Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Michal-500 Clio Sosnowiec | 2007-05-06 10:16:49
Nie budują. Tylko już zbudowali i działa, czynne jest. Taaa, jak przejeżdzam przez Szopienice na rowerze to najlepsze średnie zawsze tam mam... Porównaj sobie centrum Sosnowca z jakimkolwiekk centrum miasta na Śląsku... Tylko nie to co kiedyś było tylko to co teraz jest. Porządny dworzec, odremontowane elewacje kamienic. Aa i Sosnowiec to jedyne miasto w którym nie masz korków na drodze! |
MarEsp20 Audi A4 1,8T 150KM p ... Chorzów | 2007-05-06 11:11:09
Rzeczywiście nie byłem pewny co do tej reklamy ale Pepik mógł tylko utożsamiać się z zaborem Austriackim. Jedyne co w Sosnowcu mi się podoba to brak stref płatnego postoju (brak liczarzy itp). Można zaparkować i nie martwić się o opłaty. Co do korków to jeździłem przez pół roku do służbowo codziennie do Sosnowca (do sierpnia 2006 r.) i pod wiaduktem kolejowym przed Prokuratutą zawsze coś robili a teraz jak już zrobili, to słyszę że PKP zamierza remontować wiadukt nad drogą i zaś będą korki ![]() Co do jazdy na rowerze przez Szopienice to podziwiam za odwagę i nie dziwię się że bijesz rekordy przejazdu , bo zgodnie ze śląską tradycją jakby cię dogonili i rozpoznali, że jesteś z Sosnowca to by do życi nakopali ![]() Ale u was też z moją chorzowską rejestracją miałem kłopoty raz pod aresztem śledczym i raz pod sądem (Ruch, Ruch Chakaes !!!). Tak w ogóle to ja nic nie mam do Sosnowca mam tam kolegów ale tradycja zobowiązuje do podtrzymywania Świętej Wojny ![]() |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-05-06 11:14:03 a ja se mieszkam 500 metrow od slynnej granicy - brynicy (rzeka) i powiem Wam ze ceglami moze ciezko dorzucic ale jakies granaty czy przenosne mozdzieze daja rade na druga strone ![]() ![]() |
![]() Michal-500 Clio Sosnowiec | 2007-05-06 11:44:58
Eee tam... Gówniarstwa coraz mniej i nie jest to tak odczuwalne jak kiedyś, po obu stornach rzeczki.. A co do Szopienic, kwestia dzielnicy... w Sosnowcu też są takie rejony, gdzie po zmroku człowiek średnio się czuje bezpiecznie... |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2007-05-06 12:07:18 Sosnowiec - najbardziej wysunięta na południe dzielnica Kielc ![]() |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-05-06 12:21:12
Co Ty masz za mapy ![]() ![]() ![]() Gdzie tam do Kielc ![]() ![]() ![]() |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2007-05-06 12:25:54
![]() ![]() ![]() dobre dobre - nic nie skapował ![]() PS. U nos na Sosnowiec godomy, że to kolonia Kielecko, bo 90% to wszystko kieleckie ![]() |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-05-06 12:30:36
Cały GOP to jedna wielka kolonia Kielecka ![]() ![]() ![]() |
MarEsp20 Audi A4 1,8T 150KM p ... Chorzów | 2007-05-06 12:45:53
GOP powstał za Gierka w latach 70-tych i nie ma nic wspólnego z tradycjami. Nowa aglomeracja (największe miasto w Polsce) - "Silesja" różnież ma zakopać podziały ale już pojawiają się głosy żeby do Silezji nie zapisywać Sosnowca ![]() |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-05-06 13:00:36
No i bardzo dobrze ![]() Sosnowiec to Sosnowiec, jak każde miasto ma jakieś tam większe czy mniejsze tradycje ![]() Swoją drogą to się dziwie Ślązakom, którzy tak chętnie chcą zmiany miasta (Chorzów, Katowice, Ruda Śl.....) na jakąś tam Silezje ![]() Co to za sekta ![]() Silesia City Center Silesia Taxi i jeszcze miasteczko Śląskie Silesia ![]() ![]() Jeszcze trochę to trza będzie Urząd Wojewódzki przenieśc albo do Bielska albo do Częstochowy. Niech Wam (Silesii) wprowadzą jeszcze osobną walute i odgrodzą od reszty kraju siatką to bedziemy mieli pierwsze w świecie Ludzkie ZOO i wycieczki z dalekiego wschodu ![]() Ale mnie poniosło ![]() ![]() ![]() |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2007-05-06 13:53:44
Eee, nie boli Cie, że zabralibysmy prymat sosnowiczanom?? ![]() ![]() ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-05-06 13:59:59 Wcale ![]() ![]() |
![]() DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2007-05-06 18:58:09 OK, temat już nieaktualny.
