Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2007-01-06 15:40:42
na rychtalska możesz zajechać |
![]() baryla_wroclaw reanault clio 1.8 16 ... wrocław | 2007-01-06 16:07:51 j tam jade na Rakietową na tor ale chyba popatrzeć bo sie nie wyrobei co by moja padlina była gotowa ![]() ![]() |
![]() Horblower Zastava 1100p Wrocław | 2007-01-06 16:39:40
Do tego warsztatu po lewej stronie jak sie jedzie od jedności? Tam robią takie rzeczy? |
![]() CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2007-01-06 16:48:52 tak wydaje mi się że tam takie rzeczy robią bo wiem że resory klepia i hartują |
wojtaz Wrocław | 2007-01-07 01:24:22 główke zrobią Ci kompleksowo w żernikach wrocławskich gościu ma warsztat i robi szlify cylindrów i wszystko przy głowicach co tylko zechcesz |
![]() CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2007-01-07 11:27:31
masz jakiś konkretny adres bym sie tam motać nie musiał ![]() |
wojtaz Wrocław | 2007-01-07 15:49:40 jak bedziesz jechał od strony wrocka to przejeżdżasz rondo i za rondem jedziesz dalej prosto i zaraz po prawej stronie będziesz miał bilboard na którym będzie reklama jego zakładu i strzałka gdzie skręcić, ślepy by zuważył ![]() |
![]() poldrive-126 F&F Sympatyk Polski Fiat 126 Lubin | 2007-01-07 16:46:01
WRC ja jade na KJS do MARJUSZA jak chcesz mozemy miec jeden serwis razem jechac wraca . Czy jedzie jeszcze ktoś z wałbrzycha ?? JAk cos to GG |
Marjusz F&F Wolny Słuchacz :) 80' 2.0 i T3 WrocłaW | 2007-01-07 22:30:27
Tyle co on długów ma to szok, wszędzie po roku czy pół wyrzucali go z miejscówki, bo nie płacił, tym co sędziowali też zdażało się, żę nie zapłacił, sprzętu nabrał od PZM i go zdemolował nabijając sobie tylko kasę - a jest tego troche tylko wszystkiego nie zapamiętałem... ze sportowej strony dowiedziałem się, że jak startował na gokartach z silnikiem WSK to tak kombinował, że mocniejszy silnik z innego motoru zapakował i obkleił skorupą od WSK i wyszło to dopiero jak silnik eksplodował i odpadły klejone elementy Wizualizacja toru na stronie to lipa, ten tor może kiedyś tak będzie wyglądał i docelowo też ma być kartingowy. Nie jest to własność pana S. tylko jako trener z licencją PZM tam udzielał lekcji. Pełna wersja Regulaminu będzie niedługo dostępna na www.gds.prv.pl, a teraz tekstowa już na www.wtsherco.pl można go dostać po wysłaniu mejla na adres st.gds@wp.pl Do momentu kiedy takie betony będą w PZM nigdy nie będzie tam dobrze. [ wiadomość edytowana przez: Marjusz dnia 2007-01-07 22:32:23 ] [ wiadomość edytowana przez: Marjusz dnia 2007-01-07 22:48:20 ] |
![]() Rider44 FSO Polonez 1.6 GLE ... Wroclaw | 2007-01-07 23:30:19 Panowie mam pytanie : Wiecie moze gdzie we Wroclawiu jest jakis sklep gdzie mozna kupic dysze do gaznika ?
I jeszcze jedno czy byly kiedykolwiek w sprzedazy gardziele (zwezki) o srednicy np. 28mm,30mm,32mm ktory pasowaly do gaznika Poloneza (np. od innego wozu) ? |
kobzacz F&F Sympatyk Fiat 126 FL Wrocław | 2007-01-10 11:51:58
Czy mógłbyś napisać coś więcej o tym telefonie, czyja to inicjatywa, na jakich zasadach działa, etc.?
Koszt zawodów na Rakietowej to również 50zł. Poniżej zamieszczam informacje o imprezie, zaczerpnięte ze strony Automobilklubu Wrocławskiego: Automobilklub Wrocławski oraz portal rajdowy KjsOnline.pl wraz z KosmiSztabem Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy podjęli się organizacji charytatywnych zawodów samochodowych, z których dochód przeznaczony będzie na Fundację Jurka Owsiaka. Impreza odbędzie się w przeddzień finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy (13 stycznia) we Wrocławiu na torze samochodowym przy ulicy Rakietowej, start o godzinie 10, forma zawodów to jazda równoległa na dochodzenie. Zgłoszenia przyjmowane będą drogą elektroniczną pod adresem: biuro@automobilklub.pl do dnia zawodów, na torze do godziny 9:30 w dniu imprezy. Wpisowe wynosi 50 zł oczywiście do skarbonki WOŚP. W zawodach wziąć może udział każdy posiadający samochód, prawo jazdy kat. B, ubezpieczenie i kask. W programie przewidziano dodatkowe atrakcje dla kibiców: przejażdżki w charakterze pilota rajdowego z zawodowymi kierowcami rajdowymi, jazda na quadach po szutrowej nawierzchni, pokazy drifftingowe. W dzień finału (14 stycznia) przewidziany jest pokaz rajdowy i przejazdy z licencjonowanymi zawodnikami na zamkniętym odcinku drogi w centrum miasta. Więcej informacji na: KjsOnline.pl.
