Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() pioczar Polonez caro Kraków | 2005-04-02 18:40:59 Z wyjącym mostem w moim poldku uporał się znajomy mechanik. Rozebrał wszystko na części pierwsze, wyczyścił i po dokładnym przeglądzie łożysk wyszło że obydwa na ataku mają delikatne wrzery i ogólnie nie wyglądają ciekawie. po wymianie łożysk, skręceniu i zalaniu olejem no i oczywiście założeniu stał sie cud. CISZA ![]() ![]() |
![]() Martini81 Miłośnik FSO Opel Omega B sedan Oslo Norge | 2005-06-09 15:51:45 Czy zna ktoś skuteczny sposób na odkręcenie korka wlewowego w moście ??? Próbowałem imbusem - nic, imbusem z przedłużką - klucz obróciło - korek ani drgnął. Jeszcze większy imbus nabiłem młotkiem, znowu 1m rury - korek twardy typ: nie ruszył się.
Spustowy w porządku trochę olejku kapie ale jakiś czarny i może go być mało stąd być może bierze się wyyyycie. To jak mam wymienić olej w moście: Przewrócić Poldzia na dach ![]() |
![]() dragonslave Fiat 125p Ruda Śląska | 2005-06-17 18:25:34 Witam.. pozwólcie że odsiweże troche wątek... bo mam pytanko !! ZNOWU Czy krzyżak trzeba szybko wymieniać czy mozna jechac jeszcze długo długo...?? sprawa wygląda tak, że jak puszczam pedał gazu albo lekko go wciskam to słyszę stuki wału z tyłu.... Łatwo wogóle w Fiaciku 125p wymienic krzyzak ?? A tak poza tym to Cieknie mi z tylnego mostu od 3 miesięcy ale jak narazie nic nie piszczy... jedynie w okolicy prawego koła z tyłu coś stuka... co to moze byc ? resor ?? bo CYBANTY mi popękały..... Byłbym wdzięczny za pomoc |
![]() rheum Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6 GLI Śrem | 2005-06-17 20:20:37 Ja bym już jechał do mechanika albo sam się wziął za to w gasrażu i chociaż wczołgał się pod auto i popatrzył co może tam stukać, co cieknie i ile, bo mechanizm przeniesienia napędu jes pancerny, ale z tego co wiem jak jest coś walnięte, to więcej Ci będzie palił, bo tarcia i opory są większe na 'tracie mocy" ![]() |
![]() Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2005-07-03 15:30:01 A ja wlasnie pozbylem sie zupelnie wycia mojego mostu ![]() Wyl najpierw standardowo przy 90kph a pozniej juz od 30 wylo w nieboglosy w srodku sie nie dalo wysiedziec. Teraz - most cichy jak by go wcale nie bylo ![]() Co zrobilem ? wymienilem sobie wszystkie 4 lozyska w moscie , zalalem nowym olejkiem wymienilem zimering nowa uszczeleczka i hula jak szalony ![]() PS wczoraj zalozylem sobie nowe resorki no klasa 3 piorka klasa ![]() |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2005-10-07 15:39:13 Remont kompletny z gwarancją kosztuje w specjalistycznym zakładzie pod Warszawą około 700zł.
|
Nabauab Miłośnik FSO Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2006-01-13 18:48:19 1.6 ma dłuższy (3,9) , niż 1.5 (4,1), ale to nie powinna być taka róznica mimo wszystko w osiągach. |