MotoNews.pl

[126p]Farbowanie mojej 903 - Strona 9

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2006-08-06 22:59:25, cypherius pisze:
uzbierac na 1.2 i bude pod to 1.2 ...

moja jest tak wyspawana i wzmocniona ze sie o nia w zupelnosci niemartwie. ale jednak jakos niemam zupelnego przekonania czy zmieniac motór czy nie. przeciez jak z tej 9setki zniknie w koncu odciecie to i tak to juz jest zajebisty popierdalacz, skrzynka niecierpi, pali 5.5......zrobilem 2000 km jak na razie bez awarii.....tylko to piepszone odciecie..Piter musze do ciebie wpasc....

a ja bym zrobił 1.1 + głowica, wałek i przepustnica z 1.2 [głowka oczywiście obrobiona ], kolega ma na takim zestawie 69 PS i 108 Nm i jego sej odpycha się lepiej od cc 1.2 [sej jest seryjnie 100 kg cieższy], korzyści - niższe ubezpieczenie głównie no i 1.1 kupisz już za 600 zł a głowicę z osprzętem za 300 pewnie wytargasz + komp koło 150 rozkodowany, wiązka podpasi z 900

Cytat:
2006-08-06 23:00:11, piter_s1 pisze:
qrwa ja nie umie odciny wyłapać w moim... dzisiaj 115km/h na III i zwątpiłem... zapiołem IV

w moim 900 w seju odcina dopiero przy 130 na trzecim biegu no ale fakt skrzynka zupełnie inna

[ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2006-08-07 01:49:36 ]

[ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2006-08-07 01:50:19 ]

owz a jaka masz skrzynie tzn bis albo cc700??

owz ma seryjną z SC900 - przecież MA SC900. Zerknij w temat dokładnie

odswiezowywuje.......wymiana wezy na grubsze wg zalecen kazy niewyeliminowala odcinki......wkurwiam sie z leksza.....dzis dodatkowo doszlo ciezkie zapalanie i gasniecie na wolnych (niekiedy). swiece maja przerwe 0.7 wyczyszczone, ladna niebieska iskra na wszytskich po kolei...niewiem za co sie wziac....moze sam wtrysk zanurzyc w ropie? moze tam co zasyfione jeszcze jest.....? powoli sie wkuriwam:]

Cytat:
2006-08-26 17:20:16, Pat_kdb pisze:
odswiezowywuje.......wymiana wezy na grubsze wg zalecen kazy niewyeliminowala odcinki......wkurwiam sie z leksza.....dzis dodatkowo doszlo ciezkie zapalanie i gasniecie na wolnych (niekiedy). swiece maja przerwe 0.7 wyczyszczone, ladna niebieska iskra na wszytskich po kolei...niewiem za co sie wziac....moze sam wtrysk zanurzyc w ropie? moze tam co zasyfione jeszcze jest.....? powoli sie wkuriwam:]

od kiedy grubosc wezy (?) na wplyw na odciecie?

Piter okazyjnie jeździłem 126 899spi i odcinka była na trójce koło 130 - 135
cc/sc jest calkowicie inne - skrzynia jest krótsza ale czasami coś jest w sofcie że lepiej pójdzie na czwórce niz piątce

Pat a silnik krokowy jest ok ?? i w jakim stanei masz mapsensor - podjedź do aso na podpiecie pod kompa .

Cytat:
2006-08-26 17:31:57, adasco01 pisze:
Piter okazyjnie jeździłem 126 899spi i odcinka była na trójce koło 130 - 135 cc/sc jest calkowicie inne - skrzynia jest krótsza ale czasami coś jest w sofcie że lepiej pójdzie na czwórce niz piątce Pat a silnik krokowy jest ok ?? i w jakim stanei masz mapsensor - podjedź do aso na podpiecie pod kompa .

tylko że mój nie poszedł więcej niż 150 i to było na A4 :/ także jeśli odcina byłaby na III przy 130 to na IV boje sie pomyśleć, ale i tak tego nie osiągne

