| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bizmak Koluszki | 2007-02-12 12:37:36 Kamil24 masz zaklad? mozesz podac adres? |
rawfal Katowice | 2007-02-18 10:58:50 Przegadywanie się z Tobą rzeczywiście jest bez sensu.Skoro twierdzisz że jesteś zwykłym użytkownikiem takim jak np. Kowalski to cie pozdrawiam.Operujesz takimi fachowymi nazwami że zwykli użytkownicy tego forum ocenia Cię sami.Ja bym przynajmniej jakby mnie ktoś pytał co wybrać opowiedział o swoich kłopotach z daną instalką a nie wciskał kitu że sa porównywalne i tu się zbłaźniłeś.
Ja wiem swoje że auto jezdzi na DIEGO bardzo dobrze. Pozdrawiam |
orfeusz Katowice | 2007-02-18 11:04:17 I krzyż na droge, robisz się nudny. Poza tym to nie zmienia faktu, że masz badziew w samochodzie ale to twoja sprawa. Ile masz lat 15
EDIT: chcesz się powyzywać to spotkajmy się w Katowicach a jak nie to zmień forum, nie mam zamiaru dyskutować z ... Pytałeś o instalkę to odpowiedziałem. Jakie miałem problemy to mogłeś poczytać ale jak widać nie chciało ci sie. Opublikowałeś prywatną wiadomość myślisz, że ktoś teraz z tobą będzie dyskutował? Zapytaj na innych forach o tą instalkę. A ty znowu z lenistwa pojechałeś do gaziarza a on wpierdzielił ci właśnie ten badziew do samochodu, mimo, że wiedziałeś o jego wadach i teraz wyzywasz kogoś na forum. To twoja głupota czy taki już jesteś? Do kogo masz pretensje? To mój ost. post do ciebie może ktoś chętny se z tobą poklika [ wiadomość edytowana przez: orfeusz dnia 2007-02-18 11:29:35 ] |
rawfal Katowice | 2007-02-18 17:59:08 Jakbym miał 15 lat to nie mógł bym jeździć samochodem chyba że Twoim.
Nie strasz mnie spotkaniem w Katowicach bo już się zaczynam bać.To czy mi się chciało czy nie to Twoja ocena oczywiście jak zawsze profesionalna
Ze mną nikt nie musi dyskutować ja wyrażam swoja osobistą opinie na temat instalacji a Ty się tutaj wtrącasz i ją kwestionujesz.Załóż sobie watek o STAGU i tam się wypowiadaj. Czytałem opinie na innych forach o KME i na szczęście tam niema twoich opinii, ale nie trać czasu wpisz się tam
Pozdrawiam |
Gustaw6666 BMW e36 coupe 328 Poznań | 2007-02-19 10:09:28 Jestem po prostu w szoku, mam wrażenie że forumowicz Orfeusz wykazuje jakieś dziwne symptomy, których nie potrafię jasno zdefiniować.
Nie wiem czy to jest coś w rodzaju niepoczytalności czy jakiegoś zboczenia. Forumowicz Orfeusz chyba czerpie przyjemność z faktu, ze wciąż jest ośmieszany. Prowadząc polemikę ze mną utrzymywał, że polecam w wątkach tylko Diego, kiedy podałem prawie 10 linków, świadczących o tym, ze kłamie - nabrał wody w usta. Teraz ma pretensje, ze opublikowano prywatną korespondencję, świadczącą o jego obłudzie, doradza innemu forumowiczowi Diego stawiając go na równi ze STAG'iem, na forum ogólnym z kolei miesza Diego z błotem, wychwalając STAG'a. Potem proponuje osobiste spotkania w ogólnym wątku zamiast na priva, nie wiedzieć co chce tym osiągnąć. Efekt jest taki, ze zamienia forum w piaskownicę... Trzeba się zastanowić co z nim zrobić bo tak dalej nie powinno to trwać. Moi Państwo, przez tego oszołoma z tego forum odejdą Ci, którzy naprawdę pomagają. Z kolei czytelnicy i forumowicze nie będą tego forum traktować poważnie i opiniotwórczo, przez taką zakałę. Dziwię się, ze moderator tego forum tego Pana jakoś nie próbuje utemperować, przecież za takie rzeczy które wymieniłem, powinien już dawno dostać ostrzegawczego bana, poza tym trzeba pilnować, zeby nie mnożył sobie kont i nie trollował pod innymi nickami ze swojego IP. Jeśli Orfeusz czerpie przyjemność z robienia z siebie kretyna to jego sprawa, tyle ze jego działalność tutaj rzutuje na renomę tego forum , na nas wszystkich. Bardzo proszę moderatora o podjęcie stosownych kroków w sprawie. |
orfeusz Katowice | 2007-02-19 10:44:30 Powiedział co wiedział Oprócz Diego proponował Prinsa jak każdy gaziarz, który nie wie co robić - typowe nawet wylistował wątki, w których się przyznaje do tego. Np Croma proponuje zawsze kilka instalek w różnych przedziałach cenowych A ty Diego albo Prins o ile dobrze pamiętam. Poza tym rzeczywiście gaziarze najwięcej pomagają na forum chyba korzystając z darmowej reklamy.
