MotoNews.pl
1 Kultowe Auta PRL-u - Archiwum 2013 (269626/0) - Strona 85.5

Kultowe Auta PRL-u - Archiwum 2013 - Strona 85.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dziękuje , dobry pomysł A Czajke 13 bez wycieraczek zostawiłeś?

Cytat:
2013-06-26 20:14:42, autaPRL-u pisze:
Dziękuje , dobry pomysł A Czajke 13 bez wycieraczek zostawiłeś?

Miałem rozwaloną,ale mam wiele modeli rozwalonych z wycieraczkami

Dlaczego rozwalonych???

Mam kolegów z pracy którzy też zbierają Kap.Niektórzy mieli rozwalone modeliki od początku po czym kupowali bez uszkodzeń na allegro i te rozwalone oddawali mi.A te rozwalone modeliki wykorzystuję do różnych modyfikacji na modelach

[ wiadomość edytowana przez: 4dk0 dnia 2013-06-26 20:30:56 ]

To super .

Co sądzicie o Starze Stonce jako numerze specjalnym:

Oprócz rodzimych ciężarówek oraz wymienanych nieraz samochodów IFY zwłaszcza W50 widziałbym tez dźwig ADK-125
- do dziś pewnie niejeden z was widuje je na polskich drogach

oraz nieśmiertelną Pragę V3S (w Gliwicach taka do dziś jako dźwig jeździ i ma się całkiem dobrze)

[ wiadomość edytowana przez: cichy__555 dnia 2013-06-27 11:46:37 ]

nie da sie zedytować, więc w nowym poście. Przez przypadek natrafiłem na ciekawy okaz nysy z PRL:

wogóle polecam ciekawą stronę:
http://ikm.wz.cz/index.php?module=articles&action=show_list z ciekawymi artykułami na temat samochodów, głównie z okresu PRL

[ wiadomość edytowana przez: cichy__555 dnia 2013-06-27 14:09:58 ]

Witam juz wielkie oczekiwanie na stara 20
Mam jednak pytanko. Ktore czesci stara sa plastikowe??

Pozdrawiam

Może mi ktoś podać wymiary modelika Stara? Bo nadal czekam na swojego. (zamawiałem 17.06)

Przeklęta poczta...

A oto kilka moich propozycji na modele polskie:
Nysa

N57

N58

N60

N61

N63

501

522R

Żuk

A-09

A-11

A-13

A-05

A-18R

A-03 PTHW

A-151C

A16B

Tarpan

235

F-233

F-235

Syrena

101

102S

Warszawa

M20-57

200

201

Pocztylion

Co to znaczy " przeklęta poczta " ?, pisze jak byk ile wynosi czas oczekiwania, więc do 17.07 napewno się zmieszczą, tylko trzeba czytać ze zrozumieniem.
I jak znam zycie to poczta nie ma nic do tego, wydział realizujacy wysyłki wysyła różnie, nie wyśla jednego dnia wszystkiego, i dlatego ja czekałem 14 dni od zamówienia, a inny 10, a inny jeszcze np 20 dni.
Tyle w temacie.

Cytat:
2013-06-27 20:03:01, Kolekcjoner1970 pisze:
Może mi ktoś podać wymiary modelika Stara? Bo nadal czekam na swojego. (zamawiałem 17.06) Przeklęta poczta...

Bo zamawiałem już 5 modeli i każdy dochodził do 1,5 tygodnia. Inni już dostali

Kupiłbym dziś w kiosku, ale nie wiem, czy w razie nie przyjęcia paczki, nie będę miał jakiś "kosztów manipulacji" czy jak się to zwie.

Witam przedstawiam moją skromną kolekcję KAP.

I nową zakupioną Nysę N61 Tropic.

....a to dzisiejszy nabytek - STAR 20

Moim zdaniem trzeba upominać się o konkretne dwa-trzy modele jakie mają być w kolekcji, a nie listę kilkudziesięciu. W ten sposób bardziej zwrócimy uwagę na to, czego oczekujemy.

Piotr piękny Star, ja czekam na swojego z zamówienia.
Powiedz mi czy koła się swobodnie kręcą czy jest to kolejny przypadek jak np z Nysy N59.

koła się kręcą.
Modelik naprawdę duży, ładnie wykonany. U mnie nie ma plam, rys, krzywo zamocowanych elementów. Pod względem wykonania (nie licząc wad wymiarowych) jest u mnie na 4. miejscu (Nysy milicyjnej chyba nic nie przebije)

Ogólnie za taką cenę jak najbardziej warto.

widzę, ze kolega Pectus też z Rzeszowa

[ wiadomość edytowana przez: Kolekcjoner1970 dnia 2013-06-28 11:55:04 ]

Tak a dokładnie okolice Rz w promieniu 20km
Pozdrawiam Kolekcjonerze i czekam na tego Stara, to podzielę się opinią na forum.

Witam Star również u mnie zaparkował Modelik bardzo mi się podoba i wielkość jest wreszcie taka jak należy .Mój był biały z kleju,ale zmyłem to i modelik wreszcie wygląda jak należy.Pozostaje teraz tylko czekać na Robura towarzysza Stara.Jak na tą cenę modelik oceniam na 9,5/10

Cytat:
2013-06-28 11:35:01, di80 pisze:
Moim zdaniem trzeba upominać się o konkretne dwa-trzy modele jakie mają być w kolekcji, a nie listę kilkudziesięciu. W ten sposób bardziej zwrócimy uwagę na to, czego oczekujemy.

No wlasnie chodzi tu o to , by kazdy podal swoje typy , a do DeA zwrocic sie tylko z nieltorymi (najczestrzymi) propozycjami