MotoNews.pl
0 Giannini 126 [Podobno] (127458/0) - Strona 2

Giannini 126 [Podobno] - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co do tylnych wlotów to jak dla mnie są one bardziej przesunięte do przodu niż w FL'u, widać wyraźnie większą przerwę pomiędzy nimi a rynienką, natomiast z przodu nie widać przetłoczenia przed wlotem.

A tak wogóle to zaj... bardzo fajny ten maluszek

o matko jest cudny zakochalem sie !

Cytat:
ten daszek coś niebardzo org. bo na tych starych fotach włoskich 126 otwór w dachu był na całej jego powierzchni, no ale mogę się jak zwykle mylić

ten dach jest oryginalny , wiem bo mialem taki model 650k 1980r. na rynek włoski (ale wyprodukowany w Polsce)

Cytat:
wiem bo mialem taki model 650k 1980r. na rynek włoski (ale wyprodukowany w Polsce)

i co sie z nim stalo ?? (sorry za OT)

Cytat:
i co sie z nim stalo ?? (sorry za OT)

poszedł na złom (dach mialem jeszcze kilka lat pozniej) mocowania i nadkola gnily , wogole caly spod byl zgnity ,a wtedy to nie mialem mozliwosci ani kasy zeby go remontowac ... teraz zaluje ...

co ciekawe w zimie w tym aucie podczas jazdy bylo cieplej niz w takim normalnym malaczu , bo powyzej 60km/h z kabiny powietrze bylo wyciagane - lepiej zasysal z silnika cieple, szyby tak nie parowaly i teen ciągły szum i trzepot ...

taka ciekawostka , blacha karoserii tam byla jakas chyba ocynkowana , bo przy spawaniu sie palila na niebiesko

jakies 3-4y latka temu po toruniu smigaly jeszcze dwa takie maluszki...znaczy sie z takimi dachami
niebieski...i czerwony...
czerwonym nawet pare razy jechalem...bo nalezal do mojego "pilota"
byl to orginalny wloski malczak 600cm

taki dach poszukuje..........moze cudem trafie kiedys;/

a ja bym calego gianini sobie takiego sprowadzil najchetniej.... ta deska rozdzielcza jest poprostu genialna.

na dzien dzisiejszy z tego autka mozna dostac nowa miske i podkladke pod tylna rejestracje.....ale cena jej to 99 E;/

Cytat:
2006-03-09 10:38:46, Rafal_Geisler pisze:
taka ciekawostka , blacha karoserii tam byla jakas chyba ocynkowana , bo przy spawaniu sie palila na niebiesko

Nie no bez jaj, jaka ocynkowana blacha w malcu z 1980 r .

No malec kozacky .
Te lampy z ela to chyba od PATA kupił
A ta zabudowa pod deską rozdzielczą z znierdzeki czy alu kosa
prawie jak moja .
Ale takie fotele jak on ma to bym kupił jak sie gdzieś komuś walają po szopie.
FAjny fiacik.

co ciekawse pasuja mu te lampy...... Szkoda ze tylna podkladka pod tablice to az 99 E.....jakby bylo 49...pewnie bym sie skusil.....alu michy tez tanie......eh gdybym mial jeszcze 650

Cytat:
2006-03-09 22:35:08, comar pisze:
a ja bym calego gianini sobie takiego sprowadzil najchetniej.... ta deska rozdzielcza jest poprostu genialna.

Jedyne 1300 Euro i jest twoja.

no cenki na stronie sa ostre. poczawszy od skrzyni 5 biegowej za 1500 euro , poprzez zegary, pare innych dupstw i wychodzi 5000E....plus maluch

Article code: Kit 650cc C/T
Article: Kit 650cc = About 40 Hp
Description: 2 cylinders, 2 pistons, copper gasket - camshaft - weber 32 mm carburettor, inlet manifold, air filter - complete cylinder head with widened and polished ducts - stell valve seats - 2 inlet valves 36 mm, 2 outlet valves 31 mm.
Car: Fiat 500

€1280.00

fajny zestawik

[ wiadomość edytowana przez: comar dnia 2006-03-10 18:18:56 ]

Nie wiem jaka dlugosc maja zawory w 126p ale jakby ktos chcial takie srednice jak w tym zestawie to zastava 1100 ma dokladnie takie. Trzonki 8mm, dlugosc chyba 108mm.