MotoNews.pl

KLIMA – reaktywacja - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Klimatyzatory wysuszają powietrze jeśli używa się ich niewłaściwie lub nie ma możliwości stałego napływu powietrza do pomieszczenia. Ja mam klimę od strony południowo-zachodniej (obsługuje 2 pokoje), a od strony wschodniej uchylone okna. Efekt jest taki, że dopływ powietrza i to nienagrzanego słońcem (wschodniego) z zewnątrz jest, a tam gdzie człowiek spędza popołudnie jest miła temperatura pomimo zabójczego słońca.
Klima kosztowała 1,8 tys zł (a Daikin to taki mercedes wśród klimatyzatorów) + 300 zł montaż (z niezbędnymi materiałami, bez rachunku), a to dlatego tyle, że nie był zbytnio skomplikowany (1 piętro - wystarczyła drabina, krótka odległość między jednostką zewnętrzną i wewnętrzną). Całość zajeła 6 godz.

Cytat:
2007-05-22 18:32:01, Zoltar pisze:
Sławku masz chwilę z wieczora coby zobaczyć na moją klimę ?

Marcin, zdechło mi wczoraj sprzęgło (hydraulika poszła) i trochę niemobilny jestem. Jeśli masz ochotę, to podjedź dzisiaj (albo jutro) do mnie na Jasień ok. 20-tej, powinienem być już w domu, jak uporam się z holowaniem.

Cytat:
2007-05-23 08:19:51, piotr_ek pisze:
[...]
Klima kosztowała 1,8 tys zł (a Daikin to taki mercedes wśród klimatyzatorów) + 300 zł montaż (z niezbędnymi materiałami, bez rachunku), a to dlatego tyle, że nie był zbytnio skomplikowany (1 piętro - wystarczyła drabina, krótka odległość między jednostką zewnętrzną i wewnętrzną). Całość zajeła 6 godz.

cena zaiste bardzo dobra, klimatyzatiry daikin zaczynają się na alletgro od 2000 żł... Gdzie kupiłeś, jaka moc chłodnicza?
a masz papiór na montaż? bez tego gwarancja na klimatyzator chyba przestaje działać

[ wiadomość edytowana przez: Robert_S dnia 2007-05-23 09:44:06 ]

Cytat:
2007-05-23 09:08:50, SlawekH pisze:
Marcin, zdechło mi wczoraj sprzęgło (hydraulika poszła) i trochę niemobilny jestem. Jeśli masz ochotę, to podjedź dzisiaj (albo jutro) do mnie na Jasień ok. 20-tej, powinienem być już w domu, jak uporam się z holowaniem.

Potrzebujesz pomocy przy holowaniu ?

Cytat:
2007-05-23 09:42:31, Robert_S pisze:
Gdzie kupiłeś, jaka moc chłodnicza? a masz papiór na montaż? bez tego gwarancja na klimatyzator chyba przestaje działać [ wiadomość edytowana przez: Robert_S dnia 2007-05-23 09:44:06 ]

Mam Taki model. Cena była "promocyjno-sponsorowana", montaż "po znajomości", ale niewielkiej, a gwarancja jest mi "zbędna" .

Cytat:
2007-05-23 08:19:51, piotr_ek pisze:
...Ja mam klimę od strony południowo-zachodniej (obsługuje 2 pokoje), a od strony wschodniej uchylone okna.....

A jak masz rozwiązaną obsługę drugiego pokoju ? Masz 2 jednostki wewnętrzne, dodatkowy kanał powietrzny, czy poprzez otwarcie drzwi do drugiego pokoju ?

Cytat:
2007-05-23 11:50:45, tommi-j pisze:
A jak masz rozwiązaną obsługę drugiego pokoju

Mieszkanie z lat 50 ubiegłego wieku miało taki myk, że do drugiego pokoju prowadzą podwójne drzwi (zastąpione aktualnie żaluzją pionową) zrobione na środku jednej ze ścian, toteż z jednej klimy klimatyzują się dwa pokoje - te najbardziej nagrzewane w lecie.