Tuning optyczny-Samara - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siudemka nalezy do "krazownikow" i wymaga specyficznego kierunku stylizacji jak maksymalne posadzenie na glebie, szerokie buty no i oczywiscie system lowrider (ja bym tam jeszcze obnizyl dach ale kumpel blacharz sie boi hehe) inna opcja to pozostawienie stanu oryginalnego i pielegnowanie go przez dlugie lata...

Coś mam przeczucie, że mimo chęci skończy się na orginale!!!

Witam
Czy wiecie moze gdzie mozna dostac np. dokładki do zdeżaków do łady samary. Ewentualnie czy od jakiegos samochodu moglyby pasować? Wiem ze po przerobkach bedą ale chodzi mi o to zeby coś kupić założyć i koniec (Ostatecznie jakies naprawde kosmetyczne zmiany)

To niby Twój wybór, ale szczerze mówiąc mi byłoby szkoda wydawać kasy na jakieś optyczne "bajery" Wolałbym zrobić blacharkę, piękny lakier czy coś zmodernizować pod maską!
Tuning optyczny żadnych wymiernych skutków Ci nie da.
Ale jak zwykle decyzja należy do Ciebie!

Cytat:
2004-03-27 00:29:30, krycho pisze:
To niby Twój wybór, ale szczerze mówiąc mi byłoby szkoda wydawać kasy na jakieś optyczne "bajery" Wolałbym zrobić blacharkę, piękny lakier czy coś zmodernizować pod maską!
Tuning optyczny żadnych wymiernych skutków Ci nie da.
Ale jak zwykle decyzja należy do Ciebie!

Też tak sądze. Ja u siebie w Samarce to bym tylko pomalował zderzaki w kolor nadwozia i poprawił wszystkie miejsca ewentualnych odprysków. Z przodu można sie pokusic o zmiane atrapy wlotu powietrza. Jakby było na tyle pieniążków to fajne alusy i koniec. Myślę, że by się prezentowała nieźle Narazie to tylko marzenia No może bym jeszcze dodał przyciemnione szybki

Jeśli juz coś majstrować przy zderzakach to podobają mi się te od Samary Baltic ale załatwić takie to chyba jest niemożliwe

Pozdro

Tak aluski mogą być, ewentualnie folie przyciemniające (ale tylko jakieś dobre i profesjonalnie założone)

Co do zderzaków od Baltica to niech wypowie się Miły!

myśle xe i tak nic z tego nie wyjdzie bo nie moge nigdzie czegos takiego dostac i wy chyba tez sie nie orientujecie za bardzo.
jesli jednok ktos cos wie to prosze o pomoc.

Cytat:
2004-03-27 01:27:22, krycho pisze:
Tak aluski mogą być, ewentualnie folie przyciemniające (ale tylko jakieś dobre i profesjonalnie założone)

Co do zderzaków od Baltica to niech wypowie się Miły!

Co do folii to myslałem o przyciemnieniu metoda napylania szyb w przednich drzwiach, a reszta jakas profesjonalna folią

Moze i ja sie wypowiem Ja kupilem moja Samare juz z alusami (na lato, zimowe oponki mam na stalowkach od BMW), do tego jest przemalowana na kolor metalic, w srodku czesc plastikow pomalowana na czerwono, atrapa wlotu powietrza na masce i spoiler z tylu. To mi wystarcza i nie dokladam do interesu - za te pieniadze naprawde lepiej zrobic porzadny remoncik - jaki pozytek z wybajerowanego auta, ktore stoi, bo nie pieniedzy ma na naprawy ? Poza tym takie auto przyciaga amatorow cudzej wlasnosci - mialem tak zrobionego pod tuninga malucha (szyby ciemne itp.) i niestety zmienil wlasciciela bez mojej zgody Naprawde szkoda w to wkladac duzo kasy, ostatecznie mozna zainwestowac w jakies okazyjnie tanie alusy, ale wiecej sie nie oplaca. Jasne, ze to fajnie wyglada, ale po pierwsze auto ma byc SPRAWNE, a dopiero pozniej efektowne Takie jest moje zdanie, pozdrawiam

