Koszulki i czapeczki klubowe!!! - Strona 8

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2006-05-12 18:21:51, arii82 pisze:
Więc zaczynaj działać, może jakaś lista chtnych ( ilość, itd) i do dzieła

lista nie ma sensu bo i tak nikt sie nie wpisze a czesc co sie wpisze nie wezmie...a jedno jest pewne wczesniej czy pozniej wszystko zejdzie jak nie zlot to cos tam... sie ma to doswiadczenie nie?

Cytat:
ista nie ma sensu bo i tak nikt sie nie wpisze a czesc co sie wpisze nie wezmie.

z listą czy bez ja jestem chętny, pomijając koszty chcę mieć coś co będzie wyróżniać mnie z tłumu

..z listą czy bez ja jestem chętny, pomijając koszty chcę mieć coś co będzie wyróżniać mnie z tłumu

jestem tego samego zdania zapytam się jeszcze w pobliskiej drukarni czy są w stanie zrobić taki cosik

[ wiadomość edytowana przez: Tomatol dnia 2006-05-13 15:46:32 ]

eeeeeeeeeeeeend????

Cytat:
arsen Wysłany: 2006-05-18 09:16:56
eeeeeeeeeeeeend????

chiba bardziej aaaaaaaaaaaaaaaaaaand?

W tą niedzielę czyli 28.05 odbędzie się spocik grupy lubelskiej. Jednym z głównych tematów będzie organizacja wykonania i dystrybucji naklejek klubowych do wszystkich chetnych klubowiczów. Plan zakłada wykonanie naklejek na tylną szybę oraz przeciwsłonecznych. Prosimy o cenne porady i uwagi.

no wiec posiedziałem dzisiaj troszku i sa projekty przyciemnianych naklejek na przednia szybe.Potrzebuje jeszcze odpowiedniego doboru kolorów napisów do tła wiec wszystkie sugestie sa mile widziane a ja bede przerabiał kolory i pokazywał
Kolory przyciemnienia sa trzy czerwony niebieski zielony
a oto próbki:

co do naklejek na tylna szybe to koszta sa dosc zanaczne wiec jeszcze sie zastanawiamy nad nimi w kazdym razie byłby to ten sam wzór lecz białe napisy na przezroczystej foli.
oczywiscie wszystkie naklejki beda od wewnatrz

[ wiadomość edytowana przez: krzychuk dnia 2006-05-29 23:43:37 ]

Ja to bym chciał bordowa z biały napisem , a co do czcionki to lekko pochylona byłaby lepsza. No i mam nadzieje że bedą klejone od wewnątrz

[ wiadomość edytowana przez: andrzej_krakow dnia 2006-05-29 23:39:17 ]

Cytat:
2006-05-29 23:37:21, andrzej_krakow pisze:
Ja to bym chciał bordowa z biały napisem , a co do czcionki to lekko pochylona byłaby lepsza. No i mam nadzieje że bedą klejone od wewnątrz

pan załorzy krawat!

pochylona czcionka bedzie sie "rozmazywała" z pewnej odległosci

kolor przyciemnienia jest dowolny mozesz zamówic nawet sraczko buraczkowy aby ci tylko pasował natomiast co do białych liter to jest ból raz ze w niektórych miejscach bedzie on nie widoczny a dwa ze koszta wzrosna niesamowicie gdyz sitodruk jes cholernie drogi a przynajmniej przy pierwszej takiej akcji bo najdrozsze sa klisze później jak sam iesz to cena spada do kosztów foli i farby.
Natomiast robiac to na ploterze uniemozliwia nam uzycia białego tuszu

No dobra, czarne litery tez moga być. Ale uwazam że adres strony to sobie juz można odpuścic. Samo Lada Klub Polska wystarczy w 100%.

[ wiadomość edytowana przez: andrzej_krakow dnia 2006-05-29 23:58:56 ]

[quote]
2006-05-29 23:58:04, andrzej_krakow pisze:
.... Ale uwazam że adres strony to sobie juz można odpuścic. Samo Lada Klub Polska wystarczy w 100%.

jeśli ktos bedzie zainteresowany klubem to bedzie szukac w necie tak np jak ja wpisze w goglach lada klub i znajdzie..

Naklejki na przednią szybę są super.Zgadzam się z Andrzejem i Tomatolem,że adres internetowy można sobie darować - będzie na naklejce na tylną szybę i w zupełności wystarczy.Może wtedy będzie można zrobić większe litery,żeby się nie rozmazywały i je jednak pochylić,tak żeby wyglądałyjak na projekcie Krzychuka dotyczącym naklejki na tylną szybę.Bedzie wtedy spójność w projektach i obie naklejki na tył i na przód będą wyglądały jak komplet

Cytat:
będzie na naklejce na tylną szybę i w zupełności wystarczy.Może wtedy będzie można zrobić większe litery...

Zgadza się, ale to jest dodatkowy koszt, bo wiąze się z kolejną matrycą!

Czyli,jeśli dobrze rozumiem, naklejki na szybę przednią i tylną będą wykonywane w oparciu o jedną i tą samą matrycę?Jeśli tak,to fajnie.Chodziło mi tylko o to,żeby przód i tył nie odbiegały stylem, bo ja np. zamierzam zamówić naklejki jako komplet - na przód i na tył.Jeśli będzie taka możliwość ofkors

Cytat:
Czyli,jeśli dobrze rozumiem, naklejki na szybę przednią i tylną będą wykonywane w oparciu o jedną i tą samą matrycę?

Zgadza sie! Chodzi nam o to aby obie strony miały taką samą czcionkę i styl, aby nie zmieniać tego bo tą są dodatkowe koszty.
Kolor foli jest dowolny (prawie) dochodzi tylko kwestia koloru czcionki.

Jak dla mnie to proponowany schemat czarne litry z przodu, a białe z tyłu jest OK. A co do kolorów przyciemnienia, jeśli to nie problem,to uwazam,że powinny być podawane przy składaniu zamówienia przez zainteresowanych zakupem.

Rozmawiałem z fachowcem w tej dziedzinie i jednocześnie z właścicielem jednej z firm wykonujacych nadruki.
Odradzał czarne litery na nadruku gdyż wnętrze samochodu jest ciemne i wówczas maleje widocznośc napisu a poza tym by to drożej kosztowało. Proponował białe lub srebrne litery. Pokazałem mu projekt wykonany przez Krzysia i bardzo mu sie podobał.

Zgadzam się,że na ciemnym tle lepiej wyglądają białe litery-zasada kontrastu.Ale wcześniej w dyskusji było napisane,że białe litery są droższe. Może ta sytuacja wyklaruje się w końcu jak wybierzecie jakąś konkretną firmę z Lublina,która podejmie się produkcji naklejek?

NA STRONIE FSO KLUB mozna zobaczyć jak wyglądają ich naklejki na tylnej szybie i przedniej , tył białe napisy i strona www , przód białe napisy , widać je wyraźnie a litery są lekko pochylone.