MotoNews.pl
10 [126]hamulce tarczowe z tyłu... Jak ?? (126817/0) - Strona 2

[126]hamulce tarczowe z tyłu... Jak ?? - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak w ogóle panowie to jest Fiat 125 BIS.

DAWCY: dziury są już dawno zaspawane
ZoLt4R: tarcza zerdzewiała bo leżała chyba rok i troszke naszła rudą
Peyyoo125: tak jak el_comendanto wspomniał to jest tył samochodu zdjecie robione od prawej strony samochodu

Myslę że wszelkie niejasności rozwiałem, od poniedziałku zabieram sie za składanie hamulców, więc może jakieś fotki sie porobi.

a moze jakies zwymiarowanie blach pod zaciski bys zamiescil rysuneczek 1:1 z wymiarkami fajowo by bylo moze ja bym sie pokusil tak dla idei i u siebie zrobil

Cytat:
Tak w ogóle panowie to jest Fiat 125 BIS.

A to ciekawe!
To że BIS to zauważylem ale żeby 125 to jakoś mi uszlo
Cytat:
a moze jakies zwymiarowanie blach pod zaciski bys zamiescil rysuneczek 1:1 z wymiarkami

To trza samemu próbować. Co to za frajda jak się gotowe będzie wycinać

"...Fiat 125 BIS..." ło Jezusicku literówek sie czepiata

Dokładnie, polecam własne wykonanie takich tarcz, dużo frajdy z tego i samemu to sie przynajmniej dokłdanie zrobi, ja musiałem zrobić wszystkie pomiary samemu i nałożyc to na rysunek, ze dwa dni na to straciłem, ale warto było, co do rysunku to postaram sie zamieścic jakiś, ale wymiarów już nie pamietam, a oryginalny rysunek gdzieś przepadł.

A blachy wyglądały tak, jak je odebrałem.
poczta.mm.pl/~decapc1/126_1987_bis/2005-07-26_01.jpg
poczta.mm.pl/~decapc1/126_1987_bis/2005-07-26_03.jpg
poczta.mm.pl/~decapc1/126_1987_bis/2005-07-26_04.jpg
poczta.mm.pl/~decapc1/126_1987_bis/2005-07-26_05.jpg

Robiłeś tylne mocowania z blachy 6 mm?

Dokładnie tak, blacha 6mm, mam nadzieje że nie będzie problemów i wytrzyma, bo powinna.

Dawcy ja wiem ze zrobic takie mocowanko samemu daje duzo satysfakcji ale niestety nie mam mozliwosci wykonania tego z czego bardzo zaluje jak bym mial rysunek to moze by mi ktos to wykonal a tak kicha na maxa

CHRYS66 dla ciebie postaram sie zamiescić rysunek, tylko powiedz czy wachacze, ewentualnie piasty tylnego koła Fiata 850 są takie same jak ma Fiat 126?

z tego co sie orientuje to to samo jeden kat w wahaczu od przodu jest inny ale pozatym roztaw srub mocujacych ten kielich do wahacza to to samo na 90%

Kiedys gdzies takei cos znalazlem tylko zaznaczam ze nie testowalem czy to podpasuje ale jak sie komus przyda to zamieszczam

Widzę że ktoś stuningował chyba w paincie mój rysunek z CADa

A to jest prawdopodobnie moje autorstwo tuningu rysunku Krzemowego Ale pytałem autora o zgodę żeby nie było o prawach autorskich

Te foto otrzymałem od Strongi'ego. Serdeczne dzięki !!!

czy ktoś zrobiłby za $ takie blachy najchetniej blachy na przód i tył bo tarcze leza w garazu.

Za 150 zrobie ci to kompelt 4szt

Pod tarcze z kanta czy z cc bo po prostu nie wie mczy to jakas roznica.
kupuje przewody podpinam tarcze i zaciski i musze kupic srubki i tak to wszystko jest ??

Rozumiem ze ten rysunek to sa tarcze na tyl,a ma ktos rys na przod?? Bo na wiosne obowiazkowo bede musial sobie wladowac.
Jesli juz to jakie najlepiej?? DF poldas CC???

150zł to dość drogo jak za same blachy, jest różnica miedzy hamulcami od DF/PN, a hamulcami od CC/SC, hamulce DF=PN(polonez), rysunek do tarcz na przód jest na stronie F&F w dziale "tuning amatarski" chyba?

[ wiadomość edytowana przez: ISO-lator dnia 2005-12-12 13:19:21 ]

Drogo z tego co się oriętuję ok 150zł to normalnie płaci się za parę czyli na przód. Hamp[le w CC i SC są diametralnie inne niż w DF czy Poldonie.

A ktore lepsze/tansze/latwiejsze w montazu i jak wygladaja ceny klockow i tarcz??