No raczej trudno dostać zderzaki od Balticy. Trzeba by spróbować np. w Niemczech, na ich szrotach, albo w ich sklepach, bo u nas Baltic chyba nie był dostęptny w sprzedaży.
No ale może coś się znajdzie... Bo ja np. kiedyś widziałem w Bydzi Samarę "Night", która jest niemieckim tuningiem. Widocznie ktoś musiał ją sprowadzić z Niemiec. Więc możliwe, że jakaś Balticzka czy części od Baltica też się znajdzie w Polsce, ale to zapewne będzie bardzo trudne do osiągnięcia.
A poza tym jeżeli chcesz zrobić tuning optyczny, zajrzyj na stronę sklepu Polena. On ma artykuły tuningowe, które są z resztą produkowane przez firmy współpracujące z vazem. Także jest to poniekąd firmowy tuning, w pewnym sensie seryjny, a nie indywidualny i nie jedyny w swoim rodzaju, bo to są oryginalne części tuningowe. Także takie firmowe akcesoria tuningowe ma Polen w swoim sklepie, prowadzi też sprzedaż wysyłkową, także możesz za jego pośrednictwem wykonać taki tuning.

Niestety ciężko jest wyrwać coś naprawdę ciekawego ze spojlerów do łady, z ciekawości objechałem sklepy tuningowe i niestety nic nie znalazlem no prawie nic brewki spojler na klapę tył wlot powietrza.Nie wspomnę tez o nalepkach avisa.Najlepiej poszukać u ludzi którzy sie tym paraja typu warsztaty, firmy zakładające tego typu bajerki.Mieszkam w innym rejonie pomógłbym ci gdyby to był Białystok jest paru maniaków młodych co potrafią wyczarowac pare ciekawych spojlerów.Widziałem ich wynalazki niezła sprawa.Popytaj może małe warsztaciki czasami coś mają ciekawego.Albo totalni maniacy którzy sie tym zajmuja

Najszybciej to zdobędziesz u producentów spoilerów na zamówienie ci zrobią i niekoniecznie drogo tylko autko musiał byś im podstawić i najlepiej zaproponować co byś chciał (jak to ma wyglądać) na giełdzie w Gliwicach gość mi to proponował bo nic niemial i nie robią tylko na zamowienie koszt ok 180 tylnu spojler ze stopem lub 150 beż zdeżaki tanisze jeśli chciałbyś przystawki do orginałów
panoni

Niestety w sklepie polena nie ma takich rzeczy jedynie jesli chodzi o spojlery to na klape tylną. Czyli chyba dupa blada z tą koncepcją.

Dobra olac zderzaki. A co sądzicie o tlumiku sportowym jaki będzie według was pasował do samary? okrągły, owalny, kwadratowy, z jedną koncówką czy podwójną? co sądzicie?

Jutro wyślę ci fotke jak wugląda moja końcówka ,napewno nie okrągła samarka ma kańciate krztałty jeśli już to prędzej prostokąt ewentualnie x2 (prostokąt)
panoni

ok więc czekam na fotke
dzieki

ja miałem w samarze aluminiowany tłumik(polski z jakiejś dość znanej firmy ale już ie pamiętam nazwy) i wspawaną końcówke podwójną Ulter sport(tak się tylko nazywałaW moim profilu chyba tez jest jakaś fotka samary z tyłu gdzie to widac jak na dłoni) - EEEE nie ! to na stronie klubowej w galerii są te fotki- jak chcesz looknij
W sumie nie rzucała się w oczy, dwała lekki przydźwięk - ale dało sie spokojnie jeździć. No i najważniejsze - po chyba dwóch sezonach tłumik dalej był srebrny , a nie czerwony nawet na ściance tylnej ,gdzie było spawanie nie wyszł rdza. Nie wyszło to najtanie , bo chyba koło trzech stówek z robocizną - ale pewnie jeszcze trochę wytrzyma
Paweł

[ wiadomość edytowana przez: pawel_krakow dnia 2004-03-29 23:52:44 ]

Jeszcze jedno
Nie chce zakladać nowego postu bo moze juz taki byl.
Czy ktoś z was zakladał silnik 2.0 do samary??????? Jesli tak to od czego i jaki jest calkowity koszt takiej operacjii czy dużo przeróbek itd. itp.

No i waszej ładziance tez się dostało od WT

To jest zdjęcie z naszego ostatniego spociku!!

A czy to nie jest też Łada jakiegoś naszego klubowicza?
Bo ja ją gdzieś widziałem. Chyba na forum już o niej rozmawialiśmy!

Łada