Dupowozik - praco wozik - dla Pata. Proponujcie cos... - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
polecam bmw e34 touring. najlepiej z silnikiem 2.5 r6 bedziesz mial spalania lpg trasa 10l miasto od 14l

Cytat:
2006-09-23 21:33:51, PG pisze:
polecam bmw e34 touring. najlepiej z silnikiem 2.5 r6 bedziesz mial spalania lpg trasa 10l miasto od 14l

kazdy teraz pochwali swoja marke

jak dla mnie to te tematy niczemu nie służa a pat i tak kupi Dacie kombi
zaraz paru sie zepnie i poblokowane bedzie

[ wiadomość edytowana przez: piter_s1 dnia 2006-09-24 06:30:42 ]

Cytat:
2006-09-23 21:42:57, Koniu pisze:
kazdy teraz pochwali swoja marke

heh no wiesz koniu przekonalem sie tak jak i pewnie ty do hondy

pozatym wzyciu bym ku...a nie przypuszczal ze 2.5 potrafi tak malo palic

Cytat:
jak dla mnie to te tematy niczemu nie służa a pat i tak kupi Dacie kombi
zaraz paru sie zepnie i poblokowane bedzie

ale jest jakis ruch na forum

Wracajac do tematu .... opcjonalnie tez mozna by bylo rozwazyc Seja Van 1.2 - dostawca z Hadexu wozi mi takim material na roboty, ostatnio przywiozl 15 20 litrowych baniek z farbą plus kilka worków gipsu i choc z tylu negatyw byl przeokrutny to mowil ze jak 2 lata pracuje to nic w aucie nierobili procz klockow, sprzegla i stacyjki.

[ wiadomość edytowana przez: Pat_kdb dnia 2006-09-24 14:04:02 ]

po tym ile tego szmelcu z niemiec zwiozłem powiem jedno - Opel Astra - nic innego, bmw jest ok - ale nie do wozenie roboli i gipsu bo bedzie cie wkurwiaal uperdolona tapicerka. Pozatym zadnych fordow - padaczki jakich malo, a juz napewno nie scorpio - lamie sie na podluznicach jak tralala - a ty chcesz jeszcze wozic ciezkie rzeczy, z tego samego powodu nie polecam opla omegi, bo tez sie łamie - chyba ze nie tyrany supoer zdrowy egzemplarz, a takie mozna znalezc, opel astra i nic innego

Cytat:
2006-09-24 16:09:46, stasiu pisze:
po tym ile tego szmelcu z niemiec zwiozłem powiem jedno - Opel Astra - nic innego, bmw jest ok - ale nie do wozenie roboli i gipsu bo bedzie cie wkurwiaal uperdolona tapicerka. Pozatym zadnych fordow - padaczki jakich malo, a juz napewno nie scorpio - lamie sie na podluznicach jak tralala - a ty chcesz jeszcze wozic ciezkie rzeczy, z tego samego powodu nie polecam opla omegi, bo tez sie łamie - chyba ze nie tyrany supoer zdrowy egzemplarz, a takie mozna znalezc, opel astra i nic innego

ewentualnie jakis tarpan

albo nys-san

[ wiadomość edytowana przez: PG dnia 2006-09-24 16:15:12 ]

Cytat:
pat i tak kupi Dacie kombi

dokladnie wydaje mi sie ze w Loganie Pat bedzie wygladal bardzo trendi

dziwie sie czemu jeszcze ktos niezaproponowal poloneza trucka.Pojemne to,tanie czesci no tylko niewiem jak z jego awaryjnoscia bo o kosztach paliwa niewspomne.

a ja zaproponuje skode felicje kombi, brat ma taka 1.3 w gazie
pali gora 10l gazu w miescie, i w sumie nic przyniej nie robil, a przy jej pomocy wybudowal dom... nawozila sie wszystkiego co mozliwe, zrobil prawie 100tys i wymienil przednie amory, i przelacznik swiatel drogowych... lac i jechac...

dokładnie astre albo skodzinke pym tez polecił, sam sie zastanawiałem nad tymi dwoma autkami jako dupowozik, oczywiście są to jedne z nielicznych autek które w kombi wyglądają ładniej niż w pozostałych wersjach. Nie wiem jak tak z diselkami skody ale astry mają dobre, może 1,7D jest mułowate ale niezawodne

w felicji gnija strasznie tylne klapy - pozatym to favoritka forman - a tego jak fordow - nie zcierpie.

