Siemens s-65 - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Miałem nieraz w łapach MXy6. Ma wiecej funkcji niz moj. Wiec MXy6-2 bedzie jeszcze lepszy!

no dobra - kupuje ktoś?

Cytat:
2005-10-15 12:28:28, malin2 pisze:
Czy ktoś z Klubowiczów słyszał opinie lub miał Sagema MYX6-2 ? Myślałem o Siemensie s 65 ale słyszałem dużo negatywnych opini i zrezygnowałem.

Malin, powiem krótko - NIGDY NIE INWESTUJ WE FRANCUSKĄ ELEKTRONIKĘ

Przekonał się o tym Peugeot, Renault i inne firmy... od kiedy zmienili elektronikę na japońskie DENSO problemy sie skończyły.

a thomson słyszałem o Sagemach dużo dobrych opini.

No dobra, jako pracownik jednej z sieci komórkowych powiem wam,że czytam ten wątek z ciekawością obserwując wasze opinie
Co do Siemensów różne bywa ,ja prywatnie nie zmienię marki.Zawsze używałam Siemensów ,obecnie używam CX65. Większość moich klientów wracała z nimi do serwisu, gdyż 70% tych telefonów się zawieszało.Taka ciekawostka-odnotowano iż 92% cx65 i c65 całkowitej sprzedaży wróciło do serwisu, natomiast Siemens nie uznał usterkowości, gdyż wgranie nowego softa, czyli wyprowadzenie foników na czystą, nie jest usterką (wymagającą naprawy) Z moim CX65 nic kompletnie mi się nie działo Może dlatego ,że zaraz po kupnie wgrałam sobie nowego softa we własnym zakresie.
Druga sprawa to Sagemy.Hmm, opinię nie zawsze miałam o nich dobrą, natomiast ostatnio nasza wspaniałomyślna firma obdarowała nas Sagemami MYX6-2 . Moim zdaniem rewelacja.Jeśli ktoś chce mogę przesłać fotki z niego na maila.Parametry tego tel. większość osób ocenia jako lepsze niż w Nokii 6230i. Ile osób takie zdanie.

Cytat:
2005-10-15 23:29:42, basis pisze:
Druga sprawa to Sagemy.Hmm, opinię nie zawsze miałam o nich dobrą, natomiast ostatnio nasza wspaniałomyślna firma obdarowała nas Sagemami MYX6-2 . Moim zdaniem rewelacja.Jeśli ktoś chce mogę przesłać fotki z niego na maila.Parametry tego tel. większość osób ocenia jako lepsze niż w Nokii 6230i. Ile osób takie zdanie.

ja mialem kilka sagemow w zyciu..i powiem tyle..firma zrobila wielkie postepy..juz model myx5-2 jest baaardzo przywoity..o wiele lepszy niz konkurent czyli nokia 6610i..fakt nokia ma lepszy interfejs..ale glownie dlatego ze od lat jest taki sam i wszyscy sie do niego przyzwyczaili..ale jesli chodzi o jakosc i funkcjonalnosc to ten sagem pobil nokie..cena tez)

jesli chodzi o nowy model to mimo ze sam nie uzywalem dotad to spokojnie moze on moim zdaniem konkurowac z 6230i..nokia nabija sie z klientow oferujac w takim telefonie tak zenujaco maly wyswietlacz..rozdzielczosc to nie wszystko..aaa i guzik nawigacyjny w modelu i to porazka..pogorszyl a nie polepszyl funkcjonalnosc..

basis..ty pracujesz w orange jak mniemam bo tylko orange ma tego sagema..powiedz..bawilas sie juz samsungiem z300?? bo ja sie do tego wlasnie przymierzam wolalbym z500 ale niestety nie jest oferowany

co do cx 65 to tez uwazam ze to dobry fon..brat uzywa od ponad roku..byc moze dlatego ze zrobil od razu upgrade softu to nie mial on zadnych problemow..ogolnie funkcjonalnosc oprogramowania bardzo dobra i daje duze mozliwosci ..i co ciekawe siemens umozliwia swoim userom robic to samemu..w przeciwienstwie do burackiej nokii ktora po za serwisem nie pozwala zrobic nic

[ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2005-10-16 18:58:23 ]

To i ja się podłączę pod wątek To jak: mam brać tego Sagema MYX6-2 czy raczej kupić SonyErona K700i ?
No bo nokia właśnie z powodu tego przycisku nawigacyjnego mnie wkurzyła i olewam ją

