MotoNews.pl

Instalacja gazowa wrocław - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ja zadnej uzywki nie montuje wszystko nowka. Uzywke mozna kupic za 1000 zł max tak jak immo mowi w sumie on sprzedał jeszcze taniej uzywke ze swojego starego auta. Papiery bede miał od tego faceta ktory mi sprzedał ta instalacje. Tylko musi obejrzec jak to jest zamontowane a zamontowane jest lepiej niz w warsztacie ogladajac u wielu osob sposob montazu.
Wiesz Chemik - narzedzi do montazu instalacja nie trzeba wiele mozna na palcach policzyc.

Cytat:
2008-01-20 09:17:45, homer171 pisze:
Ja zadnej uzywki nie montuje wszystko nowka. Uzywke mozna kupic za 1000 zł max tak jak immo mowi w sumie on sprzedał jeszcze taniej uzywke ze swojego starego auta. Papiery bede miał od tego faceta ktory mi sprzedał ta instalacje. Tylko musi obejrzec jak to jest zamontowane a zamontowane jest lepiej niz w warsztacie ogladajac u wielu osob sposob montazu. Wiesz Chemik - narzedzi do montazu instalacja nie trzeba wiele mozna na palcach policzyc.

Napisałeś że wtryski masz ze starego auta.Ten facet,pewnie montażysta,to jest kamikadze.Nie sprzedaje się papierów komuś kto nie ma uprawnień do mont. inst. gaz.A fakturę też ci wystawi ???Bo bez niej nie wbijesz do dowodu że masz gaz.

[ wiadomość edytowana przez: abigaz dnia 2008-01-20 09:54:37 ]

Montazysta jestem ja. Jesli jest cos nowe to fakture mozna wystawic bez zadnego problemu na kogo sie chce przeciez. Wtryski mam ze starego auta bo kupilem nowe valteki do omvl ale nie zdarzyły zadziałac bo auto zostało rozbite wiec wtryski sa nowe. Jedynie co mi daje do swiadectwo homologacji na montaz.
Cytat:
Nie sprzedaje się papierów komuś kto nie ma uprawnień do mont. inst. gaz.

Wydaje mi sie ze lepiej powinno sie zbierac uprawnienia dla ludzi ktorzy pieprza montaz a nie dla tych co zrobia to dobrze. Bo ja w montazu sie staram zeby to było jak najlepiej gazownicy robia to na ilosc wiec nie ma o czym rozmawiac. Jesli jestes tak sceptycznie nastawiony na moj montaz to wrzuce fotki jak wszystko zamontuje i mozemy porownac z montazem w warsztacie.

Cytat:
2008-01-20 10:09:14, homer171 pisze:
Montazysta jestem ja. Jesli jest cos nowe to fakture mozna wystawic bez zadnego problemu na kogo sie chce przeciez. Wtryski mam ze starego auta bo kupilem nowe valteki do omvl ale nie zdarzyły zadziałac bo auto zostało rozbite wiec wtryski sa nowe. Jedynie co mi daje do swiadectwo homologacji na montaz. Wydaje mi sie ze lepiej powinno sie zbierac uprawnienia dla ludzi ktorzy pieprza montaz a nie dla tych co zrobia to dobrze. Bo ja w montazu sie staram zeby to było jak najlepiej gazownicy robia to na ilosc wiec nie ma o czym rozmawiac. Jesli jestes tak sceptycznie nastawiony na moj montaz to wrzuce fotki jak wszystko zamontuje i mozemy porownac z montazem w warsztacie.

A ty znasz się na tym????

Jak bym sie nie znał to bym sie do tego nie zabierał.

Cytat:
2008-01-20 10:19:05, homer171 pisze:
Jak bym sie nie znał to bym sie do tego nie zabierał.

A ty może pracujesz w warsztacie gazowniczym ???

Pracowac nie pracuje. Ale cos mysle w tym kierunku ale juz na swoim.

Cytat:
2008-01-20 10:23:53, homer171 pisze:
Pracowac nie pracuje. Ale cos mysle w tym kierunku ale juz na swoim.

