Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() magila_one Omega X25DT SilverPe ... sosnowiec | 2007-10-08 09:56:28 hey homer171
tylko właśnie te pływające w miare długo wytrzymują, zazwyczaj problemy są z tymi małymi często je rozrywa i autko pływa.. ![]() I kto tu kombinuje..?? ![]() ![]() chyba że macie recepte na te pionowe (małe), tylko bez polimerów mi tu.. ![]() pozdrawiam Michał |
![]() magila_one Omega X25DT SilverPe ... sosnowiec | 2007-10-08 15:30:01 Przeczesałem forum aby nieco poczytać o tych tulejach od E-34 i w temacie o "polimerach" znalazłem co nieco, ale konkretnie nikt nic nie napisał, homer171 czy sam jeździsz na takch..??
czeka mnie wymiana ustrojstwa, może się zdecyduje.. ![]() |
![]() pablo730 Omega C 2,5 V6 LPG Inowrocław | 2007-10-08 20:15:39 Według katalogu np. intercars to do e34 są o 0,5 mm mniejsze w porównaniu do tego co powinno być. Ma ktoś jakieś doświadczenia? |
![]() sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2007-10-09 00:52:49 Ja mam założone poziome tuleje wahacza - polimery, a pionowe - oryginały i wszystko gra od ponad 20 tys. km, a uwierzcie, że lubię zapierda... na zakrętach, gdzie obciążenia są spore. Magila_one może potwierdzić, że auto prowadzi się dobrze i dokładnie, bo się przejechał moim "bolidem" ![]() |
![]() magila_one Omega X25DT SilverPe ... sosnowiec | 2007-10-09 11:28:03 uuuuuuuuuuu jeszcze jak... ![]() rakieta.. ja założe orginały limfordera, bedzie good, jakoś chyba nikt nie jest przekonany do tulejek od E34.. ![]() ![]() niema co kombinować ![]() pozdro [ wiadomość edytowana przez: magila_one dnia 2007-10-09 11:54:47 ] |
![]() magila_one Omega X25DT SilverPe ... sosnowiec | 2007-10-09 12:01:51 Wojtek, u ciebie wczuwalna większa sztywność układu kierowniczego, przez te polimery z przodu wahacza na pewno, na nierównościach czuć po kierce delikatnie, ale prowadzi się precyzyjniej naprawde super...
wiesz o czym mówie napewno... pozdro |
![]() zpetz LOB SYMPATYK x2.5td/vito2.3d Wrocław | 2008-05-24 00:29:52 cześć
a co powiecie o cześciach firmy SWAG np tuleje, łączniki, poduchy... ??? |
![]() zorro22 Opel Omega MV6 Olsztyn | 2008-05-24 01:17:27 Siemka!!
Sam osobiście smigam na gumkach z BMW Jak narazie przeleciałem nanich ok 10tys km i jest ładnie elegancko a smigam po strasznech dziurach. Mam pytanie co do tuleji tych małych polimerowych gdzie je mogę dostac bo te małe chyba juz kończa żywot a wszystkie tuleje były założone lemfordera co ciekawe duża tuleja od BMW jest połowe tańsza od Oplowskiej |
![]() sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2008-08-12 10:10:18 zorro22, jakbyś poczytał w innym temacie na forum, to byś wiedział, że nie wolno zakładać polimerowych tulei - tych małych pionowych, bo wahacze pękają...
gieroy, różnie to z tymi częściami jest, ja kupuję w Intercarsie, bo 3 kolegów tam pracuje. Ostatnio poszedłem kupić tuleje pionowe (małe) do wahacza. Najlepsze, że chciałem Lemfordera i za takie zapłaciłem, a dostałem Boge, które są u nich droższe o ponad 15pln za szt. Kolega przyniósł mi opakowanie zbiorcze ze znaczkami Lemfordera, a w środku wszystkie tuleje były z natłoczonym napisem Boge ![]() ![]() |
![]() gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2008-08-12 10:31:14 No to gitary sobie nie zawracam bo i po necie polatałem i wynika, że to ta sama półka. THX za info |
![]() kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2008-08-12 10:52:15 Gieroj, jeżeli to Boge to cicho siedź i się nie odzywaj. Oryginalne, kupowane w aso to właśnie Boge. Pozostaje tylko kwestia materiału. Miejmy nadzieję, że są tej samej jakości co oryginały.
W ogóle jest pierdzielnik z tym co jest w opisie a co w pudełku. Kiedyś kupowałem cewkę do V6. Stan w mag. i opis jakaś włoszczyzna a w rzeczywistości pudełko Bosch i towar w środku też, ze wszystkimi oznaczeniami Boscha oraz różnica w cenie 2 krotna na korzyść tej "niemieckiej włoszczyzny". Wczoraj kupowałem nagrzewnicę do A i ta sama sytuacja. Pudełko jakiś NRF a w środku Valeo ![]() I teraz rodzi się pytanie: czy kupując oryginał kupujemy podróbkę ![]() O córwa ale kyrk jednym słowem ![]() |
![]() sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2008-08-12 11:34:11 Teraz, to lepiej robić zakupy tam, gdzie się kogoś zna i najpierw niech przyniosą towar według indeksu i pokażą co to jest. Po obejrzeniu bierzemy, albo nie , albo prosimy o przyniesienie jeszcze rzeczy spod innych indeksów. Po obejrzeniu i kalkulacji kosztów bierzemy, co nam najlepiej pasuje względem producenta rzeczywistego i ceny.
Zawsze można bez znajomości tak powiedzieć, bo przecież możemy im wytłumaczyć, że i tak oddamy, jak będzie coś innego, niż to, za co płacimy ![]() Ogólnie racja - cyrk na kółkach... |
omegolotC30NE Czerwin | 2008-08-12 17:38:35 Też kupowałem LMI w foliowej torebce i oryginalny Lemforder na gumie zawsze ma napis BOGE, ten typ tak ma. (to samo tyczy się GM) |
rieder Omega B biała podlaska | 2008-08-16 17:53:30 Można by napisać: "Wszyscy jesteśmy jak jedna rodzina"
http://www.zf-trading.pl/ [ wiadomość edytowana przez: rieder dnia 2008-08-16 17:56:03 ] |