Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Slawek BMW E36 Szczecin | 2004-04-20 13:00:07 Zastanawia mnie jedno: PO CO? Naprawde tak ludziom te katalizatory przeszkadzaja?? |
![]() stapoz Forumowicz Omega 2.5V6+gaz, Mon ... Poznań | 2004-04-20 14:03:56 No właśnie. uprzedzając pytania odpowiem, że w najlepszym razie uzyskuje sie zwiększenie mocy o 1-2KM, w większości przypadków nie odnotowuje sie zmian mocy lub jej nieznaczny spadek. Uzyskanie wzrostu mocy o 1-2% jest mozliwe, po przeprogramowaniu komputera (ECU). Natomiast zawsze odbija sie to niekorzystnie na dźwięku - jest głośniejszy, "brzękliwy" i nmiej miły dla ucha - to też można zmienić po modyfikacji układu wylotowego. |
![]() Kamill Ibiza TDI Wa-wa / Ryki woj Lubelskie | 2004-04-20 14:36:50 Jezeli katalizator jest stary i zapchany, samochod sie dusi i nie choddzi tak jak wczesniej to osobiscie bym wyciol ![]() ![]() ![]() |
![]() maryjan (S) RegionAdmin Opel Corsa C GSI Stężyca piękna okolica==>Wa-wa | 2004-08-18 22:45:45 witam, odsylam do wyszukiwarki...poszukaj m.in pod haslem "strumienica" ![]() |
![]() henos OPEL CALIBRA ; Suzuk ... Kęty | 2006-03-09 22:11:22 Zastanawiam się nad usunięciem katalizatora z mojej CALI tylko do końca nie wiem co to da... zakładam że będzie może ciut mocniejsza (chyba)... tylko co ze spalaniem i innymi czynnikami wynikającymi z faktu wywalenia go... jest sens czy nie? ![]() |
irek71 omega b mv6 3,0 piaseczno | 2006-03-09 22:36:08 witam
wydaje mi sie ze nie ma sensu, mocy nie przybedzie , nie wiem jak ze spalaniem w kazdym badz razie ja bym nie wywalal katalizatora |
![]() MSJ Pełnoprawny Klubowicz Seat Leon Warszawa | 2006-03-09 22:43:51 Ja wywaliłem w Kadecie kata, ale zostawiłem puszkę aby na przeglądzie się nie czepali. Przyrost mocy był delikatnie odczuwalny. Na Hamowni wychodziło o 3 KM więcej niż seria. Ale nie robiłem pomiaru z katem. |
![]() Luz RegionAdmin Kadett C x3/Omega B/ ... Poznań | 2006-03-10 08:00:39 Uffff właśnie połączyłem 7 wątków na ten sam temat a jeszcze pewnie kilka zostało.
Używać wyszukiwarki śmieciarze ![]() |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2006-03-10 22:24:10 ja miałem kata, tzn samą puszkę pustą w środku (tak kupiłem auto) - dzwoniło to cholerstwo głośniej niż ten charatkerystyczny dla dużych fiatów gwizd przy wyższych obrotach. Rano jak odpalałem auto to budziłem wszystkich sąsiadów dookoła. W końcu zdecydowałem się to ustrojstwo wyjąć i wstawić coś zamiast. Myślałem nad nowym katem ale stwierdziłem, że kto będzie mi szukał na przeglądach kata w aucie z 1984r ![]() ![]() pzdr ![]() |
![]() GSI84 Opel astra gsi United | 2006-03-17 09:01:21 Witam wszystkich zastanawiam sie czy zastapic srodkowy tlumik strumienica czy to w ogole ma sens czy wyciac stary i zalozyc przelotowke.I jak macie pozakladane strumienice jak najblizej kolektora wydechowego czy jak najblizej koncowego wydechu bo spotkalem sie z roznymi wypowiedziami pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() omega_01 OPEL CORSA B Czchów | 2006-03-17 11:23:04 Parenascie postow nizej byl poryszany temat strumiennic wiec zobacz tam a nie zakladaj moze nowego tematu ktory byl nie tak dawno poruszany ![]() |
![]() Luz RegionAdmin Kadett C x3/Omega B/ ... Poznań | 2006-03-17 11:52:40
błagam, używajcie wyszukiwarki! ![]() (TEMAT POŁĄCZONY-dobił 8 wątek ![]() |
![]() bobski Forumowicz opel astra Rybnik | 2006-03-17 20:08:02 wszystkich usuwających kata powinno sie karać mandatami o równowartości ich samochodów (przynajmniej). Czy wy ludzie kiedys zrozumiecie ze samochód bez katalizatora zanieczyszcza tak jak 10 aut z katem?? czy to nikogo nie obchodzi? |
![]() Grzesiek Forumowicz Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2006-03-19 12:01:57 Ja wywaliłem kata,wstawiłem strumienice-rzeczywiscie, trochę się odmulił-albo to tylko złudzenie.
Przy przyspieszaniu jest tragedia-głośno jak cholera. Jak się jedzie z jednostajną prędkością nie ma różnicy i jest dośc cicho. sprzedałem starego kata, za prawie 170 zł za 175 znalazłem na allegro uniwersalnego bosala i w ciagu tygodnia-dwóch będę wstawiał spowrotem. |
miniu Forumowicz opel omega Poznań | 2006-03-19 14:08:07
kumplowi też wyszły 3 KM i sprawdzał z ktem i bez wię coś to daje , jest szybszy wylot spalin troszke więcej pali |
![]() GoGo Pełnoprawny Klubowicz Omega B FL Sedan Kamienna Góra | 2006-07-09 19:05:03 Witam
Najpierw wymieniłem tłumik końcowy, potem pojawiła się nieszczelnośc na łaczniku elastycznym przed katalizatorem-zaspawałm, później wywaliło uszczelkę pod kolektorem wydechowym- wymieniłem i teraz mam wrażenie, że spaliny jakby się duszą - syczy z łacznika elastycznego. A może kat zapchany??? czy miał ktoś podobne przypadki. Chodzi oczywiście o X20XEV w Omie B. Jak się zdenerwuję to wsadzę strumiennicę zamiast kata. |