Dzięki krzychu_ch, dzięki chłopali za wyjaśnienie mapy Okręgu Katowickiego. Temat można zamknąć. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-05-06 19:24:50
ale pieprzysz Krzysiu ![]() Sam dobrze wiesz że mimo prawdziwych animozji co niektórych głównie pseudo kibiców...i kibiców) ..większość z nas traktuje to już mocno (i tylko) humorystycznie... Co do Silesii...nieuk Waść jesteś... ![]() Ma powstać taki konglomerat...ale wszystkie miasta zachowają swoje nazwy....nadal będę mieszkał w Katowicach (mam nadzieję, że nie w Sosnowcu ![]() No i kto Ci powiedział że "chętnie" ??....wysuwasz jakieś pochopne wnioski ( od A-Z zresztą ![]() I jak zwykle z wątka o jakimś tam escorcie zrobił się zupełnie inny...etniczny ..rzekłbym ![]() ![]() A co do "ludzkiego Zoo" ...słyszałem dobry kawał w tym stylu...właśnie o Sosnowcu ![]() ![]() |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-05-06 19:28:48 ![]()
![]() |
![]() kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2007-05-06 23:38:17
Zoo juz jedno mamy w Chorzowie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2007-05-07 01:35:32
Kolego!! Co post to coraz większe głupoty piszesz!!! Gorole gorolami ![]() ![]() Gdzie Ty tam masz jednokierunkowe - chyba tylko ścisłe centrum(Modrzejowska itp) Tak poza tym to prawie wszędzie są dwupasmowe drogi w Sownowcu ![]() |
MarEsp20 Audi A4 1,8T 150KM p ... Chorzów | 2007-05-07 06:40:51
Swoją drogą to drogi Michale nieświadomie narażasz się niepotrzebnie i prowokujesz Hanysów z Szopienic przejeżdżając przez tą dzielnicę zbyt podejrzanie za szybko na rowerze !!! Przecież od razu sobie pomyślą kolesie wystający na rogach skrzyżowań, " co on tak pędzi na tym rowerze a MOŻE JEST Z SOSNOWCA I SIĘ BOI ?? W dobie telefonów komórkowych, które posiada dziś każdy złomiarz z wózkiem - narażasz się, że na następnym skrzyżowaniu będą czekali, a po wylegitymowaniu i stwierdzeniu braku paszportu oraz nieudzieleniu właściwej odpowiedzi na pytanie co to jest żymła masz jak w banku nakopanie do życi. Moim zdaniem jak juz musisz tamtędy przejechać to powinieneś jechać powoli, zrelaksowany pomachać od czasu do czasu do jakiejś dziołchy że niby ją znasz oraz gwizdać jakąś śląską piosenkę typu "Poszła Karolina do Gogolina..." |
![]() kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2007-05-07 07:28:50
malo jezdzilem po Sosnowcu ale oba kursy mialem akurat w takiej okolicy ze szlak by to trafil same jedno kierunkowe jak w wesolym miasteczku ![]() ![]() ps. jestes pierwsza osoba jaka znam co lubi jezdzic po Sosnowcu i nie mowie przez uprzedzenia moze to sie faktycznie centrum tyczy ale podjedz pod Praktiker lub Obi i zuc haslo ze jest kurs do Sosnowca to cie transport zabije, przynajmiej jak ja pracowalem tak bylo jakos wszyscy wola Katowice, Zabrze ![]() [ wiadomość edytowana przez: kylos dnia 2007-05-07 07:32:08 ] |