Aparat Cyfrowy - jaki wybrac?? - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A ja powiem Sony i tylko Sony. Doskonała jakość, spełnia wszystkie Twoje warunki, świetna optyka Carl Zeiss. Pierwszy mój Soniak to był DSC-70 w tej chwili używam DSC-S600 6 megapikseli. Kręci piękne filmy bez ograniczenia długości w rozdzielczości 640x480 oczywiście z dźwiękiem, zdjęcia wyśmienite, masa efektów specjalnych, możliwość manualnego programowania trybu pracy (ISO, przesłona, balans bieli, punkt autofocusa etc.), rewelacyjna lampa błyskowa (do 11 metrów-sprawdzone ).

I tak wszystkie aparaty do 1000 PLN to pudełka z dziurką dla amatorów. Byle tylko nie kupować jakiegoś gówna co ma 8mln pikseli i matrycę jak wielkości naparstka. Życie zaczyna się od EOSa 300D

w cenie do 1000zł polcam Fuji S5600 miałem jego starszego brata S5500 i był zajebisty bardzo ładne fotki przy małych ISO małe szumy nie jak w panasach no i zoom do 10x i filmiki wychodzą zajebiste pynne i dobrej jakości
Ale prawde mówiąc Canona to nic nie przebije

za 1000zl mozna zabawke niestety kupic . Korozja ma racje proponujac Fuji bo robi fajne fotki ( kilka osob z forum ma wiec niech sie pochwali jak wychodza ) . Co do Sony ...fajne modele sie zaczynaja od 3 tys a optyka jest tam tylko z nazwy Zeissem ( bo tak naprawde jakie sony ma doswiadczenie w robieniu aparatow ? ) . Jak dla mnie warte uwagi sa lustrzanki cyfrowe ...np Canon Eos 350D ale to juz jest zwiazane z kupowaniem obiektywow itd..

ja mam 350D, ale tak naprawde, kupno samegobody to pryszcz, problemzaczyna sie przy obiektywach

Ale mi chodzi o aparat w cenie ok 700zł i nowka... jakby w gre wchodziły uzywki to bym kupił Canona A75/85 i by było po sprawie Niestety stare canony były dobre... obecne serie strasznie sie spierd...zieliły Jedyny sluszny teraz model to A610 :-/ Ktory jak dla mnie kosztuje za duze pieniadze... a nie chce kupowac jakis pospolitych pstrykaczy bo lubie sie bawic fotografia najlepiej by było kupic jakiegos EOS`a i by było po sprawie no ale dla mnie, osoby niepracujacej z samochodem na utrzymaniu to raczej jest cos niemozliwego Przegladalem testy ostatnio no i Samsungi ładnie wypadaja Przykłady zdjec:

Canon A430 dzien Canon A430 nocne
Jakosc zdjec jest w miare mozliwa w dzien ale aparat jest praktycznie bezuzyteczny w nocy

Dla porownania Smasung:

Samsung Digimax S600 dzien Samsung Digimax S600 nocne
Cenowo mniej wiecej podobne a roznica chyba warta powaznych przemyslen

[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2006-07-20 12:31:59 ]

Cytat:
2006-07-20 10:59:39, LoRd_S pisze:
ja mam 350D, ale tak naprawde, kupno samegobody to pryszcz, problemzaczyna sie przy obiektywach

nikt nie mowil ze obiektywy sa tanie ale fakt faktem body to pryszcz przy cenie obiektowow ktore czesto kosztuja tyle co korpus albo 2 razy tyle ..

Ja mam Panasonica Lumixa i nie zamienię się na innego. Stabilizator to wspaniała sprawa.

Przy okazji witam wszystkich tutaj...

[ wiadomość edytowana przez: KinioPP dnia 2006-07-20 12:55:15 ]

Ja ogólnie to polecam Canona PowerShot A80... miałem wcześniej soniaka, potem jeszcze jakiś Olipmus się trafił, ale Canon wg mnie wygrywa z nimi. Bardzo jestem z niego zadowolony, służy mi już dobre 2 lata. Ma mnóstwo ustawień fabrycznych i jeszcze więcej manualnych. Zdjęcia ładniutkie wychodzą (max rozdzielczość to 2272x1704).

Na allegro znalazłem aukcje z tym aparatem, może Cię zainteresuje:
http://autocentrum.allegro.pl/search.php?string=a80&category=8951&country=1

Cytat:
2006-07-20 12:30:18, Vyzn-R pisze:
Przykłady zdjec: Canon A430 dzien Canon A430 nocne Jakosc zdjec jest w miare mozliwa w dzien ale aparat jest praktycznie bezuzyteczny w nocy Dla porownania Smasung: Samsung Digimax S600 dzien Samsung Digimax S600 nocne Cenowo mniej wiecej podobne a roznica chyba warta powaznych przemyslen [ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2006-07-20 12:31:59 ]

kurcze te aparaty to są wytwórnie szumów ochyda jak można coś takiego sprzedawać i to w takich cenach

tu masz fotke nocną z fuji S5500 bez obróbki tak jak wyszła z aparatu fotki dzienne możesz oglądnąć w galeriach PitusaK on robi tym aparatem
a suma 900zł za nowego S5600 to chyba nie tak źle
klik klik nocne S5500

no niestety Jaka kasa takie zdjecia Cała sztuka polega na tym zeby kupic jak najmniejsza wytwornie szumow Ten fuji jest jednak troche za drogi na allegro kosztuja ponad 1000zł zadko kiedy mozna spotkac w cenie ponizej 1000

co ty mówisz ja znalazłem za 930zł kilk klik

no ale to jest allegro W sklepie napewno bedzie drozej A jednak to jest elektronika i gwarancja sie przydaje... z a nia na allegro roznie bywa i trzeba odsyłac towar itd. Oki umowmy sie ze taka MAX-max górna granica to 800zł Czekam na propozycje najlepiej z przykładami zdjęć

Canon A530 przykladowe zdjecia Ci moge dac na maila albo juz prze gg..

A może HP 945 wiem że dziad ale nowe ostatnie sztuki w pń są po 700 + 2 lata gwarancji, od dawna sie czaje na ten aparat.

Tylko nie HP. Za 700zl jest wlasnie A530

tez sie zastanawiam nad A530 Sam juz zgupiałem Wiedzialem czego chce dopoki nie zaczołem szukac Zdałbym sie na wiedze sprzedawcow z MM jak juz bede ogladał konkretne aparaty ale jezeli ich wiedza jest na takim samym poziomie jak wiedza gosci ze stanowiska Car-Audio ( na tym akurat sie znam ) to sądze ten moj zakup raczej by nie był zbytnio udany

z MM to sa udani kolesie... wg nich nie ma roznic w kartach SD roznych producentów.. i w ogole..

no i kondensator słuzy do polepszenia basu No i głosniki Infinity Sa lepsze od Mac-audio bo na pudełku jest napisane ze maja o 30W wecej ( fakt sa lepsze ale napewno nie dlatego ) No masiakra
Tak w ogole to wlasnie ogladałem zdjecia z Fuji S5600 i powiem ze naprawde ładne sa.... ale niestety kasa za duza

Bierz A530