MotoNews.pl

Opel omega a 2.6i co wiecie - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Postaram się coś nagrać przy swojej któregoś dnia

będe muczos gracjas inni też mogą.pozdr.

[ wiadomość edytowana przez: sebekopel dnia 2007-01-14 12:52:02 ]

odświeżam żeby nie zaginął w gąszczu forumowym
a i tak przy okazji to awaryjny jest ten silnik 2.6 i czy wersja diamant ma elektryczne szyby z tyłu( bo z przodu o ile pamiętam to ma)pozdr.

W mojej omedze silnik chodzi jak narazie bez żadnych awarji a mam już ją 4 latka a jak by nie było to swoje latka ona też ma
Jeżeli chodzi o szybki to ja mam wersje DIAMONT i z tyłu niestety nie mam elektryki ale są wersje też co mają tą opcje

Witajcie koledzy.Odswieżam troche temat ale mam istotne zapytania.Jest taka sprawa że od dawna choruje na omege 2.6i kombi, no i robiłem wszystko żeby wyleczyć sie z tej chroby(czyt.nabyc ten samochód ) no i nazbierałem już troche kasy także mógłbym sie rozglądać za wozem, ale: mam takie pytanie.Gdyby ktoś mógł napisać ile kosztuje składka ubezpieczenia na taki samochód, chodzi mi o kombi i o tą pojemność, wiem że to zalezy od firmy w jakiej mamy ubezpieczony samochód ale mniej więcej gdyby ktoś napisał w zależności w jakiej firmie ma ubezpieczone auto, oraz ile kosztują np, filtr oleju i takie tam sprawy oraz koszty związane z tym, czyli takie rzeczy które 3eba systematycznie wymieniać.Bo kase na wóz mam ale rodzice protestują bo mówią ze kupie jakiegoś złoma i tzreba będzie remontować i płacić duże pieniądze za ubezpieczenie.Dodam że jeden samochód jest w rodzinie, ale co swój to swój prawda.PROSZE POMÓŻCIE!

a i zapomnaiłem o jednym.ile kosztuje przerejestrowanie samochodu

[ wiadomość edytowana przez: sebekopel dnia 2007-01-21 10:43:27 ]

[ wiadomość edytowana przez: sebekopel dnia 2007-01-21 10:44:08 ]

[ wiadomość edytowana przez: sebekopel dnia 2007-01-21 10:55:22 ]

pelna stawka dla tej pojemnasci wynosi 1420 PLN w pzu, poznizkach ponizej pieciu stow.

http://www.youtube.com/watch?v=9dJUHlDD5Ys

http://www.youtube.com/watch?v=TTEl_s-XTBM

A nie lepiej 2.5 lub 3.0. 2.6 to dośc rzadki model silnika więc moga byc potem problemy z częsciami lub bedą drogi czego nie życze.

DIV wielkie dzięki za to.szkoda tylko że tak krótko seba1976 te silniki 2.5 oraz 3.0 w omedze kombi ciężko by było znaleźć.A 2.6 to nie jest chyba rzadki model silnika raczej jak najbardziej standardowy chyba ze sie myle ale siedząc w temacie poszukiwania omegi to 3.0 trafila sie 2 razy a 2.5 tylko raz.2.6 jest ich duzo więcej. chociaz slyszalem ze podobno 3.0 pali doslownie skrawki wiecej niz 2.6 a zawsze to sporo koników iwecej.hmmm zobaczymy jak to bedzie narazie musze jeszcze zbierac kase moze jakąś akcje ogólnopolską zrobimy tytułem ZBIERAMY NA SAMOCHÓD DLA SEBKA?? pozdr.

Cytat:
2007-02-01 21:39:00, Seba1976 pisze:
A nie lepiej 2.5 lub 3.0. 2.6 to dośc rzadki model silnika więc moga byc potem problemy z częsciami lub bedą drogi czego nie życze.

jeśli jaest ktos zainteresowany mogę mieć taką omege w całości na ukraińskich blachach w suprer stanie

Cytat:
2007-02-06 08:23:31, miniu pisze:
jeśli jaest ktos zainteresowany mogę mieć taką omege w całości na ukraińskich blachach w suprer stanie

jaką 2.6i ?? jeśli kombi to ile bys chciał...

Moja omeska to wlasnie 2,6 BENZYNA (o gazie zapomnij bo bedziesz mial taki syf pod maska jak omesiaomesia)

Spalanie

Trasa

spokojna jazda 8,9,10

Denko 12

Miasto

od 10 dp 15

Moje srednie to kolo 11

Na poczatku bedziesz cisnal a potem Ci TROSZKE przejdzie

Ja mam DIAMANTA i zapamietajcie wszyscy raz na zawsze ze DIAMANT to nic innego jak pakiet stylistycznz czyli

Alu 15 cali standard cos ala pajeczynka
podlokietnik
skoryana kiera z diamencikiem
skorzana galka zmiany biegow plus reczny
diamenciki na blotniku

mozesz miec nawet szyby w korbach i diamanta

szukaj jak najlepszego wypasu

Ja w styczniu po dlugich poszukiwaniach kupilem

1993 rdzy praktycznie brak przywieziona w sierpniu
przebieg 208kkm udokumentowany

wyposazenie

pakiet diamant
kola zimowe
klima
szyber el.
lustra el
szyby przod el.
nivomat
welur gruby marszczony z drewnem
przeciwmgielne przod
telefon

i wiele wiele innych

i pamietaj dual ram nie lubi gazu

no gass no stresss

pozdro i udanych zakupow

a cena ??

nie oszczedzaj ale nie dawaj powyzej 6500
szukaj a znajdziesz

Pabelo wielkie dzięki z ainformacje.Właśnie planowałem żeby z niemeic przywieźć a nie w polsce kupowac.gazu na pewno nie wstawie zresztą nigdy bym nie wstawil do rzadnego silnika.Spalanie mnie nie przeraza az tak bardzo.Pozostaje jeszcze zbierac kase jak narazie.dzieki pozdr. wszystkich