| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
delta9 ATU Plus GLI Łódź | 2005-12-12 12:05:31 z własnych doświadczeń podpowiem ci sprawdź sprężanie na garach ja też ledwo osiągałem 120 jak sie okazało sprężanie było 12,8,8,6 jak widzisz jeden ma o połowe mniej. |
delta9 ATU Plus GLI Łódź | 2005-12-12 15:21:57 przeczytaj wątek "3 cylindry w GLI" tam wspomniałem o wymianie zaworów (a w zasadzie jednego) zanim wydasz kase na jakieś nowe wtryski i inne bajery, ja o mało nie kupiłem nowej cewki za 300zł bo wszystko wskazywało właśnie na nią-powodem słąbych wyników Vmax jest lub są najprawdopodobniej przepuszczające zawory, a regulacja swoją drogą, tylko że ja nadal nie usunąłem usterki i wciąż mam sprężanie 6 na jednym, regulacja pomogła ale ma większe zapotrzebowanie na LPG |
Qba6tak Miłośnik FSO Polonez 1.5 SLE Radom, Kielce | 2005-12-12 17:59:35 Najpierw, tak jak pisali inni sprawdź wysokie napięcie. Dobrze by było sprawdzić ciśnienie i zrobić próbę olejową (dużo powie o stanie cylindrów i głowicy) albo skorzystać z dobrego mechanika jeśli uważasz że sam sobie nie poradzisz. A swoją drogą
to sporo zapłaciłeś za ten silnik. |
dr_przemek Miłośnik FSO FSO125p/Uno1.4i.e.S Warszawa - Bielany | 2005-12-13 20:56:13
Majonez - w tym silniku moze byc to standart o tej porze roku, może być to uszczelka pod głowicą, mogą to być przedmuchy na pierscieniach a może to być zapchany układ odpowietrzenia, czyli w 115C tzw kominek (to coś z czegoś wychodzi odma). Ale Twoim problemem nie jest majonez tylko szarpanie na ciepłym silnku. Podmień cewkę i sprawdź, może to być przyczyna ale niekoniecznie. A może majonez wlewa się do gaźnika i go przytyka? |