

Cytat:
2009-06-24 21:54:27, fatboy82 pisze:
o kim Wy mowicie?? :|

jak to o kim, "obcy" wyladowal nad morzem i odwiedza szybkich spokojnych

kurde nadal mi to nic nie mowi