Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() CARORACER Miłośnik FSO Polonez Caro + 1.6 GLI Tuchów | 2005-01-06 12:58:04 jak dla mnie wszystko jeden chu* jakie swiece 3 czy jedno elektrodowe wazne zeby swieca dobrzechodzila nie miala przebicia i dawala iskre, jakzmienialem to okazalo sie ze mialem 3 elekrtodowe zmienilem na jedno i to samo, swiecami rakiety z bryczek nie zrobicie zieniajac swiece, wazne tylko zeby byly sprawne i to wszystko wedlug mnie nie mowie tu o jskis sportowych za duza kase tyko o zwyklych gdzie cena miedzy nimi wacza sie o 5 zl |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-02-19 23:58:51 Ja mam 3-elektrodowe i sobie chwalę. |
![]() Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2005-02-20 02:42:13 Generalnie to jest tak że jak masz zwykły układ zapłonowy to po włożeniu 3elektrodowych jedyna różnicą będzie zawartość portfela...
inaczej ma się sprawa przy elektroniku... tam już jest większy sens ładowania lepszych świec... |
![]() wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2005-08-22 19:34:44 z tego co ja wiem, to do gazu najlepsze są jednoelektrodowe np Iskry, NGK, a gazownicy zalecają do gazu zmniejszenie szczeliny, więc 0,7 powinno być ok |
![]() Martini81 Miłośnik FSO Opel Omega B sedan Oslo Norge | 2005-09-29 14:46:23 Ja mam NGK V-Line i sobie chwalę. Ładniej silnik pracuje, równiej na wolnych obrotach. Przerwa 0,6. A dałem niecałe 25 PLN-ów za 4 sztuki. Aha wcześniej miałem właśnie Iskry do gazu |
![]() adams4lta Miłośnik FSO Było sobie 125p Warszawa | 2005-09-29 14:48:24 Zaworki ustawiałem jakies 5-6 tyś km wstecz. Sądze że po takich zmianach w elektryce zapłon trzeba przy okazji ustawic a zaworki na gazie podobno trzeba co jakies 5000 km ustawiac... A do tego nowy filtr powietrza i gazu i regulacja gazowni (bo aktualnie zasysa cieple powietrze i duuzzzooo pali, wiec chce to na zimne ustawic). Generalnie chce zrobic te pierdoly na cacy bo jak jest chlodny wilgotny ranek to kiepsko odpala i na gazie i na benie(na benie rzadko odpalam). A kopulek mam sporo wiec sie zastanawiam czy je oczyscic czy kupic nowa??? a jeszcze w piwnicy lezy nowa cewka ze starych prl'owskich zapasow, wiec pewnie tez ja wstawie.... ![]() Co warto z tego zrobic a czego sie nie dotykac??? Chce zeby lepiej odpalal, rowniej i zwawiej pracowal, a do tego mniej palil??? ![]() |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-09-29 16:29:55
prosisz o cud ?! ![]() |
andrzejzet Bialystok | 2005-10-16 19:02:38 Witam kolegów -kupiłem świece do poloneza fe65ps-gaz jak przeczytałem potem na odwrocie są to świece do gli ,do gsi wedłuk tego co jest napisane powinny być fe85ps .czy mimo to będą pasować??? |
mateoos Miłośnik FSO czarnuch Szczecin | 2005-10-16 22:34:13 Mi tłumaczono to tak, że świece z indeksem 65 /to jakiś indeks cieplny czy jak/ powodowały u mnie efekt samozapłonu - rozgrzewały się bardzo mocno. Po zmianie świec na 85 samozapłony po zgaszeniu silnika po prostu przestały występować. Obecnie przy zasilaniu gazowym mam świece 85 i nie ma żadnych kłopotów. Silnik 1.5 GLE.
|
Dandre Polonez Caro Plus 1. ... Bełchatów | 2006-04-28 00:52:31 Witam wszystkich !
Mam gorąca prośbę do posiadaczy poldków 1.6 GSI Caro Plus o sprawdzenie w instrukcji obsługi ( biało-czerwona książeczka ), jaka wartość odstępu elektrod w świecach jest tam podana ? U mnie przekreślono 0.8 mm, potem dopisano i zamazano 0.65 mm, aby ostatecznie zostało 0.55 mm. Zastanawiam się, czy to aby nie dzieło firmy, która zakładała instalacje gazową ? Nie wiem też, czy to nie za mała przerwa ? Tak sobie to tłumaczę, że zbyt mała przerwa to też mała energia iskry, bo przeskok nastąpi przy niższym napięciu na cewce, ale to taka moja kombinacja i nie mam pojęcia czy słuszna ? Z góry dziękuje za informacje i pozdrawiam !!! |
![]() mastah22 PoldRover Kietrz | 2006-04-28 03:05:33 oryginalne swiece maja 0,8 a na potrzeby LPG zbija sie czesto przerwy o 0,1 w stosunku do nominału. |
mateoos Miłośnik FSO czarnuch Szczecin | 2006-04-28 06:51:20 Potwierdzam, GSI ma mieć 0.8, a przy instalacji gazowej 0.7.
|