FEBI robi wałki takie jak wkładają w ASO. Czyli orginalne.
Ja jak oglądałem wałki do mojego 2.0 12v to widziałem, że FEBI jest 2 razy droższy od RUVIEELA. Co do jakości to nie mam pojęcia, ale mechanik mówił, że wałki FEBI są 2 razy bardziej wytrzymałe - ale jak jeden tak i drugi bez najmniejszych problemów wytzryma 200 tys. km. Potem RUVIEEL raczj będzie do wymiany, a FEBI jeżeli był regularnie wymieniany olej i nic się nie pozatykało zrobi jeszcze minimum 100 tys. km.
Milas (S) BMW Master (Moderator) E30,M40;;E34,M50 Będzin
Wałek 360, dzwigienka za sztuke 41 a popychacz 36 za sztukę. Dokładnie ile dzwigienek(mostków) i popychaczy do wywalenia będę miał owiem się jak to rozgrzebię. Wstępnie zauważyłem, że pierwsza krzywka jest wytarta na jakieś 3 mm ale reszta wygląda dziarsko.
Milas (S) BMW Master (Moderator) E30,M40;;E34,M50 Będzin
Za dużo po rozebraniu nie zobaczysz. Ja w mojej E30 sprawdziłem, krzywki i dźwigienki wytarte równomiernie po ok. 0,3 mm(to chyba mało?),popychacze po wyjęciu zachowują się tak jak nowe. Mimo to silnik trochę klepie.
Jasne, że tego nie widać. Nawet zużyte popychacze wydają się nie mieć luzów, po wyciągnięciu. Silnik sam powie czy są już do wymiany czy nie (klekocząc ).
Pozdrawiam