| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-08-14 20:15:08
Dokladnie u grzesik1 ladowanie sprawdzane bylo za pomoca palmtopa, regulator napewno nie dawal wieksze tylko ze w ecu jest jakis tam stabilizator napieciowy i to on dawal ciala i stad te dziwne odczyty na logach z palma. |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-08-14 20:17:14
Tylko ze silniki chlodzone powietrzem maja uzebrowanie cylindrow Co do niskiego cisnienia w listwie to faktycznie bedzie uboga mieszanka ale lambda powinna korygowac to i mozna latwo sprawdzic odczyty z niej. Co do grzania sie auta na postoju to sprawdzic termostat i pompe wodna. Moze byc tez kamien w bloku silnika(ale raczej to niemozliwe chyba ze ktos na wodzie ze studni jezdzil) [ wiadomość edytowana przez: karol208 dnia 2007-08-14 20:22:16 ] [ wiadomość edytowana przez: karol208 dnia 2007-08-14 20:31:23 ] |
grzesik1 HF MEMBER Mercedes-Benz Nowogród Bobrzański | 2007-08-15 13:59:02 no |
accent1 HF MEMBER Hyundai accent Legnica, Lubin | 2007-08-17 12:04:28 Tylko jeden czujnik bada temp zewnętrzną - ten od powietrza - i jeszcze jest takie coś przy kolektorze - taka rurka przyłączona do drugiego czujnika jeżeli rurka jest odłączona wciśnij ją do tego czujnika, a jak jest przy czujniku co bada obciązenie silnika do ją zdejmij - o ile tak jest w scoupe. Bo jak sobie luknełem na zdjątka to tego nie widać wiec chyba tak nie ma. |
pyros HF MEMBER 126p WWA | 2007-08-17 22:11:47 Słuchajcie czy pompa paliwa przez cały czas produkcji Scoupe była taka sama?? Tzn.czy nie ważne jest z którego roku jest dany Scoupe?? A czy pompa z Scoupe Turbo jest identyczna co w zwykłym?? Pytam bo znalazłem a dokładniej Karol208 za co WIELKIE mu dzieki taka oto pompę
pompa paliwa Scoupe I zastanawiam sie czy bedzie ona pasować,ponieważ napisane jest tam,że pasuje ona do modelu do roku 93. A ja mam Scoupe z 95 I sie teraz zastanawiam czy bedzie pasować. Jak to moj mechanik mówi prawie taka sama,a prawie robi dużą różnicę |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-08-17 23:15:59 Na 100% JESTEM PEWIEN ZE TA POMPA PODEJDZIE DO TWOJEGO SCOUPE. CISNIENIE KTORE ONA WYTWARZA I TAK JEST REGULOWANE PRZEZ REGULATOE NA LISTWIE WTRYSKOWEJ. SA NA ALLEGRO ZA 159 ZL TAKIE POMPY NOWKI TYLKO ZE4 PODROBKI JA TAKA DO SWOJEJ SONATY KUPILEM I JESTEM ZADOWOLONY JUZ 3MIESIACE
|
BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-08-18 10:13:50 Opis tej pompy świadczy, ze jest ona do pierwszej generacji Scoupe więc nie jestem pewien czy będzie pasowała |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-08-19 17:21:35 W pompach moze byc problem tylko z mocowaniem jej do tego ramienia w zbiorniku. Prosze TU jest pompa do scoupe do 96r i to z turbo wyglada tak samo jak moja Chyba nawet cena jest atrakcyjna i 1 rok gwarancji
[ wiadomość edytowana przez: karol208 dnia 2007-08-19 17:23:01 ] [ wiadomość edytowana przez: karol208 dnia 2007-08-19 17:24:04 ] |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-10-18 20:46:26 No to sie cieszymy razem z toba fajnie za Skorupka odzyskala sily. A i szkoda bo fajny dlugi watek sie stworzyl.
