Kultowe Auta PRL-u - Archiwum 2013 - Strona 74

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2013-06-09 21:00:51, marianok53 pisze:
pokaz nam zdjecia swoich nowych nabytkow Co tu taka cisza ??

Chętnie bym pokazał , ale nie moge wkleić zdjęć na forum

Oto moje dzisiejsze nabytki : KrAZ 256 i Tatra 148 z niemieckiego Atlasu . Jutro wkleje lepsze zdj oraz zdj Kombi .

W jakiej cenie te ciężarówki?
Mają gablotki, czy luzem?

Rosjanie znowu wydaja ciekawa kolekcje

Zdjecie ikarusa 280 daje mi wielka nadzieje ze u nas sie tez pojawi pozddrawiam

nasze wydawnictwo DeA powinno teraz kupic forme tego ikarusa i wydac go specjalnym

[ wiadomość edytowana przez: marianok53 dnia 2013-06-10 10:24:16 ]

ta seria juz jest wydawana od bodaj 2 lat i modele z tej serii kosztuja z kilkaset zlotych. Przykladowo Ikarusy chodza za okolo 700-800zl na ebayach i allegro, a w rosyjskiej serii w przeliczeniu z rubli kosztuje on okolo 550 zl, wiec nie wiem czy by Ci sie to oplacalo w Polsce. Jak bardzo zubożony ten Ikarus musiałby być w KAP w 1:43, żeby kosztował góra te 30 kilka zł jako specjalny.

Cichy czy ta kolekcja wydawana od 2 lat jest w skali 1/72?? bo mnie wyddaje sie ze w skali 1/43

A to jest nowa zapowiedz 1/72

Jezeli sie myle to przepraszam

Zrodlo francuskie forum:
forum

a tamta kolekcja to chyba classicbus

A to jest nowa kolekcja firmy Eaglemoos ktora u nas wydaje Ferrari Colection

[ wiadomość edytowana przez: marianok53 dnia 2013-06-10 10:40:50 ]

Na jednym ze zdjęć widać:
LIAZ 677 (faktycznie LuA3)
Skala 1:72
długość 14,5cm
199Rubli

[ wiadomość edytowana przez: Meduza dnia 2013-06-10 12:08:58 ]

[ wiadomość edytowana przez: Meduza dnia 2013-06-10 12:11:14 ]

Powiem tak : Tamta kolekcja to Bus Collection w 1:72 ...

Classicbus to 1:43 z rosyjskimi autobusami

A to pokazane nizej to "Autobusy naszego .... " nie potrafie rozszyfrowac , ale beda to autobusy rosyjskie w skali 1:72

ok sorry, bo to te same niemal autobusy co byly w Classicbus, a na ulotce nie widac podanej skali.

Baza Ikarusa 280 jest podejrzewam ze 260-tka tez sie ukazeE czekac i miec nadzieje

Sroczka jak sie pojawisz skomentuj ta kolekcje i zdradz nam cos wiecej o tym starze 20

Mnie natomiast interesuje czy w kolekcji pokażą sie kolejne Polskie prototypy. Nie mowie tu o jakimś konkretnym modelu, chodź chetnie widział bym tu kilka szczególnych modeli. Może ktos to zbierze w kupe i wysle priva do Sroczki?? Jednego a konkretnego. A co do autobusów to chyba do każdego stety bądź niestety doszło iz skala to jedynie może byc 1:72.

Korzystając z kaprysu pogody, która serwuje deszcz, wziąłem się za takie coś:

Witam ! Oto moje modele , które wczoraj kupiłem na giełdzie modelarskiej :

KrAZ 256 , Tatra 148 z kolekcju ciężarówek z Atlasu .

][/URL]

I jeszcze żywiczny Fiat 126P Kombi z limitowanej serii 50 sztuk:

Cześć Wam!
Jakiś czas mnie nie było więc wracam.Zdjęcia zmienili,wygląda dobrze.Z powodu błędów kupiłem okazyjnie sedana i kombi by przeszczepić je do Jamnik(tylko co potem? ).Chodzi mi o lampy,światła i grill i może coś jeszcze. Bombel trochę mnie rozczarował.

Qlig powiem wprost, dla mnie super!!!! Co do Maluszka kombi,według mnie to obowiązkowa pozycja w KAP-ie

> autaPRL-u
Ile dałeś ze te autka?

Za KrAza i Tatre po 130Zł ( z niemieckiego Atlasu ) ,
Maluch jest żywiczny więc drożej zapłaciłem od ciężarówek .

To sporo przepłaciłeś. Handlarze widzą, że coraz to nowe ciężarówki ukazuja sie w zapowiedziach IST, a teraz jeszcze bedą w KAPie i pozbywaja się swoich zapasów żerujac na naiwnych.Tym bardziej, że gdybyś siedział w temacie, to wiedziałbyś, że KRAZ jest wykonany niestety poza skalą. Jedyne dobre skalowo KRAZY na rynku to wyrób rosyjskich manufaktur: Saratova lub Khersona.
Co do fiata to problematyczne staje się kupowanie żywic gdyż kosztują krocie, nie sa idealnie wykonane, a wcześniej czy później i tak wyjdą w KAPie-jak było z Syrena Sport i przyczepką Niewiadów.

Cytat:
2013-06-10 19:49:26, simon2107 pisze:
To sporo przepłaciłeś. Handlarze widzą, że coraz to nowe ciężarówki ukazuja sie w zapowiedziach IST, a teraz jeszcze bedą w KAPie i pozbywaja się swoich zapasów żerujac na naiwnych.Tym bardziej, że gdybyś siedział w temacie, to wiedziałbyś, że KRAZ jest wykonany niestety poza skalą. Jedyne dobre skalowo KRAZY na rynku to wyrób rosyjskich manufaktur: Saratova lub Khersona. Co do fiata to problematyczne staje się kupowanie żywic gdyż kosztują krocie, nie sa idealnie wykonane, a wcześniej czy później i tak wyjdą w KAPie-jak było z Syrena Sport i przyczepką Niewiadów.

Racja , co do KRAZA nie trzyma się skali . Ale stwierdziłem , że warto mieć go w kolekcji . W KApie Kraz napewno w skali 1/43 nie wyjdzie , jestem tego pewny . Co do żywicznego Fiata , bardzo lubie modele z żywicy , i chetnie je kupuje . Jak kombi wyjdzie w kapie również go kupie .
Mimo , że może troche przepłaciłem za ciężarówki , jestem zadowolony z zakupów.

WĄTEK jak tytuł wskazuje dotyczy serii: Kultowe Auta PRL-u - kolekcji wydawnictwa DeAgostini Opisując auta innych wydawnictw prosze utworzyć osobne wątki i tam się wypowiadać. Robicie totalny pierdolnik Panowie!

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin