Jaki model BMW jest najładniejszy? - Strona 9

Ankieta: najładniejszy model BMW
e-21
e-30
e-36
e-46
e-12
e-28
e-34
e-39
e-60
e-23
e-32
e-38
e-65
e-24
e-63
e-31

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wykasowałwem wszystkie posty nie dotyczące tego wątku.
pozdrawiam

Witam, Wojciech z tej strony, moj pierwszy post, milo mi

Ja bym popatrzył na to od strony które autka przejdą do klasyki i zawsze do konca swiata beda cieszyc oko... Glosowalem na e36, moze dlatego ze takim jezdze, a moze dlatego ze mimo swoich wielu lat dalej sie ladnie prezentuje. Nie trzeba sie wstydzic, stojac obok np. nowego audi A4, czego nie mozna by powiedziec np. o rowiesniku zwiącym się p405.. Znajomy okreslil "spojzenie" e36 jako "bezczelne" Nigdy nie zestarzeje sie Z3, w szczegolnosci coupe. e39 takze bedzie wiecznie ok. Stare 6 jest moim mazeniem, ktore mam nadzieje niedlugo zrealizuje A ktore najladniejsze ponad wszystkie? To sa gusta Niejeden powie napewno ze X3 jest pierwsza ladna beemka... O gustach nie dyskutujemy. Ankieta przedstawia pewny obraz co sie podoba generalnie A to ze dresy jezdza, to co? Jezdzi tez BOR i Rutkowski

Pozdrawiam

Rutkowski jeżdzi e36? To jakieś jaja?

Cytat:
2005-07-06 20:20:28, broks pisze:
Rutkowski jeżdzi e36? To jakieś jaja?

a gdzie on napisal ze jezdzi e36? on pisal ogolnie o marce bmw ze rutkowski jezdzi. przeczytaj uwaznie

Rutkowski ma nowe 6 haberkowy kolorek a wcześniej miał nowe 7

Cytat:
2005-07-06 20:51:19, VANOS pisze:
Rutkowski ma nowe 6 haberkowy kolorek

wersja Cabrio...

ja uważam, że ponadczasowe to jest E28, E30 i E32, ale to tylko moje zdanie

Cytat:
2005-07-06 21:17:38, gizmo pisze:
ja uważam, że ponadczasowe to jest E28, E30 i E32, ale to tylko moje zdanie

a znasz taki model jak e24??

Fakt E24 jest ponad czasowe.
Mnie podoba się równiż poprzednik E24 mianowicie E9

Cytat:
Fakt E24 jest ponad czasowe.
Mnie podoba się równiż poprzednik E24 mianowicie E9

Jest
SUPER

[ wiadomość edytowana przez: VANOS dnia 2005-07-07 00:28:26 ]

oki, E 24 też jest gitara mnie chodziło generalnie o to, na których modelach kończą się ponadczasowe auta... mnie się nowe nie podobają (albo raczej nie napawają mnie zachwytem) i tyle...
pozdro

moj jest najladniejszy. e46.... a tak szczerze to czy istnieje najladniejsze bmw? to tak samo jak dyskusja nad tym ktory samochod jest ogolnei najladniejszy.. kwestia gustu. ja nie lubie duzych przerosnietych samochodow, ale nie moge napisac ze bmw serii 7 sa brzydkie. po prostu za nimi nie przepadam no i sa dla mnei niepraktyczne. a za szczegoleni ciekawe modele bmw uwazam z1, z8 i serie 8.

A mnie się to podoba Touring

a ja w tym miesiacu bede zmieniał auto(moim teraz smigac bedzie moj tata) ciekawe co wybiore to bedzie egzamin ktore bmw tak naprawde najbardziej mi sie podoba oczywiscie wszystko jest ograniczone ceną

Cytat:
A mnie się to podoba Touring

Mnie też się podoba. Całkim ładna sztuka. Tylko ta cena ale jakby miała silnik od M-ki to...

Cytat:
2005-07-07 23:16:55, Dexter528i pisze:
Mnie też się podoba. Całkim ładna sztuka. Tylko ta cena ale jakby miała silnik od M-ki to...

Właśnie, silnik eta jest słaby i wolnoobrotowy.
Pewnie lepiej by smigał z 2.5.
Ale nie ma co ładne auto

Cytat:

po pierwsze. silnik 2,5e czyli 2,7 nie jest słaby. ma bardzo wysoki moment obrotowy już w niskim zakresie obrotów, co znacznie wpływa na ogromną elastyczność tego właśnie silnika.
po drugie. wyjaśnij co znaczy silnik wolnoobrotowy.
pozdrawiam

Cytat:

Dane dotyczą wersji z katalizatorem
Moc 129km przy 4800 obrotów
Moment obrotowy 230Nm przy 3200 obrotów

Dla porównania M20 2.0kat 129km przy 6000 obr. i 164Nm przy 4300 obr
M30 2,5/2,8 moc odpowiednio 150km przy 5500obr/184km przy 5800obr i moment obrotowy odpowiednio 215Nm przy 4000obr/240 Nm przy 4200obr

jeździłem osobiście E28 525e, czyli z motorem 2,7l. muszę przyznać że bardzo fajnie to jeździ. elastyczność wspaniała. prawda jest taka, że to auto nie na wyścigi, ale na miasto luksus.
a co z silnikami wolnoobrotowymi? jakie jest kryterium klasyfikacji?
pozdrawiam

mialem okazje jezdzic e30 z tym silnikiem i musze powiedziec ze do 325 m20 nie ma porownania ale spalanie tego silnika zrobilo na mnie ogromne wrazenie palilo srednio 9 litrow