Ceramizery - xeramic, auto-repair, xado - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wiem jak wy, ale ja chcialbym zeby silnik po dodaniu jakiegos preparatu zyskal na sprawnosci i aby taki stan utrzymywal sie przez wiele tysiecy kilometrow.
A to ze mozna jezdzic bez oleju mnie kompletnie nie interesuje i niczego, absolutnie nie dowodzi poza tym, ze mozna przejechac 500km bez oleju.

Cytat:
A to ze mozna jezdzic bez oleju mnie kompletnie nie interesuje i niczego, absolutnie nie dowodzi poza tym, ze mozna przejechac 500km bez oleju.

Dowodzi bardzo wiele - wystarczy zastanowić się DLACZEGO po dodaniu preparatu można przejechać 500km bez oleju, a bez preparatu nie.

W zeszłym roku wlałem jakiegoś ceramika (nie pamiętam z jakiej firmy). Znajomy mnie namówił że niby jego silnik lepiej teraz pracuje. A teraz robie remont silnika i regenerację głowicy. Fakt silnik przejechał 230tyś i przyszedł czas na jego remont. Ale fachowcy od regeneracji głowicy od razu zauważyli że było lane jakieś ustrojstwo. I mówili że to zatyka kanały, ceramika osiada się na ściankach i spada przepustowość kanalików. Oglądałem i czytałem wypowiedzi fachowców i zdania między nimi są podzielone.
Mi raczej nie pomogło.

Cytat:
2008-03-21 15:14:45, Immo pisze:
Dowodzi bardzo wiele - wystarczy zastanowić się DLACZEGO po dodaniu preparatu można przejechać 500km bez oleju, a bez preparatu nie.

w tej chwili trwa test pokazywany co jakiś czas na tvn turbo chłopaków z FST którzy kupili skodę forman, zalali ceramizera i eksploatują auto zgodnie z zaleceniami producenta a później mają przeprowadzić test jazdy bez oleju całkowicie. być może to przekona wszystkich co do słuszności lub nie stosowania tego preparatu. ja go zalałem jakiś czas temu i auto jeździ nadal a ma ponad 270tkm.

Właśnie test w TVN Turbo się zakończył... Oj mizerny efekt, mizerny. Koniki gdzieś poszły, a niutki się rozpierzchły. Po 50 km bez oleju panewki uznały, że chcą na wolność i w ten sposób WYSZŁA cała prawda o ceramizerach .

Widziałem efekt końcowy ... a co dokładnie zalali?

Cytat:
Widziałem efekt końcowy ... a co dokładnie zalali?

A jak był efekt koncowy ??
Bo ja miałem zamiar kiedys to zalac ale jeden kolega mi odradził ze to nic nie daje i chyba miał racje.

Wlasnie obejrzałem ten test.
Po tym tescie moc i moment w silniku spadła o 10% mniej wiecej. Jazda na tym ceramizerze trwała 3000 tys km tak jak producent zaleca.
I po zlaniu oleju po 42 km zaczeło cos stukac i po 45 korbowód wyszedł bokiem.

Jaki producent?

Cytat:
Po około 3000 km od momentu aplikacji preparatu, został zlany olej z silnika

Tak jest w reklamie ceramizera
ceramizer

Nie pokazali na ekrania co zalewają?

pokazali wlasnie ten ceramizer z allegro co wrzuciłem link.
był moment zalania wlasnie tego ceramizera pokazany.

Cytat:
Po tym tescie moc i moment w silniku spadła o 10% mniej wiecej

Być może jest to efekt "wykasowania" luzów silnika po takiej kuracji. Czy moc i moment na początku testu był "seryjny" czy większy?

Na samym poczatku by zrobiony pomiar na hamowni i sprezanie. Po 1000 km sprawdzona sprezanie to wzrosło luzy zaworowe zmalały. Po kolejnych km czyli po 3000 tys zrobione ponownym pomiar na hamowni i wykazało spadek mocy i momentu mniej wiecej o 10-15%. Po czym zlano olej i auto pojechał w test po 42 km zaczeło cos stukac a po 45 korbowód wyszedł bokiem.
Co do osiagów seryjnych tego auto nic nie moge powiedziec bo nie wiem ile to auto ma seri.

No to powtorze - co z tego ze przejedzie 50 czy 500km bez oleju - co to kogo obchodzi?
Jak widac na tym preparacie przejechal 50 km bez oleju - normalnie uzytkowany, z olejem, po dolaniu preparatu stracil moc, byc moze szybciej by sie zuzyl, itp.
Czy gdyby przejechal 500 albo 1000 bez oleju to mialo by to oznaczac ze spelnia swoja role?

Co za różnica 50km bez oleju czy 500km. Kto z was jeździ bez oleju?
Są omeśki co przekręciły już 300tyś nawet i więcej bez tych cudów.
Moja z tym cudnym środkiem klękła po 230tyś
Sumienne wymiany oleju i odpowiednio dobrany olej, a silnik będzie chodził.
Ten ceramizer był by cudownym środkiem gdyby odkładał sie tylko między cylindrami a tłokami, a nie po całym silniku.