Śmierdzi benzyną - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
a ja wam napsize że w mojego ojca atu śmierdzi jak sie mu zachce!!! na początku wydawało mi sie ze to jak dużo paliwa jest ... zatankowałem maszyne 3/4 baku (biedny student) porobiłem kilka baczkow objechałem wszystkie dziurawe drogi w okolicy i nic... kompletnie nic... a innym razem wyjezdzam z garazu jade do dziewczyny i wali nie miłosiernie... mamy zalożony gaz i że tak powiem gojscia do zbiornika od góry nie ma... mechanicy wzdryguja ramionami i tyle co o tym mówia... a ja juz bym sie zabił... ten narkotyk mnie tak ululał że bym zasnął za kierowicą... :/ pomózcie... prosze!!!!

Odświeżam temacik :
Mam taki problem pachnie mi benzyną w autku (1.6 gle ‘94) podczas jazdy pod górę z otwartym oknem jak zamknięte to problem znika . Po nocnym postoju w garażu i otwarciu drzwi czuć lekki zapach benzynki wewnątrz samochodu. Wymieniłem już wszystkie przewody paliwowe tzn. te metalowe i elastyczne a bak wygląda na ok i dalej czuć, co zrobić może pompka coś gdzieś przepuszcza dodam jeszcze, że mam lpg.

pozdro

moze a komory pływakowej podcieka gdzies i przez wentylacje dostaje się do wnętrza auta? ja stawiam na nieszczelny gażnik lub któras z jego uszczelek

zapomniałem dodać, że przelew mam na pompce nie na gaźniku. Więc chyba to nie gaźnika bo paliwo wraca z pompki do baku – chyba że się mylę to poprawić mnie !!!!!

... koledzy szanowni!

Juz o tym byla mowa. przy zamknietym oknie nie ma roznicy cisnienia miedzy wnetrzem a na zewnatrz, a takowa niewielka wystepuje. Jesli macie a macie sparciala, peknieta.... uszkodzona gume laczaca wlew ze zbiornikiem po otwarciu okna powietrze zostaje wysysane podczas jazdy na zewnatrz wiec smrod waszki pokonujac przestrzen bagazniczka dociera w wasze czujne receptory umieszczone w kabinie bolida. Ja pierwotnie tez takie uszkodzenie wykluczalem sadzac ze powinno tez smierdziec na postoju i przy zamknietej szybce ale kiszka....... gumka Panowie, gumka

Pozdrawiam

GM

to ,że śmierdzi to nie wada tylko zaleta ; teraz gdy nie mam już FSO , podczas jazdy niektórymi drogami pomimo ,że u mnie nigdy nie śmierdzi benzyną to w podświadomości czuje jej zapach ; tak mocno byłem związany emocjonalnie z tym samochodem ; aż łeska się w oku kręci gdy przypomnę sobie jazdy fiacikiem , ten dźwięk , zapach , pozycja za kierownicą , brak wspomagania

dbajcie o swoje FSO

Ale Panowie to juz nie zapach benzyny jak dawniej Teraz to typowy zapach nitro rospuszczalników i innych badziew co leja do beny Dawniej ja syrenka przejechała to mozna było poczuć bajere .Gumowe połączenia zbiornika i reszta osprzetu poprostu sie rozpuszcza to juz stwierdzilem doswiadczalnie zostawiajac kawalek weża od zbiornika w słoiku z "paliwem"

hej u mnie czuć benzyną w samochodzie ale tylko na początku jak wsiadam do samochodu. Jak przejade kilkaset metrów przestaje. Co to może być??