MotoNews.pl

Replika forda gt-40 z wieliczki - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szyba na 100% poldon

Koles mial niezyl LOL jak chcial to z garazu wyprowadzic bo autko bylo za niskie zeby przejechac przez drzwi (nie widzialem tego wiec nie wiem jak framuga drzwi jest usytuowana w sotsunq do posadzki, ale slyszlaem to od qmpla ktory jest z wieliczki i u goscia czesto sie pojawia - koels podobno non toper tworzy jakies "dziwa"

jak dla mnei zaje*ioza, a krytycy to ich nie rozumie, pewnie sami prosciej drzwi gotowych nie umieli by zalożyc

[ wiadomość edytowana przez: Peyyoo125 dnia 2006-02-08 11:48:59 ]
[ powód edycji: Regulamin ]

Autko jest naprawdę śliczne i mi się bardzo podoba, ale jeśli to ma być replika to trzeba powiedzieć że nie do końca odpowiada pierwowzorowi.
Nie chodzi mi o to że lubię się czepiać po prostu dla mnie repliki powinno się budować tak by jak najbardziej przypominały pierwowzór.
Jestem pełen szacunku dla twórcy tego autka, zdaję sobie sprawę że sam nie był bym w stanie zrobić czegoś takiego.

E ludzie...kazdy ma prawo do opinii....jak ja mowie ze mi sie nie podoba to nie krytykuje tylko mowie ze mi sie nie podoba

Nie no spoko furka ale lampy od malana mi nie podchodza juz nie chodzi oto ze to od malucha ale za dobrze to one sie nei sprawdzaja mozna by cos pozadniejszego zalozyc .

Cytat:
Lisu
F&F Wolny Słuchacz

FSO 125p - Borewicz
Włocławek/Łódź

Wysłany: 2006-02-08 08:11:11 Powiadom o tym poście ^

Tysiace drucikow pokryte zywica ?? To on nie wie ze sie robi forme w ktorej sie robi elementy z laminatu ?? Dziwna technika zaiste... A cale autko - mi sie nie podoba...wyglada jakby do srodka taunusa dospawac przod i tyl....ale to tylko moja opinia.

najpierw trzeba zrobic karoserie zeby mozna z niej było zdjac forme
oczywiscie na jego miejscu bym zrobil formy wszystkich czesci jesli zamierza nim jezdzic przynajmniej raz w tygodniu- ciezko potem od podstaw karoserie skladac...
mnie podoba sie inwencja tworcza własciciela ::
sam kiedys chetnie zrobiłbym cos podobnego- marzy mi sie replika.... Lancii Stratos!!

[ wiadomość edytowana przez: HNT dnia 2006-02-08 23:39:51 ]

ej ludzie jakie formy? to auto jest zrobione doslownie z tego co Grzesiek mial pod reka na podworku kawalek tego i troche tamtego, zrobil to auto raczej nie z mysla o seryjnej produkcji wiec po co formy? ktos chce kita gt40 to jest w czym wybierac bo faktycznie ten bolid przegrywa na calej linii z wiernymi replikami gt40... to jest auto for fun zrobione tak jak i poprzednie i zapewne nastepne.

mowie o ewentualnych czesciach zamiennych niekoniecznie o seryjnej produkcji

Chcialbym miec takie graty na podworku