Ja proponuje OMEGE B kombi załadujesz tyle co do cięzarówki tylko proponuje rocznik 98-99 niedrogie dobrze wyposażone duze auto i TYŁ NAPĘD!!!! te od konca 97 roku pozbawione są chorób wieku dziecięcego i juz tak nie rdzewieja a naprawde bardzo wygodne są wiem bo se coś takiego własnie kupiłem tylko że sedana 2litry duz onie pali do 11 w mieście mi narazei wiecej jak 10,2 srednia nie wyszła tylko i wyłącznie po miescie jezdze na krótkich dystansach wiec to nie duż ojak na taką gablote a jak chce to i bokiem poleci Wiec polecam pozdro

Pat w polderze i jeszcze przy okazji na zlocie heh nie wierzę.Astera Pat i tyle.Stasiu ma rację.chyba że Transita jakiegoś kupisz na firmę i będzie wypas

Ja tak na marginesie dodam że jest na handel nissan primera 2.0d kombiak na full wypasie za okolo 11tys acha rok 95. a tak na serio to zagazowana astra tak jak ktoś już wcześniej napisał 8zaworowa ojciec miał kadetta 1.8i 112 konnego też kombi i nie jedno BMW dało sie tym sponiewierać a od kiedy pamietam to nic sie w nim nie walneło . a i 200poleciał;] ale jeżeli coś nowszego to astra tylko tak jak wiekszość tych opli to nadkola progi itp lubią sie sypać ale części tanie. pzdr

Transit to tez Ford ciezko bardzo o zamienniki ogolnie ch***a z grzybnia

pamietajcie fordy sie skonczyly na capri i grenadzie, choc wg mnie osobiscie na mustangu o ile nie na pieknym modelu T

ogolnie najtaniej i najoszczedniej i najroszsadniej (i najbardziej bezpluciowo) wypada astra. Mozna rozwazyc jeszcze nubirrrre 2.0 cdx bo czesci z opla wiec tak samo tanie a za to wyposazenie lepsze i nie gnije tak. ale ogolnie cos w ten desen

no ogolnie najblizsze moej uwadze sa wlasnie astry (dzis ogladlem jedna ale ma poginte pod bakiem blotnik), rozmowa o seju 1.2 z dostawca to jednak duzo sie przewiezc nieda - niby 500 kg ale ponoc koszmarnie si jezdzi juz przy 300 kg....

zostaje astra i starsza wersja passata (b4 jesli niepokickałem).
Cytat:
2006-09-24 20:10:23, Booguc pisze:
dokladnie wydaje mi sie ze w Loganie Pat bedzie wygladal bardzo trendi

Bogooc musialbym jeszcze takiego lachona jak ty wytargac gdzies z krzaków......

[ wiadomość edytowana przez: Pat_kdb dnia 2006-09-25 18:07:02 ]

Cytat:
2006-09-23 19:12:40, Pat_kdb pisze:
astra byla by najs.....tez ogladam - cenowo nierazi, niebedzie szkoda jak sie cos obije itp. Tylko niewiem jak z rdza?

Ujezdzam taka astre. Silnik 1.6 8v 75KM fabrycznie, po 195kkm moc na benzynie 73, na gazie 70KM, wiec chyba rewelka. Zuzycie oleju 1 litr na 8kkm, wiec wlasciwie zadne. Oczywiscie kombi. Obecnie przebieg mam 202000km i jezdze nia dalej. Rdzy na moim egzemplarzu (96 rok) nie uswiadczysz poza odpryskami lakieru od kamykow. W mojej asterce mam silnik X16SZ, co oznacza silnik o pojemnosci 1600ccm - akurat ten jest jako jedyny oplowski bezkolizyjny.
Jesli dbasz i regularnie wymieniasz olej (lepiej czesciej niz raz za rzadko) to pojezdzisz dlugo.
Goraco polecam! W razie czego moge podeslac zdjecia

Cytat:
2006-09-27 21:16:01, Zuraw pisze:
Silnik 1.6 8v 75KM

dziekuje ci Boze za japonskie samochody