Kultowe Auta PRL-u - Archiwum 2013 - Strona 69

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ciesze się z tych informacji ale ten Star 20 w skali 1/72 strasznie mały będzie taki jak simson duo. Jednak wiedziałem że Polska do dziadostwo nic więcej. Pozazdrościć inny krajom można że mają ciężarówki w1/43.
Zawiodłem się na DEA.

Wiecie , wpadl mi taki pomysl .

Dea wyda Stara w specjalnym w 1:72 i ludzie go pokupuja , a pozniej bedzie w normalnym w 1:43 i ludzie beda myslec ze bedzie pasowal do innych modeli , szczegolnie do wydanego juz robura i tez go pokupuja , i wiekszy zysk dla DeA .

Ale to co napisalem to tylko "teoria spiskowa" ze tak sie wyraze

Ten star to będzie porażka! Skoro robur w 1:43 to dlaczego nie on? Na dodatek wydania specjalne są droższe niż zwykłe- dostaniemy więc mniejszy model za większą cenę.

Cytat:
2013-05-30 15:23:22, mAbZ pisze:
Łolaboga jakie nieszczęście że Star w 1/72! Będzie pasował jak ulał do wcześniej wydanych trzech ciężarówek i do autobusów. Też bym wolał w 1/43 ale sądząc po Roburze i seriach zagranicznych, myślę że w przyszłości na pewno będzie i taki. Złota zasada kolekcjonera wciąż aktualna: NIE PODOBA SIĘ - NIE KUPOWAĆ!

Jestem tego samego zdania. Trudno Star będzie jaki ma byc i nie ma co płakac. Nie podoba sie komuś niech nie kupuje. Polityki Dea nigdy nie odgadniemy, wiec powinniśmy sie cieszyc z tego co jest. A że jest jakie jest to jako Polacy powinnismy juz sie do tego przyzwyczaic

Wstawiam zdjęcia Jamnika,pochodzą one z motoshowminiatura a wrzucił je użytkownik j.jacek.Jamnik jak dla mnie jest OK ,tylko szkoda,że nie dali lamp z Fiata z nr 12,ale i tak Fiacior jest na plus

[ wiadomość edytowana przez: 4dk0 dnia 2013-05-30 20:40:57 ]

Na n/w forum już rozgorzała debata na temat zalet i wad. Nie będę tu ich przytaczał bo każdy widzi jaki fiat jest. Jak dla mnie to powiem tyle. "Więcej takich smaczków"

Kolega jacek ktory pokazal zdjecia jamnika wspomnial ze gazetki jeszce niema( dziwne.
Co do Jamnika model fajny choc te tylne lampy

A jaki to problem przełożyć światła z Fiata z numeru 12? Wymieni się je i będzie fajnie to wyglądało. A jeśli chodzi o Stara to nie rozumiem dlaczego znowu będzie w skali 1/43. Już bym wolał Robura w skali 1/72 a Star w 1/43. Powinni trzymać się jednej skali. Co teraz będą wydawać jedne ciężarówki w1/43 a drugie 1/72? Bezsensu.

Taka polityka Dea,i wpływu na nią nie mamy

[ wiadomość edytowana przez: 4dk0 dnia 2013-05-30 21:45:40 ]

Cytat:
2013-05-30 21:22:12, marianok53 pisze:
Kolega jacek ktory pokazal zdjecia jamnika wspomnial ze gazetki jeszce niema( dziwne. Co do Jamnika model fajny choc te tylne lampy

Kolego a co w tym dziwnego?
Modele docierają ciut wcześniej ,a gazetki są do końca poprawiane i redagowane ,nie widzę w tym nic nadzwyczajnego.
A tak w ogóle Witam wszystkich Bardzo serdecznie,niestety nie mam nicka tak jak na Motoshowminiatura.pl ale postaram się to wszystko nadrobic innymi walorami

[ wiadomość edytowana przez: jjacek- dnia 2013-05-30 22:05:54 ]

Witam co byście powiedzieli na ten prototyp?
Podobno jedyny w Polsce czyli MIKROSAMOCHÓD CORAL

Nigdy o nim nie słyszałem,ale wygląda ciekawie .Może Dea wyda takie dziwadełko.

[ wiadomość edytowana przez: 4dk0 dnia 2013-05-31 07:58:49 ]

Prototypy jak najbardziej, ale nie SAM-y

Czy ktoś wie co t był DZIK?
To był dopiero pojazd!!!

Dzik do Kapu nadaje sie jaknajbardziej

Fdek dzik tez powinien sie pojawic ale najbardziej czekam teraz na nyse Tropic

Sroczka czekamy na info1

Czekam na takiego jelcza w normalnym wydaniu
1)

2) Osinobusa

3) Ził 130

[ wiadomość edytowana przez: marianok53 dnia 2013-05-31 18:11:31 ]

Dzień dobry Koledzy!!
I tak to jest jak się czegoś namacalnie nie sprawdzi - pisałem,że Star 20 najprawdopodobniej będzie w skali 1:72 (tak miałem napisane w papierach) , a tak na prawdę będzie w skali 1:43 (widziałem).
Wszystkich zainteresowanych za pomyłkę przepraszam.

Cytat:
2013-05-31 18:44:43, sroczka7 pisze:
Dzień dobry Koledzy!! I tak to jest jak się czegoś namacalnie nie sprawdzi - pisałem,że Star 20 najprawdopodobniej będzie w skali 1:72 (tak miałem napisane w papierach) , a tak na prawdę będzie w skali 1:43 (widziałem). Wszystkich zainteresowanych za pomyłkę przepraszam.

poważnie 1:43????? Jak tak to jest to megamegamegasuper wiadomość.

Sroczka7 dzięki za suuupeer informacje!! Ale się cieszę . Ten Star bedzie w specjalnym czy w normalnym wydaniu ?? W jakiej zabudowie ? Jakiś specjalny np strażacki ?

Cytat:
2013-05-31 18:51:30, autaPRL-u pisze:
Sroczka7 dzięki za suuupeer informacje!! Ale się cieszę . Ten Star bedzie w specjalnym czy w normalnym wydaniu ?? W jakiej zabudowie ? Jakiś specjalny np strażacki ?

Wcześniej Sroczka pisał że Star ma byc w specjalnych nr. Jestem ciekaw czy wraz z wypuszczeniem "dużego modelu" w specjalnych nie podskoczy cena

Ja myśle , że jeśli będzie "cywilna" wersja Stara 20 , to będzie w wyd normalnym . Jesli np. strażacka bedzie w NS .