Jasne duży procent uwielbia Nokię a dla mnie Nokia to ogólnie porażka, takie modele jak 6610i to nieporozumienie w stosunku do postępu technicznego wśród telefonii .Denerwujący jest fakt, iż większość klientów nie może korzystać z Irdy przesyłając coś na inny telefon niż 6610i-specyfika oprogramowania.Poza tym to co wspomniałeś Qbaj w Siemensie soft mogę zmienić w każdym momencie bez wysyłania telefonu do serwisu.Ja generalnie nie przepadam za Nokiami choć uważam że najlepszym na rynku telefonem dostępnym jest Nokia 6310i.Ale to już inna bajka.
Tak, pracuję "dla Idei" czyli nowego Orange, ale nie miałam jeszcze przyjemności bawić sie z300, ale ze wzglądu na Ciebie Qbaj zamówię go w przyszłym tygodniu i coś będę mogła o nim powiedzieć.

Plumpiku a Tobie nie wiem co polecić, coś Ci już napomknęłam więc zrobisz jak uważasz.W Sagemie też masz mp3 ,nie wspominając o karcie pamięci.

Cytat:
2005-10-16 20:28:31, plump pisze:
To i ja się podłączę pod wątek To jak: mam brać tego Sagema MYX6-2 czy raczej kupić SonyErona K700i ? No bo nokia właśnie z powodu tego przycisku nawigacyjnego mnie wkurzyła i olewam ją

zalezy czego oczekujesz od aparatu...k700i nie ma zdajsie slotu na karty..nie ma rozszerzalnej pamieci wiec mp3 odpada..natomiast sagem nie ma radia..jest tez chyba roznica w cenie..

natomiast nie przekreslabym nokii za ten przycisk tylko..bez problemu kupisz oryginalna klawiature z 6230 i po problemie bo w przeciwienstwie do samej obudowy to klawiatury mozna w modelu 6230 i 6230i stosowac wymiennie..ja mimo swojej niecheci do nokii jesli odstawilbym kwestie finansowe to z tych 3 modeli wlasnie ja bym wybral chocby za to ze nie musialbym zmieniac zestawu samochodowego

Cytat:
2005-10-16 21:09:00, basis pisze:
ale ze wzglądu na Ciebie Qbaj zamówię go w przyszłym tygodniu i coś będę mogła o nim powiedzieć.

eh pewnie wam tego nie mowia w firmie ale moze..hmm..moglabys sie dowiedziec czy orange planuje wprowadzic model e720 lub z500 samsunga..z300 jest najgorszym z tych 3 modeli jesli chodzi o design..choc funkjonalnie jest identyczny z z500..dodam ze orange uk posiada w ofercie oba te aparaty..jak wyglada to o czym mowie mozna zobaczyc np e720 albo z500

aaa i zgadzam sie co do 6310i..tylko ze to juz zabytek i nieliczne nowe egzemplarze na allegro kosztuja relatywnie zawrotne pieniadze ale kazdy kto mial kiedykolwiek ten fon z zalem sie z nim rozstawal

Poproszę o przeniesienie do OFF-TOPIC albo zamknięcie...
Pozdr. P.

Cytat:
2005-10-16 21:49:08, pyrekcb pisze:
Poproszę o przeniesienie do OFF-TOPIC albo zamknięcie... Pozdr. P.

nie no fakt..sie porobilo..wybacz pyrek no ale od czego jest allegro? bo jak widac tutaj zainteresowanie znikome

Cytat:
2005-10-16 22:03:04, qbaj pisze:
nie no fakt..sie porobilo..wybacz pyrek no ale od czego jest allegro? bo jak widac tutaj zainteresowanie znikome

Spoko, wolałem najpierw sprzedać komuś znajomemu.
Zaraz wystawiam na allegro.
P.

Również sorry
Nie mniej jednak i tak nie wiem co mam zrobić... Teraz mi się jeszcze otworzyły oczy na jeden aparat: może właśnie ten siemens który sprzedajesz? hmmm

Cytat:
2005-10-16 23:08:29, plump pisze:
Również sorry Nie mniej jednak i tak nie wiem co mam zrobić... Teraz mi się jeszcze otworzyły oczy na jeden aparat: może właśnie ten siemens który sprzedajesz? hmmm

no to Plump - dla Ciebie bonifikata...
Szczerze mówiąc - nie chce mi się kombinowac ze sprzedażą.
A o modelu nic nie wiem - wybór jak napisałem, był na podstawie cen w salonie.
Pozdr. P.
P.S. Ja idę spać, Wy się namyslajcie...

allegro
cena minimalna ustawiona na 500.00 zł.
Pozdr. P.