MotoNews.pl
0 [ot] - rozbieranie silnika z malca - Odzysk. co i za ile? (112646/0) - Strona 2

[ot] - rozbieranie silnika z malca - Odzysk. co i za ile? - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam blok kompletny z ela jakby co

Tak sie składa że siedze w temacie wiec tak Kompletny silnik posegregowany głowica 4kg blok 6 tłoki kapa oleju i obudowa altka to 3 wiec mamy już 13kg x 4 52 zeta za alu dotego dochodzi jeszcze zwykły złom wiec 70 w kieszeni min Jak szlifierka odpali to zajmuje mi odzysk tego 30 min. Skrzynie rozkładam siekierą bo w segregacji to niecałe 40 wiec szkoda sie brudzić a niektóre są wyjątkowo zawziete. Mam taki układ na złomie że jak sie uzbiera kilka (klikanaście) silników skrzyń malca tudzież innych to mam z odzysku koloru, od kg 2 zeta czyli jakby niepatrzeć jedna sobota kilka piwek i konkretna dniówka jest A jeśli dajecie coś na złom to proponuje zaopiekować sie całą instalacją elektr z 2kg sie uzbiera od auta o to jakby niepatrzeć 20 zeta w kieszeni no i można sobie przy ognichu posiedzieć gratis

no to siekam drugi silnik i bedzie 20 kg alu po 4,5 zl co daje 90 no i zlomu mi sie uzbieralo 300 kilo na wózku z rozbiorek typu wal, stare tarcze, bebny sztangi i inne hantle i ciezarki itp - *0.60 zl daje 180 zl..... razem poiwinnem sciagnac jakies 250 zl - czyli mozna juz powiedziec ze na przegladzik rozszerozny Plus w lapke bedzie

Pamietaj ze bebny to zeliwo a to jest w innej cenie !!!

ale w takiej kupie to chybaniebedzie mi wybierac paluchami. wogle ile niby to zeliwo kosztuje?

Ja tydzien temu robiłem porzadek w garażu i tez wywalałem duperele. U mnie za Al jest 3,6 a u was powyżej 4 zł ??

PAT: Żebys się nie zdziwił jak ja oddawałem czepiali się dupereli typu 2 śrubki w antenie telewizyjnej. Tak jest jak oddajesz złom kolorowy i coś bardziej wartosciowego. Jak się postarasz możesz troche kilo dorobić na zwykłym bo tam juz ważą jak leci.

Opłaca sie tez oddawac akumulatory bo nie trzeba nic rozbierać a płacą coś jak za za złom. No i jest się w rejestrze złomiarzy

a walnolem sie z cena alu - jest po 3.60 ale to i tak kupa kasy

w wawie 4 coś, u nas złom w cenie
wiem bo co tydzień oddaje

a po meczyć się z tymi szpilkami, u mnie złomiarze jak dopadli blok od malca i dorwali się do młotków to minuta i po szpilkach / 4 zł za kilogram

no i oddalem. blok plus dwie pokrywy z lancuszka rozrzadu, cala obudowa skrzyni biegow - 13 kg

za zlom ciezki zrozbiorek (wal, bebechy skrzyni stare tarce i inen ciulstwa) - 150 kg....takze warto poswiecic dzien na rozbiorki