[K] migomat, doradzcie cos z wlasnego doswiadczenia - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ma ktos doswiadczenia z migiem Profi Mig 160, ktory jest w ofercie krakowskiego Spawu? Pan w salonie mi go polecał bardzo, cenowo wypada rewelacyjnie, bo troche ponizej 1100 zeta. jest tyl;ko na 230V, ale ja u siebie i tak nie mam siły więc to mi nie robi różnicy, przynajmniej chwilowo.

w spawie generalnie w butelke nie nabijaja, krauzerowi koles doradzil bardzo rzeczowo i mig jest faktycznie zajebisty i warty wydania tej kasy ktora za niego dal. Co do tego o co pytasz to nie wiem, ale pewnie ktos z forum uzywal to sie podzieli

Do robienia blacharki raz na jakiś czas to większość migomatów jest dobra

zdefiniuj "raz na jakis czas"

Co do Krauzera - wierze ze jego mig jest warty tej kasy, tylko ze ja takimi funduszami nie dysponuje dlatego ten mi sie wydal ciekawy. Pan mi go bardzo zachwalal, a cenowo bije na głowe inne. poza tym serwis na miejscu, spaw jest u nie na osiedlu rok gwarancji, dostepnosc czesci raczej ewentualne powinna byc...

Powinien być ok, ja kupiłem taki mały migomat 100A i też nie narzekam, wprawdzie nic grubego nim nie pospawam ale blache 2mm przepala na wylot, do blacharki idealny. musisz liczyc 50A na mm blachy

kupuj w spawie polecam naprawde te slabsze maszynki tez porzadne tam mają no i to jest wlasnie plus ze masz serwis na miejscu a nie przez jakies allegówno nie wiadomo gdzie to slac i co robic jak sie zjebe

Cytat:
2007-06-27 23:47:24, Julo pisze:
zdefiniuj "raz na jakis czas" Co do Krauzera - wierze ze jego mig jest warty tej kasy, tylko ze ja takimi funduszami nie dysponuje dlatego ten mi sie wydal ciekawy. Pan mi go bardzo zachwalal, a cenowo bije na głowe inne. poza tym serwis na miejscu, spaw jest u nie na osiedlu rok gwarancji, dostepnosc czesci raczej ewentualne powinna byc...

pisalem to w sensie ze chlop w Spawie dobrze doradzil i wiedzial co mowi jak polecal tego miga nie pisalem ze masz takiego samego kupic

wim przeca

aha i jeszcze jedno... w spawie jest taniej niz na allegro i do tego dostajesz rózne gadzety

jestem o krok przed podjęciem decyzji

albo kupię używkę jeśli coś się pojawi

z nowych zastanawiam się pomiędzy :

einhell 160 A , niby "firmówka " taka z niższej półki ale czy warta swojej ceny

http://www.narzedziowy.pl/product_info.php?cPath=402_405_433&manufacturers_id=4&products_id=23196¤cy=PLN

lub jakiś eurotec , niby mocniejszy ale nie wiadomo jak z serwisem
http://www.allegro.pl/item392744317_migomat_spawarka_180a_eurotec_reduktor_drut_maska.html

może ma ktoś pomysł ?

Cytat:
2008-07-09 11:37:42, rafal125p pisze:
może ma ktoś pomysł ?

powiedz jaka kwota dysponujesz?

uzywki szukaj an alegdrogo bo na forach raczej nei znajdziesz bo jak ktos kupuje to nie sprzedaje bosie mu prezydaje

ja tez bede kupowal miga kolega KrauzeR poleca cos takiego nie firmopwe ale parametry sa b.dobre ja na dniach bede wlkasnie takii kupowal

Cytat:
2008-06-23 23:38:39, KrauzeR pisze:
ja mam taki i goraco polecam MIDI MIG 210/2 fotka: a tu dane techniczne... poszukac nizej na STRONIE cena 1950 poltora roku temu... teraz pewnie taka sama bo kumpel niedawno taki kupowal i tyle samo kosztowal i tez bardzo zadowolony... aha jeszcze jedna zaleta to dlugi waz i bardzo dobrej jakosci pistolet, drut nawet przy pozaginanym wezu idzie jak maslo

mógł bym się szarpnąć nawet na takie coś za 2 koła ale to by zablokowało inne wydatki , mam zamiar przeznaczyć 1000-1200 na miga

i jak pisałem o einhellu myślę , ale nie wiem czy nie lepiej zaoszczędzić 3 stówy i kupić swykłego s-miga 160 ewentualnie eurotec ( boże jak to brzmi ) za 950 zł

zastosowanie to blacharka, klatka

Kupić mocniejsze i na zawsze. To się zwróci i nie będziesz miał niedoboru mocy......

tylko problem jakiej firmy ?

na bestera mnie nie stać narazie , a nie wiem czy einhell jest na tyle lepszy od s-miga aby kosztował 300 zł więcej ( giętarkę bym i miał )

einhell waży z 15 kg więcej od s-miga więc o czymś to świadczy ( chociaż ponoć s-mig też jest na miedzi )

miesiąc temu kupiłem einhella BT-GW 190 D i poza troszkę lichym uchwytem to naprawdę dobra spawarka, nic się nie przegrzewa, nic nie marudzi przy spawaniu ciągłym - a spawałem nią nie tylko blaszki,

Rino ma s-miga i chodzi zajebiscie. jest taki gostek z zabrza albo z zawiercia co mase teg osprzedaje na allegro. konkretny facet, wszystko ci powie i wytlumaczy...

no i zamówiłem einhella

przemówiło do mnie to ,że sprzedaje to jednak jakiś sklep więc nie powinno być problemów z gwarancją , marka einhell

podsumowując s-miga bym miał za 860 + przesyłka + manometr + przesyłka

co by dało jakieś 980 zł czyli już nie aż tak znowu taniej niż einhell

jak dostanę ją we wtorek / srodę to napiszę co o niej sądzę

Poniżej zamieszczam dwa linki do "spawarek"
Mam dylemat czy napiąć sie z finansami i kupić to:
Telwin
czy też bez napinania to:
Profimig
Nadmieniam że zależy mi na okazjonalnej możliwości pospawania alu i stali nierdzewnej. W przypadku Telwina jest w opisie informacja o grubościach drutu alu i inox więc producent zakłada możliwośc spawania takich materiałów. Poza tym Telwin jest włoski a ten Profimig ma profi w zazwie a poza tym nic więcej o nim nie wiadomo. Jeśli ktoś ma profimiga i spawał nim alu i inox proszę o informacje czy to działa i jak może nie warto dokładać prawie drugie tyle na Telwina.

powiem Ci tak w pracy kupili nam sprzęt do lutospawania , z możliwością spawania alu ,nierdzewki , i musze niestety powiedzieć że o ile nierdzewke spawa ładnie to z alu jest tragedia!
Dodam że sprzęt kosztował 7tysięcy