| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Pablox SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107'89 -była, ... Gdynia | 2004-10-16 21:29:22 Ja juz po wymianie korektora, nic sie nie ukrecilo, wszystkie przewody cale |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2004-10-17 12:51:34 Ja dzis zmienilem filtr powietrza, nie pamietam kiedy go juz zmienialem, a byl niezbyt ladny, koszt 8zl na pobliskiej stacji, oczywiscie na pytanie o filtr do samary twierdzili ze nie maja Korzystajac z okazji, mam ostatnio problemik z LPG, jak zostawie samochod zgaszony na gazie i proboje go uruchomic powiedzmy po pol godzinie, to musze okolo minuty krecic rozrusznikiem zeby silnik odpalil, problemu takiego nie ma przy bardzo krtkich postojach powiedzmy do 15 minut, pali niemal na tyk. Temperatura otoczenia nia ma znaczenia. Co to moze byc ? Kolejne: Zdarza mi sie ostatnio ze zarzy sie kontrolka ladowania, tak delikatnie, nawet na wyzszych obrotach, a na wskazniku ladowania pokazuje normalnie ze jest okolo 14V przy zapalonym silniku, nie wiem co to. Zmienilem kleme na akumulatorze na masie, bo byla nieladna, ale problemik nie zniknal. Pozdr.. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-10-17 21:30:22 problem gazu - kiepska iskra.
aparat zaplonowy obejrzyj. |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2004-10-17 22:19:09
Chyba od razu zmienie swieczki, dawno nie zmieniane. Jutro sie tym zajme. O wynikach nie omieszkam poinformowac. |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2004-10-18 14:29:36 A wiec Dobralem sie dzis do swiec, przeczyscilem, zmniejszylem przerwe, autko pali niemal na tyk, probowalem po trzygodzinnym postoju i rowniez no problem. W alternatorze, jedna szczoteczka krotsza od drugiej o ok 0.5 cm P.S. Dzieki adasco na naprowadzenie gdzie szukac, o iskrze akurat nie pomyslalem. Pozdr.. |
zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2004-10-18 14:39:02 wymieniłem swieczki z iskierek na ngk v-line....załączyłem nowy "pstryczek" od gazu....dolałem oleju......przejechałęm sie troszke |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2004-10-20 10:44:11
zmienilem szczotki, tzn przelutowalem identyczne od wkladki do alternatora 2107, ktora mialem w garazu i sie platala, napiecie sie lekko zwiekszylo, ale kontrolka nadal zarzy przy odpalonym silniku, przy wyzszych obrotach mniej, przy nizszych wiecej, ale jednoczesnie wskazowka napiecia wskazuje ok 15 V napiecia, czyli jakies ladowanie jest. czyzby mi regulator napiecia diabli wzieli ? co o tym myslicie |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-10-22 20:57:04 Kupiłem 2 nowe bf goodrich touringi 175/70 r13. Dziwnie kupowac opony za 330zł jak na allegro da sie kupić całą łade za 1000zł
|
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-10-23 15:27:24 Właśnie ogolociłem środek mojego autka. Wytaszczyłem fotele i kanapę, powyciągałem wszystkie wykładziny i ściągnąłem te wygłuszenia.
Luuuuuudzie - MASAKRA!!!! Ta wata z przudu cała nasiąknięta wodą - zapaszek już nie powiem jaki Jak tak sobie dłubałem to przyszedł sąsiad i namawiałmnie do sprzedaż - NAIWNIAK!!!! Sie wkurzyłem na gościa!!!! Aha - dzisiaj juz zaczęło kropić i nie chce mi sie wychodzić do auta, ale jutro jak bedzie git pogoda to porobie fotki. Pozdrawiam. PS. Najbardzie męczyłem się z wyciągnięciem fotela pierowcy - nie mogłem go przesunać do przodu, zeby wykręcić te 2 śrubki - z pomocą przyszedł młotek |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-10-23 18:51:42 Witam
Leszek, polecam obejrzec moje autko po naprawie podłogi, jak odbudować te wzmocnienia, i wywal te uchwyty na podnośnik, to łapacze korozji. wygłuszenia kupisz nowe w Suretexue, zapłącisz ok 20 zeta za całosc, a stare potraktuj tylko jako szblony , jesli jeszce chcoc do tego się nadają Powodzenia |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-10-23 19:03:50 Widziałem ostatnio jak to u ciebie wygląda. Z tego co mówił mi Pablox to ten blacharz też mu to robił. Szyny na podnośnik wywalam bezwzględnie!
