MotoNews.pl

Kierunkowskazy-raz działają, raz nie - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2005-07-10 15:45:51, Bartek1112 pisze:
dostanie tego przycisku to zaden problem jedziesz do fabryki do auto parts i mas zod reki sam tam kupuje wszystkie przyciski a wymienilem juz chyba wszystkie bo mi sie nieswiecily

No wlasnie nie bardzo... prawie 2 tyg. musialem czekac az sprowadza z fabryki bo "akurat" im sie skonczyly

Dobra - odkopuję ten wątek, bo problem jest nadal nierozwiązany.
Zacząłem od "dupy" strony i wymieniłem cały przełącznik świateł. Nie pomogło.
Dziś spotkaliśmy się z kolegą Sławkiem, żeby sprawdzić przełącznik awaryjnych.
Na jego sprawnym przełączniku nie zadziałało.
Wobec tego wyciągnęliśmy przekaźniki.... no i zaskoczyło.
Czyli niby przekaźnik - tyle, że jak włożyłem swój stary po tej operacji to zaczęło działać. Aczkolwiek po kilku przejechanych kilometrach znów przestało.
Stąd pytanie do "elektryków" - czy przekaźnik może tak właśnie padać Czyli raz przełącza, raz nie? Dodam, że jak nie działa to słychać (i czuć jak się dotknie przekaźnika) wyraźnie jedno "kliknięcie", a potem cisza. No i nawet jak nie działa, to przy otwieraniu i zamykaniu kierunki błyskają jak alarm zaskakuje...
Już normalnie cału głupi jestem....
Ma ktoś jakiegoś pomysła?

przekaznik moze tak padac, tj. kaprysowo.

Fajnie, a może ktoś się orientuje, czy pasuje jakiś inny przekaźnik? Bo trochę podzwoniłem i coś czuję, że w tym cholernym 3-mieście dostanie go nie będzie takie łatwe....

Oki - jednak się udało i przekaźnik jedzie zamówiony do serwisu. Mam nadzieję, że wreszcie będę mógł jeździć normalnie, nie jak ostatni cajmer

[ wiadomość edytowana przez: Walus dnia 2005-08-11 14:52:29 ]

Pytałem w tym serwisie za Preemem na Łostowickiej. Nie mają niestety . W Auto-Gdynia tez pytałem - proponują podjechać, żeby przypasować jakiś inny. Ten ich elektyk jest kumaty - może spróbuj. Ewentualnie zajrzyj do takiej małej hurtowni na Grabówku, ulica bodajże Działdowska (jadąc od końca obwodnicy Morską musisz skręcić w prawo na wysokości mniej więcej skrzyżowania z Chylońską , jeszcze przed wiaduktem Kwiatkowskiego - to jest ta droga do cmentarza na Leszczynkach, mijasz zjazd do cmentarza i dalej po prawej taka buda z napisem hurtownia motoryzacyjna. Mają bardzo dużo gratów od DU. Ceny umiarkowane.
Pozostaje jeszcze zapytać na Hallera, ale tam zdzierają okrutnie.
Może lepiej zadzwoń do Kimoto w Warszawie - za dwa dni będziesz miał paczuszkę z przekaźnikiem. Powodzenia !

a całkiem smiało mozesz kupic normalny przerywacz np. od 125p tylko elektroniczny oczywiscie i bez problemow bedzie działał

Wlaśnie spotkał mnie ten sam problem i poradziłem sobie podjeżdżjąc do ASO Daewoo na Chważnieńskiej w Gdyni (zaraz przy zjeździe na Witomino). Przekaźnik z usługą wymiany 50 zł - dla takiej ceny szkoda czasu i gazu na kombinowanie.

U mnie lewy tylny dzialal w kratke. Winna byla zlaczka na kablach, do ktorej mozna sie dobrac po zdjeciu plastikow w bagazniku w okolicach anteny. Nie pomagalo jej rozlaczanie i spinanie na nowo, pomoglo lekkie wygiecie blaszek.

OO KUUURFFFFFFAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

PTASZYNAAAA

Co Ty tu robisz????

Wlasnie nie wiem, cos mnie podkusilo...

Za kare opowiadaj na forum klubowym co słychać, jak sprawuje się Esperak, czy są nowe zdobycze Ptaszyny , a może nasz Łodzian się ustatkował ?????????

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2005-08-23 23:32:32 ]

O matko, matko!
Espero jak to Espero, trzeszczy, przecieka, rdzewieje. Do tego ostatnio duzo jezdzi w 4 osoby, ze sprzetem i musi byc o czasie wiec predkosci 160km/h nie sa mu obce a to go zabija. Z dziewczynami dalem sobie spokoj, hmmm, dziwnie zabrzmialo... Tzn na tamtej stronce nic nie zmieniam za to rozbudowywuje galerie pod adresem www.radekwrobel.prv.pl
Cos pominalem?

Ah nie, nie, zona Twoj wrog!

On żyje

Otwierać flaszkę

Grafik koncertów napięty jak baranie jaja

Fajne fotki

Może i dałeś sobie spokój z dziewczynami, ale ona z Tobą chyba nie do końca, tak wnioskuję po przejrzeniu zdjęć

Cytat:
Espero jak to Espero, trzeszczy, przecieka, rdzewieje.