Jaka pompe zakupiles i ile cie kosztowalo i jak ona wyglada czy tak samo jak w starszych modelach? |
pyros HF MEMBER 126p WWA | 2007-10-19 00:18:05 No to powiem w skrócie(o ile potrafie)jak było:
Przy demontażu zbiornika pourywały sie przerdzewiałe przewody wychodzące z pompy,oraz śruby trzymające cały ten dekielek z pompą. Czyli na sam początek nogi mi sie ugieło i zrozumiałem,że lekko nie bedzie Tak więc zaczołem poszukiwania kompletnego zbiornika(w stanie nadającym sie do zamontowania)a niestety nie było to takie proste!!!! Nowy tak dla informacji to koszt ok.1tys.zł. Samochód stał w warsztacie ponad miesiąc,w tym czasie ja szukałem pompy,przewodów i baku. Znalezienie przewodów nowych i nie orginalnych graniczy z cudem,a i chyba nawet cud jest bardziej prawdopodobny Wiec zostało mi zakupienie w ASO Hyundaia. Niestety oni takiego badziewia nie posiadali i trzeba było zamówić aż z Belgi. Czas oczekiwanie to ok.2tyg!!! W tym czasie mogłem sie skupić na poszukiwaniu pompy i baku. Przewertowałem całe allegro i nie tylko,pytałem każdego co sprzedawał cześci do Scoupe,obejrzałem tysiące zbiorników(mogę założyć galerie baków do Scoupe ) I wreszcie natrafiłem po ok.2tyg na coś co nadaje sie do dalszego użytku. Zbiornik był kompletny tj.wraz z pompą. Ale postanowiłem nie bawic sie w pół środki i założyć nową pomopę Skorzystałem karol208 z Twojej podpowiedzi i zakupiłem w tym sklepie nową pompę
pompa Scoupe Gdy wreszcie doczekałem sie na pompę i bak po paru dniach też odebrałem najdroższy element tzn.przewody. Gdy wszystko przwywiozłem do złożenia okazało sie,że ta nowa pompa jest prawie identyczna a jak wiem prawie robi dużą różnicę. Dlatego została założona pompa która przyszła wraz z bakiem i teraz jeżdzę na takim zestawie. W najbliższych dniach bede wymieniał pompę(o ile ten sklep posiada coś pasującego do Scoupe). Na tym zestawie jeździ sie elegancko aczkolwiek przy niskich już stanach paliwa i ta pompa delikatnie przerywa!!! Ale to już jest drobnostka bo przynajmniej można jechać i nie drżeć że zaraz gdzieś staniemy. Koszty: -nowa pompa-160zł(wraz z wysyłką) -kompletny zbiornik używany-180zł(wraz z wysyłką) -2 przewody paliwowe wychodzące od pompy-267zł -filtr paliwa 25zł -wymian tego wszystkiego-200zł RAZEM:837zł Podsumowując. Samochodu stał przez ok. 1,5miesiaca(zauważalna różnica dla kieszeni ) i nawet po tym czasie w sumie nie jest w 100% sprawny. Gdy tylko mi sie uda wymienic pomę na prawidłową spróbuje ja założyć. Samochód przez ost.pół roku wiecej przestał niż pojeździł,zastanawiałem sie czy go nie sprzedać ale cały czas jakos udaje sie mu mnie przekonać bym tego nie robił. Niech ktoś tylko mi powie,że ja nie kocham tej marki to po prostu sie rozpłacze,bo nie znam innego mądrego wtłumaczenia mojego przywiązania do mojego hultaja!!!!
P.S.Nie polecam tego sklepu z pompami,nikt sie na niczym nie zna,słaby kontakt i nie miła obsługa a za wszystkie zwroty spowodowane ich indolencją trzeba z własnej kieszeni bulić!!!. No to mnie karol208 podpusćiłeś na kolejne wypracowanie |
Pioneer HF MEMBER Hyundai S-Coupe Świdnica | 2007-10-31 19:21:41 Witam Wszystkich Serdecznie
Znalazłem to Forum z nadzieją , że może ktoś z Was bedzie w stanie mi pomóc Mam Hyundai-a S-coupe 1,5 GT 92" (po lifcie) Jest w nim mały defekt i co najgorsze niewiem czego defekt :/ Gdy silnik jest zimny by odpalić go muszę się sporo nakręcić rozrusznikiem by w koncu załapał. W praktyce wygląda to tak , ze : wkładając kluczyk w stacyjkę i przekrecając go w pozycję zapłonu auto odpowiada kreceniem rozruchu i zaskoczeniem na , moze 1 sekunde poczym znowu gasnie , nastepne podejscie wygląda podobnie tyle ze zmienia sie czas zaskoczenia silnika do moze 2 sek. i tak znowu nastepne podejscie wyglada prawie identycznie tyle ze znowu gdzies na około 3 sekundy auto pracuje i tak dalej i tak dalej az wychodzi mi ze tych staran do odpalenia auta wychodzi około , bagatela - 20 !!! Kiedy już odpali to chodzi na wolnym gazie na obrotach nie przekraczającyh ok. 200 Pochodzi tak około 4-5 minut - i jest juz wszystko ok - mozna zgasic i tuz po tym odapli bez najmniejszych problemów. Niemam juz pojecia co moze być tego przyczyną Wymieniłem : silniczek krokowy , filtr paliwa , swiece wraz z kablami. - a jak tak dalej pojdzie to bedzie mnie czekac wymiana akumulatora
Proszę o pomoc , jesli ktoś miał podobny przypadek - proszę o jakąś podpowiedz. Jesli cos takiego było już opisywane na tym Forum - to z góry przepraszam Modów za Bis |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-11-01 10:16:05 Sprawdz cisnienie paliwa na listwie wtryskowej. |
mihu24 HF MEMBER Lantra Pszczyna/Oświęcim | 2007-11-08 18:05:55
A kopułka sprawdzona?Może tam coś nie tak. |