Dochód z wyścigów na Rakietowej również w całości jest przeznaczany na WOŚP.
Na Rychtalskiej nie robią sprężyn, pytałem. Zajmują się tylko resorami (więc pewnie niebawem upadną ![]()
Mylisz pojęcia - nielegalne to jest upalanie w lesie, a nie wszystko czego nie pobłogosławi PZMot. Władze Ak Wrocławskiego nie potwierdziły Twoich informacji (skąd je masz?) o wykluczeniu z PZM, poniżej cytuję oświadczenie z wortalu KjsOnline.pl: Z powodu licznych zapytań w sprawie legalności imprezy, małe sprostowanie. Zawody współorganizowane są przez Automobilklub Wrocławski sfederowany w PZM, mający uprawnienia do przeprowadzenia tego typu imprezy. Odbędą się w ramach turnieju BRD (Bezpieczeństwo Ruchu Drogowego), nie są to zawody sportowe w jakiejkolwiek dyscyplinie sportu samochodowego, jest to charytatywna akcja mająca na celu poprawę bezpieczeństwa na drogach, z której uzyskane fundusze w całości zostaną przekazane na konto Fundacji WOŚP. Nad zabezpieczeniem imprezy czuwają licencjonowani sędziowie PZM, wolontariusze Pokojowego Patrolu i Karetka z ratownikiem przedmedycznym. Impreza jest ubezpieczona, uczestnicy mogą wystartować jedynie z ważnymi dokumentami samochodu (w tym ubezpieczeniem OC + NNW) i kaskach. Za plan i zabezpieczenie toru odpowiada Andrzej Słowiński, prezes Automobilklubu Wrocławskiego.
Na temat uczciwości i charakteru pana Słowińskiego wolę się nie wypowiadać, też miałem z nim kiedyś do czynienia i już nie mam ![]()
No wiadomo że wizualizacja to nie zdjęcie, więc nie odwzorowuje rzeczywistości w 100%, ale sam tor (jezdnia) wygląda w rzeczywistości tak jak na wizualizacji - asfalt jest wylany, rondo ułożone z kostki brukowej, itd. Gdzie widzisz nieścisłości? Tor na Rakietowej jest bardzo ciekawy, dla samochodów dużo lepszy niż Niskie Łąki (projektowane jako tor kartingowy, więc dla aut troche za ciasne/wolne). Jego przeznaczeniem jest doskonalenie techniki jazdy (stąd takie zróżnicowanie - szuter, kostka, asfalt, beton, docelowo jeszcze maty poślizgowe), natomiast zdecydowanie nadaje się on do przeprowadzania imprez sportowych. Niestety, właściciel toru nie jest nastawiony na imprezy sportowe tylko głównie na szkolenia bezpiecznej jazdy. Tor można wynająć (w listopadzie cena za cały tor wynosiła 200zł/h + kaucja 1000zł, jednocześnie wjechać może max. 10 aut), ale jest to dla większości zawodników z KJS cena zaporowa, taniej wychodzi pojechać na trening kilkaset km w Polskę ![]() |
![]() wojtas7 F&F Wolny Słuchacz :) suzuki swift gti Wrocław | 2007-01-10 16:09:23 Wyscigi na Rakietowej sa nielegalne bo nie ma wizy PZM. W Polsce jedyne zawody z pomiarem czasu ma prawo przeprowadzac PZM i nikt inny, takze wszyscy z licencjami u Slowika moga sie liczyc z ich utrata. Takie sa juz zasady, FIA itd. i nic sie nie poradzi.
