Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
cariniarz Carina e GLI Walbrzych | 2007-04-29 23:25:32 jesli lubisz mocne wrażenia to proponuję 2.0! ja swoją bujnołem prawie do 220 km/h. |
![]() sterciu T E L E T U B I Ś ![]() wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-04-30 10:39:41 ja mam 1,6 i nie narzekam , na moje potrzby mi starcza , jezdziłem wieloma Carinami 2,0 tylko ze z kierą nie z tej strony , kazda benzyna bez gazu i naprawde tesknilem za moją i jej niskim spalaniem ![]() Teraz jezdze Pugiem 406 2,0Pb 132KM i naprawde na trasach gdzie duzo jezdze nie odczuwam róznicy zbyt duzej w mocy (fakt Cari tylko ze na trasach jak jade to prędkosciami zwykle 130km/h , Pug mi spala wtedy 10l/100km benzyny a Carina przy tych samych prędkosciach 6l/100km/h beznyny. Co do zywotnosci to ja widziałem tyle Carin i miałem , ze nie ma reguły czy 1.6 , 1.8 czy 2.0 , potrafiły 1.6 byc w lepszym stanie przy takim samym przebiegu niz 2,0. Kumpel miał 1,6 z przebiegiem 230kkm i grama oleju nie brała a miał ją prawie od nowosci , wczesniejszy własciciel to jego ojciec był od wyjazdu z salonu auta a wiec powiem jak sie dba tak sie ma. Ja mam 1,6 to wpiernicza mi litr oleju na trase czasem 300km a czasem nic nie wezmie oleju , i to własnie jest dl;a mnie zagadka ze raz tyle wezmie a raz minimalnie. Mam drugą Cari 1.6 od nowosci i tez odpukac w niemalowane pół litra oleju sie dolewa jej na 10kkm przebiegu miedzy wymianami. Przebieg tez dobija do 200kkm , no ale to auto jest u nas odkąd miało 3 miesiące a wiec tez prawie od nowosci. Teraz jest pytanie jak ktoś chce sie scigac z pod swiateł moze kupić sobie 2.0 , jezeli stawia na ekonomicznosc to 1.6 lub 1.8. Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2007-04-30 10:52:06 ] |
![]() _wydra TOYOTA DRIVER civic coupe d16z6 s | 2007-04-30 12:47:11 najczesciej jest tak ze wieksze pojemnosci mają dluzsza zywotnosci i to sie nie tyczy tylko toyoty
ja stawiam na ekonomicznosc i dlatego jezdze na gazie a mam 1.6 tylko dlatego ze sie trafila w bardzo dobrych pieniądzach nie porownywal bym tez koni japońskich do francuskich ![]() |
![]() sterciu T E L E T U B I Ś ![]() wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-04-30 16:46:03 dlaczego nie porównywac , konie jak konie , pug ma 132 w/g instrukcji a toyota 136 i nie mówie tu o GTi ![]() to tak samo jak nie porównywac francuskich diesli z japońskimi ![]() |
![]() _wydra TOYOTA DRIVER civic coupe d16z6 s | 2007-04-30 18:58:07
czyli konie francuskie do dupy ![]() nie lubie jakos peżotów a co do podanych dizli to carina z tym silnikiem to jeszcze wtrysk pośredni a 406-ka bezpośredni tak ze nie ma co tu porównywac ![]() |
cariniarz Carina e GLI Walbrzych | 2007-05-01 22:41:47
mam inną propozycję: 2,0 GLI + gaz sekwencja = moc i ekonomia. ![]() pozdrawiam |
![]() sterciu T E L E T U B I Ś ![]() wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-05-07 18:09:20
do dupy moze nie w zeszłym tygodniu jechałem do Austrii , za mną drugim autem jechał kumpel CAriną E 2,0 bez gazu i jakoś peugeot wypadł nienajgorzej przy niej , sam doszedł do wniosku ze auta porównywalne osiągi mają , a nie ma jakiejs zajezdzonej Cari. Co do diesli to raczej w 96r jeszcze nie było bezpośredniego w 406 a porównując te dwa auta to toyota zostaje daleko w tyle ale jednak najezdziłem sie francuzami i moge stwierdzić smiało ze francuskie diesle są chyba najlepszymi dieslami. Co innego benzyniaki , te to padła okropne , sypia sie zaraz po wyjezdzie z salonu. Diesle francuskie byłyby super do reszty gdyby nie cała reszta , najlepiej to wrzucic francuskiego diesla do toyki zostawiając instalacje elektryczną z toyoty i nie do zajezdzenia. Oczywiscie mówie o dieslach do 2000roku bo pózniej juz nikt nie robi aut tylko jednorazówki. |
dzedaj82 Żyrardów | 2009-03-12 01:56:21 Witam ja posiadam Cari 2.0 gti 158 km spalanie gazu wyszlo mi w trasie 11 litrow wiec nie tak tragicznie ale zato jakie wrazenia z jazdy w tym samochodzie naprawde sie czuje taą moc .Miałem tez okazje jezdzic zwykła 1.6 , róznica jest taka ze wydawalo mi sie ze na skrzyzowaniu wszyscy jada a ja stoje, wiec naprawde polecam motor 2.0 . ![]() ![]() ![]() |
![]() Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2009-03-12 21:16:47
no no... prawie dwuletni wątek odkopałeś ![]() |
darpa Bielsko-Biała | 2009-05-14 21:45:20 Jestem od kilku ładnych lat szczęśliwym posiadaczem Carinki 1.6 i naprawdę przyjemnie się tym jeździ ( może kilka razy brakowało mi tych kilku kucyków pod maską) ale generalnie do normalnego użytku miejskiego wystarcza. Jeśli chodzi o spalanie to na trasie do Chorwacji zapakowana na full Cari pobrała niewiele powyżej 6l, ale zaznaczam na autostradzie przy prędkości do 120 max.
Teraz przesiadam się na 1.8 w Ave. Zobaczymy czy będę czuł aż taką różnicę. |