Cytat:
2006-08-26 17:26:33, ZoLt4R pisze:
od kiedy grubosc wezy (?) na wplyw na odciecie?

niewiem, tak mi doradzal Kazik bo wczenieej wogole mialem filtr maluchowski - pompa - filtr do wtrysków, tak jakos byle to jezdzilo i jeblem na tym 3000. dzis powiedzialem pas i kupilem nowe przeowdy czarne z mala nadzieja ze to zniknie.

co do pozostalych elementów - zakupilem je od ludzi na centomani. co najlepsze - gdy w czasie odciecia wtrysne mu strzykawa w gardziel paliwko od razu wskakuje wyzej...wkurwiajacy jest tez fakt ze do dzis niemam podpietego obrotka - podpinalem wg. opisów z Cento ale ch.. to dalo, a wczesniej dzialal. Dzis wepne sie jeszcze jakos w kabelke z pinu nr 23 (niby sterowanie pompa - ale przy przekazniku sie wpinalem i tez niedzialalo) i jak niezadziala to go pierdole jezdze tydzien busem.

to może wtrysk niedomaga.
Cała instalacja jest zrobiona poprawnie?
może jakaś pierdoła ci w elektryce bruździ??

wszytsko mozliwe bo robilem to sam ale pozniej kumpel sprawdzal wsyztsko miernikiem (byly jaja ze sie niechcial wylanczac) i niby smigalo.no nic porobie fotki moze ktos cos zauwazy.

izolacja zawsze jest potrzebna im jej wiecej tym teoretycznie lepiej

eh kurwa dzis mam dosc. 11 h na garazu i w sumie chuja zrobilem. auto nadal odpala albo od kopa albo za 10 razem, przerwe ustwialem i ksiazkowo 0.9 i pozniej wg. zalecen Hudego na 0.7, swiece iskre maja ladna, pojechalem po piwo spokojnie i niby niegasl, wjechalem na pelej pizdzie do ogrodka i huj znow zgasl.....map sensor dziala bo jak odpialem wezyk to zaczely obroty falowac....HELP

no a dzis zajelo mi to 15 minut i problem rozwiazany:] za duza odleglosc czujnika od kola pasowego:]

[ wiadomość edytowana przez: Pat_kdb dnia 2006-08-27 15:27:18 ]

haha wygrzebujemy i dajemy do odpowiedniego działu
France chwali malca

hehe poogladalem stronke i mile zakoczenie ale to jakis amator tam dał

[ wiadomość edytowana przez: Pat_kdb dnia 2007-12-29 18:24:29 ]

pat, tak wogole co z Twoją padliną? jezdzi to jeszcze?

no nie cos elejtryka padla i niema czasu na to - stoi w cieplym i suchym czasem go przekulam zeby sie pirellki niezjebaly.Ale od wiosny gdy zakoncze remont mieszkania oczywiscie nieprzestaje inwestowac bo poki co niemam czasu na nic. nadal szukam NOWEJ elektryki bo w sklepie za elegantowska mi beknal 250zl. nie zebym niemial, ale chujac sie niedam

Ale w sklepie masz 2 lata gwarancji a to połowa życia elektryki z Eleganta

jak bedzie nowa to mysle ze pohula dluzej a musi przynjamniej z 20 lat

Cytat:
2007-12-29 18:49:59, Pat_kdb pisze:
no nie cos elejtryka padla i niema czasu na to - stoi w cieplym i suchym czasem go przekulam zeby sie pirellki niezjebaly.Ale od wiosny gdy zakoncze remont mieszkania oczywiscie nieprzestaje inwestowac bo poki co niemam czasu na nic. nadal szukam NOWEJ elektryki bo w sklepie za elegantowska mi beknal 250zl. nie zebym niemial, ale chujac sie niedam

zawsze mozesz zarobic u mnie jako koniobijka.

c oto jest 250zl misiek za nowa wiazke.