[Tevenet] MKIV RST Replica - Strona 10.5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Te male sanajczesciej nie ubezpieczone Pozostaje sie dogadac tylko albo pozwac firme z powództwa cywilnego. Jak zaczniesz od policji to sprawa umrze smiercia tragiczna (2 tyg i umozone z powodu braku wykrycia sprawcy) Jak robią sporą robote to naprawią. U kolegi robili elewacje na bloku i ktos czy robotnicy czy ktos obcy wylał farbe elewacyjną. Upapranych było ze 15aut. wezwali policje i ta zainteresowała sie praktycznie tylko tym ze niebyło zabezpieczone rusztowanie. A sprawe umozono po 2 tygodniach własnie z powodu nie wykrycia sprawcy.

Piotrek, a to są rysy, czy slady farby? bo ja z telefonu za bardzo nie widze? Jak farba to na bank da radę to bezinwazyjnie usunąć, tylko warto byłoby się dowiedzieć co za farbą malował..

Cytat:
2012-06-30 21:58:06, MaRRecki pisze:
Piotrek, a to są rysy, czy slady farby? bo ja z telefonu za bardzo nie widze? Jak farba to na bank da radę to bezinwazyjnie usunąć, tylko warto byłoby się dowiedzieć co za farbą malował..

farbka.

Generalnie sprawa jest dosyć prosta. Ślady są po lakierze - najprawdopodobniej Hammerite. Auto jest regularnie woskowane więc myślę, że nie powinno być problemu z usunięciem tego. Ale ja nawet nie będę próbował bo specjalnie imbecylowi mówiłem, że mogę przestawić to auto. Firma, w której pracuje ten gość należy do brata mojego szefa, więc nie przewiduję żadnych problemów. Po prostu mam zamiar gdzieś pojechać, niech to usuną i wystawią fakturę. Będzie gość miał nauczkę na przyszłość. Na szczęście nie będzie żadnej Policji ani ubezpieczycieli...

Jak hammerite to moze byc gaga bo farba jest penetrująca
Na 90% zostana slady.

na 6 zdjęciu widać twój wk...rw
Ja też mam takie włoski z farby na całym lakierze z tym że ja nie wiem skąd się to wzięło. daj znać jak to usunąłeś.

Sprawa poniekąd zakończona. Dzisiaj dostałem 500 zł do ręki, w piątek auto jedzie na mały car-detailing...

Farbę można usunąć delikatnie rozcieńczalnikiem na waciku.

Z gatunku śmieszne:

Niestety Pan Darek po otrzymaniu informacji o cenie z "konkretnym rachunkiem" musiał zrezygnować ze swoich żądań

Od dzisiaj zacząłem urlop więc auto wjeżdża do garażu, zostanie rozebrane na części i złożone ponownie z usunięciem wszystkich drobnych, lecz irytujących wad.
Dodatkowo poprawię jedną podłużnicę i zakonserwuję podłogę.
Kupiłem też interfejs do gazu i pobawię się trochę w samodzielną regulację bo co gdzieś jadę do gazownika to tylko skasują a nic nie zrobią...

Jak wystarczy czasu to będą jakieś konkretniejsze działania

powodzenia

karteczka rzeczywiscie smieszna, ale pan kaziu wygral

Dobre a teraz do dzieła czekam na efekty

Dzień pierwszy -> maglownica wymieniona i wyleciało trochę gratów

Widzę ze wam się by tam przydało tornado z pomorskiego żeby ten bajzel garażowy posprzątało

-----------------
FEFK#2486

Nie no ale lampy seria ewentualnie lekko przydymione musisz zostawić. No nie przystoi takiemu klasykowi czarna lampa

Powiem Ci Rex, że byłem sceptyczny do tych lamp. Ale na żywo fajnie wygląda. Co najważniejsze... widać w dzień, że świeci.

Ja mam zapytanie czy to jest folia czy lakier?

Bo zainspirowały mnie te twoje lampy, i kombinuję coś takiego u siebie

Na lampie jest folia 3M. Generalnie to od klasyka go kilka elementów odróżnia. Zresztą zawsze w kilka minut mogę założyć oryginalne lampy, które mam w zapasie.

Prawie dwa tygodnie wakacyjnej zabawy już za mną W podsumowaniu muszę powiedzieć, że efektów absolutnie brak

Zakonserwowana podłoga, zrobione na cacy obydwie podłużnice, wymieniona maglownica, ustawiona zbieżność, wymieniona butla gazowa na taką w miejsce koła zapasowego, nowa linka ręcznego, podłączone trochę kabelków typu centralne zamki itp.

Ale tego praktycznie nie widać...

Wrzucam tylko jedną fotkę z gatunku zgadnij kotku co mam w środku

Co to za komputerek po lewej? Ze sierry?

Nowa kiera,manetka i licznik+komputerek

-----------------
FEFK#2486

w sierra nowszych tez chyba....ja mam taki ze scorpio...generalnie byly dwa...do mk4 ten drugi dedykowany (tylko ciezko go podlaczyc bo trzeba miec czujnik przepplywu paliwa....w rst bywaly)

tak czy siak....podlaczyles ten? dziala?