Gdzie jest ten Serutex??? A co do wygłuszeń to są one już w śmietniku, bo nawet nie miałem gdzie trzymać tego mokręgo szitu. Aaaaa - teraz moja rejdówka bedzie jeszcze szybsza A tak naprawde to mam ogromy problem z fotelem kierowcy - szyna po lewej stronie nie chce sie przesuwać. Musze ją rozebrać i zobaczyć czy coś sie da jeszcze z nią zrobić. Kucze - teraz to musi być gośno w aucie |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-10-23 19:10:54 Oooooo u mnie wygląda to tak samo, ale zamiast niebieskiego jest czerwone
A remontowane bedzie podobnie jak tutaj ![]() |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-10-23 20:45:10 Witam
Leszek, u mnie też to tak wyglądało,, a szyny pod fotel mam zapasowe, od kombiaka np, działające... Surtex jest na krzywoustego na chyloni, mogę tam z Tobą kiedyś podjechać |
andrzej_krakow (S) MEGA ŁADZIARZ Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2004-10-23 22:06:10 O, Panowie, śliczniutko, ja w moich Ładziankach tez przerabiałem naprawę podłogi ale takich spustoszeń to nie miałem ani w 2105 (rocznik 1983), ani w obecnej 2101 (1986). No ale wszysko jest do zrobienia |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-10-23 23:09:23 Witam
Ech, u mnie to była chwila nieuwagi tłumaczyłem patałachom w warsztacie by nie stawiali na tych g... od podnosników tylko na podłużnicach, ale nie posłuchali, jak odbierałem z warsztatu to miałem wygięte te od podnośnika, i wbitą podłogę, a że było to w listopadzie przed wyjazdem na targi do Łodzi, potem zaraz zima to już wiosną pół podłogi do wycięcia obok podnosników, zero odpowiedzialności w warsztacie, oczywiście niewinni, i co im zrobisz?.. zawsze powiedzą że auto ma 15 lat i miało prawo wpaśc do środka tak apropos spustoszeń, przerabiałem to dwa razy, blacharz twierdzi że lepiej wyciąc więcej od razu niż szybko poprawiac |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-10-24 00:09:02 Za naprawę zapłącisz max 300zł. Ja za 600zł oprucz tego miałem jeszcze podłużnice, progi itp. Udrożnij sobie odpływy w podłodze!!! Nie gumowe korki tylko te inne |
1Bobo SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 `96 1.7i :) Warszawa | 2004-10-24 01:32:29 No i ja tez cos zdlubalem... wiec tak : po pierwsze ( Mirek miales racje) wymiana regulatora + diody alternatora (juz tez za bardzo sie nie nadawaly)- problemy z skokami napiecia ustaly.
po drugie nagrzewnica, jak wam ktos powie ze nagrzewnica sie nie psuje ( chodzi o sam "kaloryfer") to ma racje a ja bede wyjatkiem, mi wlasnie sie rozwalila, na nic lutowanie,klejenie i inne cuda, poprostu cieklo. Wiec na szrot ..i ( stala tam naprawde ladna 05 az szkoda bylo cos z niej wyjmowac) zdobylem nagrzewnice ( pewnie ze dwa razy starsza od mojej) Koszt wraz z zaworkiem 80 pln. podczas montarzu niestety doszlo do tragiczego w skutkach wypadku dla mojego radia |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-10-24 13:57:08 Mirek czy moge jakoś od ciebie odebrać te szyny??? Obecnie jestem bez auta Dało by radę? PS. Ja przed demontażem środka dołączyłem akumulator, bo o spiecie nie trudno, a szkoda mi wymieniać bezpieczniki. |