MotoNews.pl

Tuning optyczny esperaka - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2006-11-29 21:04:14, slayter pisze:
Myślałem o nakładkach na pedały. Jakby nie było, z samochodu co najmniej 7-8 letniego cudu nie da się zrobić. Ze 4 lata temu to jeszcze, ale teraz. Dla mnie ważniejsze byłoby żeby rdzy sk..wiel nie miał...

ja chyba znalazłem sposób na przedłużenie życia blach
tylko nie pamiętam teraz nazwy środka przeciw korozji a po za tym
ratunek to baranek z pistoletu na doły drzwi i progi potem kolor
sprawdzone w starych autach

Cytat:
bo wlasnie ten post byl skierowany do osob, ktore moga cos doradzic, a nie do takich wszechwiedzacych forumowiczow jak Ty

wiec jak masz zamiar zasmiecam ten temat, to najlepiej wcale nie pisz

pisac mam prawo... wolny kraj...

a po Twojej wypowiedzi idze wywnioskowac ze tuning skonczy sie na nakladkach na pedaly... ew jeszcze lepiej ... na tym ze Ci klubowicze/forumowicze udziela rad i finito...

ok, pozyjemy zobaczymy, co wyniknie z tego zapalu.

nie zabranialem Ci pisac na forum, ale po co zaraz taka zlosliwosc?

wystarczylo napisac, a nie zaraz sie unosic.

a propo nakladek na pedaly-to jest wola wlasciciela samochodu, nie wszystkim sie podoba, ale przeciez nie musi

dosc przekomarzania sie

pozdr

dziwne że jeszcze piotrek nie dopierd..... swojej opinii

Cytat:
ok, pozyjemy zobaczymy, co wyniknie z tego zapalu.

nie zabranialem Ci pisac na forum, ale po co zaraz taka zlosliwosc?

wystarczylo napisac, a nie zaraz sie unosic.

a propo nakladek na pedaly-to jest wola wlasciciela samochodu, nie wszystkim sie podoba, ale przeciez nie musi

dosc przekomarzania sie

pozdr

wiesz... w skrocie powiem Ci tak...
gdy dostalem esperaka od ojca... od razu pierwsze co wszedlem na forum... o sciemnianiu i innych pierdolach pisalem...
bylem innymi slowy napalony... tuning ...uh i ah... piekna sprawa...
pisze o tych nakladkach bo w moim przypadku na tym sie skonczylo wlasnie... nie przelewalo mi sie... i zawsze byly jakies ciekawsze wydatki... a autko robilo coraz wiecej km... po cos kolo 80tys jezdzenia z zamiarem robienia jakichs zmian optycznych auto mialo cos kolo 200tys ...
i doszedlem do tego ze nim zainwestuje w jakis tam tuning kilka/kilkanascie tys zl to lepiej wymienie auto... no...

oby w Twoim wypadku tak nie bylo... zycze wytrwalosci... np klubowy Viper czy inne klubowe fury sa fajne... jednak w nich tkwi sporo pracy...

jesli Twoj esperak stanie sie do nich chodzby w czesci zblizony to pogratuluje... jesli sie skonczy na nakladkach ew ciemnych szybkach... to ... heh... nie skomentuje tego

a za zlosliwosc wybacz... czeka mnie 800km we mgle... to moze dlatego...

3m sie, jade... pozdro

Cytat:
2006-11-29 22:16:13, JaRabbit pisze:
dziwne że jeszcze piotrek nie dopierd..... swojej opinii

A po co mam się udzielać? Ja już emeryt jestem, a Wy sami doskonale dajecie sobie radę.

ceny podałem
to są aktualne ceny
ja robię to powoli narazie przednia nakładka na zderzak bo nie mogłem już patrzeć na ten dziób.
dalej będą chyba progi tyłu nie ruszam bo jest ładny w orginale
a dalej zobaczymy?

blenda na szybę ?
jest to nakładka na górną część szyby przy dachu maluje się ją pod kolor karoserii, powoduje to optycznie zmniejszenie szyby w połączeniu ze spoilerem nadaje agresywnego wyglądu tyłka

a wiec tak.. żeby nie było to co napisze to tylko moje prywatne zdanie...

podstawa to ładne felgi.... rozmiar 15" ... góra 16" ale wtedy musisz bardziej uważać na dziury......

spoiler na klapę bagażnika

moze też być dokładka przedniego zderzaka...

progi i dokładkę tyłu bym odpuscił....wg mnie tylnia dokładka nie wygląda za ciekawie... bez niej esperak wygląda LEPIEJ ... (mówie o dokładce robionej przez Jędrasika)

jak założysz progi to bez tylniej dokładki wygląda to nijako.....

z tylnim tłumikiem też trzeba coś zrobić... a co to zależy od inwencji właściciela...

ciemne szybki popieram, lekkie obniżenie zawiechy ... czemu nie ??