Z drugiej strony mam watpliwosci czy przekaza wszystkie pieniadze na WOSP, zdarzalo sie juz wiele razy kanty z pieniedzmi w wykonaniu tych ludzi... |
kobzacz F&F Sympatyk Fiat 126 FL Wrocław | 2007-01-10 16:49:42
Ciezko sie z Toba dyskutuje. Na forum AW zostaly Ci przedstawione odpowiednie artykuly z Miedzynarodowego Kodeksu Sportowego (FIA) oraz Regulaminu Ramowego KJS (PZM), ale Ty dalej wiesz swoje... A co do kasy to radzilbym uwazac na pochopnie stawiane zarzuty, bo to juz zaczyna podchodzic pod oszczerstwo. Wg. informacji na stronie AW, wpisowe bedzie wplacane do skarbonki WOSP, a skarbonki takie sa zaplombowane przez Fundacje, wiec nie ma mozliwosci zrobienia przekretu na poziomie organizatora imprezy. [ wiadomość edytowana przez: kobzacz dnia 2007-01-10 16:50:38 ] |
wojtaz Wrocław | 2007-01-11 23:28:05 a co do toru na rakietowej to jest w swietnym stanie wiem bo jeździłem tam jakiś miesiac temu, wylali nowiusieńki asfalt równy jak stół, musi być rówzny bo jeździ tam sekcja kartingowa.
Kobzacz będziesz startował na rakietowej?? reszta gdzie startuje?? |
Marjusz F&F Wolny Słuchacz :) 80' 2.0 i T3 WrocłaW | 2007-01-11 23:41:40 Impreza na Rakietowej jest nielegalna, bo oranizator nie wystapił o wizę do okręgu.
Słowik wiele razy pokazywał, że nie jest wiarygodny. I tym razem będzie coś kombinował, bo niby ma to być BRD, a nie coś w rodzaju KJS. Czyli będą biegać z jajkiem na łyżce dookoła trzepaka. Kobzacz asfalt ok, ale pokazana infrastruktura i lotnisko dla helikopterów to lekkie przegięcie ![]() Tym razem będę na Niskich Łąkach. Tak na marginesie na Autodromie na Niskich Łąkach w październiku 1996 roku występował Robert Kubica i był wtedy drugi, w 1997 był już zdecydowanie przed dwoma najtrudnieszymi konkurentami z Dolnego Śląska. (reprezentował wtedy Automobilklub Krakowski). Fajnie będzie się ścigać po torze gdzie pierwsze sukcesy odnosił Nasz reprezentant w F1. [ wiadomość edytowana przez: Marjusz dnia 2007-01-12 02:42:31 ] |
![]() wojtas7 F&F Wolny Słuchacz :) suzuki swift gti Wrocław | 2007-01-12 11:06:33
Wyciagi z ich regulaminow sa sprzeczne z tym co ja znalazlem, takze oni po prostu nie maja racji i tyle. W swietle PZM sa nielegalni i tyle ![]() A jesli chodzi o pieniadze, to po prostu chyba nie warto ufac panu S. na tyle zeby wierzyc ze odda caly dochod na WOSP. ave ;] |
kobzacz F&F Sympatyk Fiat 126 FL Wrocław | 2007-01-12 13:08:43
Imprezy nie organizowane pod skrzydłami PZM _nie_są_nielegalne! Każdy związek może zaproponować swoim członkom dowolne warunki, które oni muszą zaakceptować, żeby członkami pozostać, ale ludzi z zewnątrz to nie dotyczy. Jeśli pasuje Ci sytuacja w której gromada leśnych dziadków dyktuje Ci gdzie możesz startować a gdzie nie, to Twoja sprawa. Ja startować z licencją PZM nie mam zamiaru, przynajmniej dopóki nie zmienią swojego chorego podejścia do zawodników.
Zrobienie lądowiska polega tylko na namalowaniu H w kółku. Poza tym to tylko wizualizacja, a nie zdjęcie. Ja tam jade samochodem, więc chyba obejde się bez lądowiska dla helikopterów, liczy się to że asfalt jest ładny i równy, a tor ciekawy i wymagający.
Cóż, powtarzanie po raz n-ty tego samego nie ma sensu; Ty masz swoje zdanie a ja swoje i widać tak już pozostanie. A z kasą niech robią co chcą, ja płacę żeby pojeździć i jeśli dostanę usługę za którą zapłaciłem to niech sobie organizator nawet przepije to wpisowe, jego sprawa i jego sumienie.
Tak, jadę na Rakietową, jeszcze 2 Maluchy powinny być oprócz mnie. |
![]() CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2007-01-12 15:17:51 dobra ja jadę na 10 na rakietową a potem zbaczę może podjadę na niskie...
wybiera sie ktoś jeszcze?? |
![]() Rider44 FSO Polonez 1.6 GLE ... Wroclaw | 2007-01-12 15:44:29 Ja moze tez sie pojawie i na rakietowej i na niskich lakach - niestety jeszcze w roli obserwatora ![]() PS. Nie ma moze ktos z was dysz paliwowych na sprzedaz ? Ew. wie gdzie moznaby kupic we Wroclawiu ? |