MotoNews.pl

Ciekawostki z ALLEGRO - Strona 67

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2007-03-07 12:56:14, Rys1977 pisze:
najmlodsza z wersji rapid

Wcale nie najmłodsza
Buda prawie taka sama jak ostatnie, ale kilka różnic jest. Natomiast mechanicznie jest sporo różnic. Całkiem inne zawieszenie przednie, te nowsze mają takie, że prowadzą się jak samochody, a nie jak Skody. Poza tym silnik. Tutaj jest 120, a ostatnie miały taki, jak stosowany w najmocniejszej wersji Favorit, czyli 136, który naprawdę potrafi dać czadu.

Tak wygląda faktycznie najnowsza rapidka:

Zawieszenie przednie jest identyczne we wszystkich Rapidach/Garde.Przekłądnia zebatkowa miała premiere w 1981r własnie w Garde/Rapid. Jedyna różnica to wydłużenie wahaczy w 1983r.

Sorki, ale jak ma inne wahacze, to nie jest identyczne. Poza innymi wahaczami, ma też inne drążki kierownicze.

Roznicy w jezdzie nie ma wielkiej. Konstrukcja zawieszenia jest identyczna w odroznieniu do przekładni starego typu jakiej nie stosowano w QP ( notabene polonez nigdy się zebatkowej nie dorobił )

Jest ogromna różnica w jeździe. Wystarczy przejechać się właśnie Gardzianką, a potem np 136. Gardzianka na wszystkich zakrętach jedzie prosto, po czym jak już haczy o rów, to zaczyna zarzucać tyłkiem, a nowsze rapidki nie wykazują tendencji ani do podsterowności ani nadsterowności. Jesli się odpowiednio nadrzuci taką rapidkę, to idealnie zacieśni zakręt. Szczerze mówiąc, to charakterystykę prowadzenia ma podobną do Porsche. Może porównianie wydaje się dziwne, ale własnie tak się zachowuje.

Mam obie - zapraszam na porownaie

Już porównywałem
Może za wolno jeździsz meeeen

pewnie dlatego szuka nissana 200SX

Koniec tego OT! Idźcie z tym na GG.

Fajny lakier.

125p "zabytek"

[ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2007-03-08 23:04:20 ]

No ładnie Modo , sam bierze udział w OT , a pozniej wygania na GG, dziwny jest ten kraj.
A Nissana poszukuje faktyczniez z idealnym napedem.

Mała autoreklama
Rózne części do Poloneza

[ wiadomość edytowana przez: lookaash dnia 2007-03-09 00:31:25 ]

Błotnik do borka i akwarium nowy

Znowu Allegro czar - części po 5 zł koło mnie.

Tapicerka tylnej klapy do Poloneza z prostokątnymi światłami. - Tania.

Wylicytowalem ostatnio za 1 PLN szybe przednia do 126p.

Dostalem maila z danymi sprzedajacego, wysylam zapytanie gdzie mam przelac kase a ten mi mowi, ze nie kupilem tej szyby bo on wycofal aukcje. Ja sie pytam jak wycofal skoro kupilem, to przestal odpisywac na maile. frajer jego sprawa, ze nie zdazyl wycofac mojej oferty, mogl nie wystawiac od zlotowki.

El, ja mam szyby do boba i oddam za friko - wysłałem Ci info na priva.

Tytuł aukcji: Chlodnica_polonez_1_6_gli_dwa_wiatraki

Co to za cewka?

od malucha?

Fabrycznie nowy zderzak do borka. Cena to chyba jest podana na coś przynajmniej w okolicach 2020r. Na dodatek bez listewki jest. W wakacje wyrwałem taki za 40zł.

Komu, komu halogeny bo idę do domu

ileż można tego mieć
dzięki Daniel za cynk

Siedzenia INTER GROCLIN komplet do Poloneza i nie tylko

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=174907574

Oraz wzmacniacz ALPINE 400W

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=174904369