Stag=KME na tym samym poziomie cenowym nigdy użytkowym ale widocznie to jest zbyt trudne dla niektórych. Niestety Twoje rady dotyczące ustawień nie zdały egzaminu po czym nabrałeś wody w usta na kilka ładnych tygodni - profesjonalista pełną gębą Nie mam już problemów z instalką więc pewnie i tak już się tu nie pojawie no może żeby zobaczyć ten wysoki poziom forum, który Gustaw swoimi radami reprezentuje |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2007-02-19 13:11:46 Ja wiem , (od Macierewicza ), to wszystko wina WSI .
Sorry za off top, ale jak to wszystko czytam to mi przykro , a merytoryki wątku już i tak nie pogorszę. |
fux1974 Warszawa | 2007-02-19 18:11:27 ja tylko przeglądałem ale ta dyskusja mnie sprowokowała do rejestracji
Po pierwsze witam wszystkich po drugie mam Diego wtryski valtek w autku Renault Megane 2.0 16v ( 150 KM) silnik F7R
co mam powiedzieć 2 lata i lata (jedzie ponad 210 na gazie ale to nie max nie mialem zabardzo gdzie , na paliwku jechałem 230 to też nie max - ) a z usterek - właśnie poleciał mi elektromagnes od wtrysku ale to może dla tego że pod maską mam cieplutko właściwie po zastanowieniu to wina warsztatu (choć polecam gorąco montaż u mnie nie jest taki prosty a zrobili to z jazdą testową od 8.00 do 12.00 tak jak obiecali). Przewody i wcinki od instalacji były izolowane taśmą materiałową i miałem trochę kłopotów coś mi zaczęło wariować (telepanie silnika kontrolka komputera itp.) więc rozbabrałem i okazało się że po takim czasie taśma rozkruszyła się i są gołe połączenia poizolowałem (termokurczliwa rurka ) jest ok ale prawdopodobnie było jakieś zwarcie i poległa jedna cewka z listwy wtryskiwaczy. Wnioski ?: jeżeli instalacja jest źle zamontowana to będzie źle chodziła u mnie problemem była taśma materiałowa użyta do izolowania na jakiś czas może jest to rozwiązanie ale u mnie jest za duża temperatura w tym miejscu i ogólnie po przemyśleniu uważam że taka taśma to zły pomysł (i to mogło by spowodować uszkodzenie ECU auta ale to nie wina producenta tylko montażu). Pozdrawiam wszystkich P.S. ja należe do tych zadowolonych [ wiadomość edytowana przez: fux1974 dnia 2007-02-19 23:22:08 ] |
fux1974 Warszawa | 2007-02-19 23:26:49
Masz Diego jeśli dobrze zrozumiałem ??? jak tak powiedz konkretie co Ci nie funga może pomogę. Nie jestem instalatorem ale mam sporo doświadczen jako użytkownik. |
fux1974 Warszawa | 2007-02-21 22:47:18
rozwiązanie problemu po tym jak założyłem nową obejrzałem starą i okazuje sie że jest zgięty bolec w gnieździe wtrysku ktoś na siłe wtykał kupiłem nową cewkę ale ta jest dobra ( wyprostowane) i bedzie na zapas |