To przygotuj się na spore koszta związane możnością montowania inst.gaz.

a czy ma ktos jakies wyrobione zdanie na temat zakładu AUTO GAZ MARZENIE na terenie wrocławskiej gazowni ??
tam powiedzieli 1850 zł za instalke i ze zamontuja bez problemu warancji daja 24m-ce lub 50000km

homer171 zrób fotki na pewno się przydadzą.Sam chętnie skonfrontuję prawidłowy sposób montażu z papraniną niektórych gaziarzy

Cytat:
czy ma ktos jakies wyrobione zdanie na temat zakładu AUTO GAZ MARZENIE na terenie wrocławskiej gazowni ??
tam powiedzieli 1850 zł za instalke i ze zamontuja bez problemu warancji daja 24m-ce lub 50000km

Nie mam zadnego zdania na temat tej firmy nie znam jej po prostu. Ale cytujac jeden człon z nazwy to chyba ,,MARZENIA,, zeby poprawnie działała
Cytat:
homer171 zrób fotki na pewno się przydadzą.Sam chętnie skonfrontuję prawidłowy sposób montażu z papraniną niektórych gaziarzy

Napewno wrzuce zdjecia. Tylko tak naprawde to widac jedynie reduktor i cewki czerwone od wtrysków.

Cytat:
2008-01-20 22:14:08, homer171 pisze:
Napewno wrzuce zdjecia. Tylko tak naprawde to widac jedynie reduktor i cewki czerwone od wtrysków.

E, jak czerwone to pewnie przegrzane..., no a co za tym idzie zużyte

To jeszcze bede musiał wtryski kupic nowe. Ciekawe ile kosztuje wymiana w wyspecjalizowanym warsztacie znacie moze jakis warsztat godny polecenia ??
Ilku slyszałem ze ty sam je wymieniałes pomogł bys mi jak to zrobic profi ??

[ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2008-01-20 23:00:13 ]

Cytat:
2008-01-20 12:45:53, kazioo pisze:
a czy ma ktos jakies wyrobione zdanie na temat zakładu AUTO GAZ MARZENIE na terenie wrocławskiej gazowni ?? tam powiedzieli 1850 zł za instalke i ze zamontuja bez problemu warancji daja 24m-ce lub 50000km

oni ci zrobią tak że marzeniem bedzie jazda na benzynie.....
teraz wszystie instalacje te lepsze maja gwarancje na 24 miesiące
albo albaz albo agaz
znajdziesz ich w necie

to własnie w albazie na pieknej powiedzieli ze tylko sekwencje za 2400 moga mi zamontowac a agaz musze tam jutro podjechac

Podlec do agazu adres ci podalem.

ale montował ktos tam na gazowej ze takie zdanie macie??
mojemu znajomemu do astry tam montowali 2 lata temu przejezdził 70tyskm bez problemu

Ze udało im sie zamontowac do astry to nic nie znaczy i ze przejezdził 70 tys. w ciagu 2 lat. To zaden wynik tak naprawde.
Polecamy ci warsztaty z ktorymi nie bedziesz miał problem cos bedzie nie tak poprawia bez zadnego problemu a nie ze beda krecic albo wpajac ze tak musi byc. Zrobisz jak uwazasz ale zebys pozniej nie miał sam do Siebie pretensji bo bedziesz z nimi walczył a oni beda Cie olewac.

Cytat:
2008-01-21 16:04:25, kazioo pisze:
ale montował ktos tam na gazowej ze takie zdanie macie?? mojemu znajomemu do astry tam montowali 2 lata temu przejezdził 70tyskm bez problemu

smędzisz jak stara baba
jedz gdzie chcesz , nawet do koziej górki
omega to nie astra

Własnie nie dawno zadziałała mi pierwszy raz moja sekwencja.
Przejechałem sie po miescie. Bede musiał napewno rozwiercic dysze ale minimalnie ale tak to chodzi bardzo dobrze. Jak juz rozwierce dysze i skocze na autostrade to wrzuce jakies fotki w celach pogladowych.