| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-09-18 00:55:58
Oho, w takim razie nie znam dnia ani godziny...
Chyba kupię na zapas
Pozdro. |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2007-09-18 03:54:26
to i ja się chyba rozejrzę... 300kkm w weekend stuknie ...
pzdr |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2007-09-18 21:01:25
Napisalem wytrzymuja bo po 300 tkm spotykalem jeszcze calkiem dobre,nie znaczy ze akurat padna. |
Setis Wrocław | 2007-11-08 17:43:35 mam ten sam problem z toyot corolla 1.6 si z tym wyjątkiem że nie mam gazowanej.jak byłem u elektryka ten powiedział że wszystko jest ok tylko nalezy wymienić aparat zapłonowy na jakiś inny uzywany ze szrotu.....więc szukam, ale ostatnio byłem u mechanika to ten powiedział że może wystarczy wymienić palec i bedzie wszystko ok. Nie chce wyżucać pieniędzy w błoto więc jak ktoś miał wczesniej taki problem i się z nim uporał to niech napisze albo coś doradzi.
Ale wydaje mi się że nie powinienem wymieniac aparatu na inny poniewaz na pych pali bez problemu,mam tak jak Świeży raz pali,raz nie(tydzień pali bez problemu a później jakiś czas nie)rozrusznik kręci tylko czasen mnie daje iskry (świece wymieniłem na nowe i teraz zamówiłem palucha...ale też nie wiem czy to coś pomoże) PS:czy numerami aparatu zapłonowego(chodzi o typ) są 4A-FE? bo nie jestem pewniej jak szukać i gdzie Mieszkam we Wrocławiu [ wiadomość edytowana przez: Setis dnia 2007-11-08 17:56:21 ] |
![]() robertog TOYOTA DRIVER Warszawa | 2007-11-08 21:02:56
4A-FE to typ silnika ale z doświadczenia wiem że były różne aparaty w tym silniku - ja mam auto z 95 roku (wyprodukowany w grudniu 94, silnik jak w modelach po lifcie w wersji 99km a kopułka wg katalogu była w tych silnikach ale w 92r - i o co biega
ja to normalnie muszę jechać do sklepu z częścią w ręku i dopiero mogę coś dobrać
na każdej części (oryginalnej) jest numer Toyoty i po tym najlepiej szukać, chociaż nie zawsze to zdaje egzamin |
Setis Wrocław | 2007-11-11 17:35:27 pomoże mi ktoś...bo nie wiem co mam robić
|
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2007-11-11 21:22:40
Nie marudz tylko wymien ten paluch. Sprawdz tez do ilu V spada ci napiecie podczas krecenia wtedy kiedy nie zapala. |
Setis Wrocław | 2007-11-17 21:27:20 wymieniłem z pomoca kolegi palucha i odpalił bez problemów....ale nie wiem czy to rozwiązało całkowicie problem (bo byc może za tydzień znów zacznie szwankować....)
Ale zamieszcza tutaj tego posta dla ludzi którzy mieli taki sam problem i może przyda im się na przyszłośc jak radzić sobie z tym problemem |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-11-17 21:34:43
Heh ja do teraz przy każdym odpalaniu auta czuję taki lekki niepokój: czy napewno odpali? I jak dotychczas odpala za każdym razem |
kszyhg Kielce | 2008-06-04 12:23:50 Witam szanownych forumowiczów!
Dziś rano zostałem zaskoczony przez moją corolle 1,6 4AFE 98 174 tys. ponieważ nie mogłem przekręcić kluczyka !!! obszełem to i odpalam śrubokrętem. Prosze o informaje czy możliwa jest regeneracja stacyjki czy trzeba kupić nową czy może wina być po stronie kluczyka (za bardzo wytarty)??? Jakie są koszty ewetualnej naprawy? Będę wdzięczny ogromnie za info! Pozdrawiam krzysiek G |
kajjo TOYOTA DRIVER Toyota RAV4 Kraków | 2008-06-05 19:09:54
A to zależy czy wyprodukowana w Japoni - (początek nr VIN - JT1...) czy w Anglii - (SB1...). |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2008-06-07 22:39:14
Na allegro masz taka stacyjke z kluczem za 150 zl |
ugi Tarnowskie Góry | 2009-12-06 16:10:54 witam
ja w avensis 1,6 benzyna t22 mam taki problem: po nocce auto pięknie kręci ale nie pali, na pych łapie niemal od razu i jak chwile pochodzi to potem również pali ze stacyjki. Problem jest po dłuższym postoju (jak wystygnie?). Wymieniłem świece, elektryk sprawdził aparat zapłonowy, akumulator i ładowanie OK. benzynka też chyba dobra z BP. Jeżeli ma ktoś jakieś pomysły to czekam. Z góry dziękuję za pomoc. |
ugi Tarnowskie Góry | 2009-12-12 10:30:10
odpowiedzi równe 0 na szczęście problem został rozwiązany - czujnik położenie wału - 355PLN w serwisie. - tak dla innych z podobnym problemem |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2009-12-12 22:56:29
Ugi nie wymagaj cudow, zeby ci ktos czujnik walu przez internet zdiagnozowal,do tego trzeba przynajmniej oscyloskop podlaczyc. Wyslalem ci namiary na priva ,ale chyba nie czytales. |
ugi Tarnowskie Góry | 2009-12-18 20:20:55 witam
nie oczekiwałem cudów tylko porady, wskazówki od fachowców - niestety tu jej nie otrzymałem (bynajmniej na forum) a co do diagnozy to 2 mechaników po takim samym opisie jaki tu zamieściłem wskazało właśnie na ten czujnik - więc chyba nie są to jakieś cuda elektronie nie wątpię w Twoje umiejętności i wiem, że wiedza jest w cenie ale myślałem, że po to jest takie forum jak to aby móc oficjalnie przedyskutować swoje problemy a nie umawiać się na bądź co bądź dość kosztowne wizyty w serwisach pozdrawiam i życzę wesołych świąt !!! |