P.S. Po co Ci firma tuningowa??? wiecej satysfakcj bedziesz miał jak przeróbek dokonasz sam

P.S. 2 nie pakuj brewek, ani lotek nad tylnią szybę ...

jak chcesz coś zrobić z przednimi światłami to polecam pomalowac okulary na czarno.... coś w ten deseń

pozdro

Cytat:
2006-11-29 23:03:38, zuku19 pisze:
blenda na szybę ? jest to nakładka na górną część szyby przy dachu maluje się ją pod kolor karoserii, powoduje to optycznie zmniejszenie szyby w połączeniu ze spoilerem nadaje agresywnego wyglądu tyłka

Cytat:
blenda na szybę ? jest to nakładka na górną część szyby przy dachu maluje się ją pod kolor karoserii, powoduje to optycznie zmniejszenie szyby w połączeniu ze spoilerem nadaje agresywnego wyglądu tyłka

zaraz agresywnie zwymiotuję....mogę czy tego też nie wolno ??

heheh wies spiewa i tanczy

PLASTIX FANTASTIX

w tej kwestii to chyba tylko armani i bartus moga powiedziec cos nieosmieszajacego tej idei ..nie widzialem ani jednego espero ktory mial na zewnatr zmienione cos wiecej niz felgi przyciemnione (lekko) szyby no i moze chromiki na listwach i ktory wygladalby dobrze nakladki od jedrasika wygladaja makabrycznie..z niebrzydkiej ponadczasowej sylwetki samochodu..z nieglupiego klinowatego ksztaltu przodu robia plug sniezny ktory narysowalo dziecko w zerowce nieumiejetnie uzywajac linijki reszta nawet bartek jak byl na etapie pozbywania sie espero polgebkiem przyznawal ze nakladka nie byla najlepszym pomyslem..

ja nie twierdze ze nie da sie poprawic wygladu espero nawet stosujac jakies body kity..ale poniewaz nikt nie zrobil czegos takiego profesjonalnie jak dotad dlatego smiem twierdzic ze albo sie wyda podwojna wartosc espero na te przerobki i zrobi to z glowa i wyczuciem albo lepiej dac sobie spokoj

zreszta pewnie bedzie jak zwykle..duzo gadania i potem zadnych efektow..

jeszcze mala wskazowka jak nie przerabiac espero..wystarczy w wyszukiwarce poszukac zdjec esperaka niejakiego johnnego

Cytat:
blenda na szybę ? jest to nakładka na górną część szyby przy dachu maluje się ją pod kolor karoserii

Coś a'la sraluch 1982 rocznik z motorem 650 cm3...
Co do auta Johnnego, to gościu jak je zaprezentował to w try miga spalił się ze wstydu i opuścił nasze forum.

Cytat:
2006-11-29 20:44:32, zuku19 pisze:
ciekawe czy Bartkowego vaipera też po macoszemu trktowali jak przerabiał

Ale skórkje to ma (miał) kozak

Cytat:
2006-11-30 06:39:46, piotr_ek pisze:
Coś a'la sraluch 1982 rocznik z motorem 650 cm3... Co do auta Johnnego, to gościu jak je zaprezentował to w try miga spalił się ze wstydu i opuścił nasze forum.

niestety zdjęć nie ma , a szkoda

Cytat:
2006-11-30 21:54:05, zuku19 pisze:
niestety zdjęć nie ma , a szkoda

wszystko jest

prawda , że piękny??

racja kasztan totalny, tył spi.....lił
A TA LOTKA
przód był by niezły tylko za mocno wyjechał .

Cytat:
2006-11-30 22:29:38, zuku19 pisze:
racja kasztan totalny, tył spi.....lił A TA LOTKA przód był by niezły tylko za mocno wyjechał .

dla mnie jesli to zrobił sam to kawał dobrej pracy jesli wykonawcy sie podoba to nic wiecej nie potrzeba moje zdanie

... zobaczcie jak mocno ma wyjechany przod i jak daleko i przednia krawedz zderzaka jest od kola, i do tego gleba - koles musi miec problemy z wjechaniem na nawet delikatna gorke nie mowiac o mostach