Jaka może być przyczyna pływania Auta podczas Przyspieszania - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2008-03-14 08:49:33, Jacekm_ pisze:
A Ty chcesz szmochód naprawić przez internet? No to gratuluje pomysłowości. To że 4 miesiące temu robiłeś zawieszenie NIE MA ZNACZENIA! Dostałeś odpowiedź, co to może być, więc sprawdź to. Tyle.

nie nie chcę dostać odpowiedzi przez internet ani nie szukam osoby co przez neta mi to naprawi .........
szukam danej osoby co ma jakie kolwiek pojęcie po za krytyką
co to może być za przyczyna co już coś takiego mu się zdarzyło i doszedł do tego co to mogło być
a teraz z Grubej rury jeśli ja nie mam racji to mnie po prawcie ale od paru dni na tym Forum nic się nie czyta tyko samą Krytykę Ludzi i staje się to nudne obrażanie innych Klubowiczów i tyle pomyślcie czasem coś kiedyś jak coś na kogoś na piszecie skoro sami nie umiecie się skrytykować a tylko innych obrażać umiecie czasem wystarczy tylko powiedzieć zajrzyj tu może to i lub ja miałem podobną sprawę wymieniłem to i działa ........ I.T.P
a nie od razu do mechanika on będzie wiedział lub sprzedaj auto i Lej na tych ludzi z Klubu Forda bo nic nie Potrafią tylko
Krytykować jacy to oni są naj lepsi jakie mają wypasione Fordy i nigdy im się nic nie zjeb..........ało i tym podobne sprawy

Sądziłem że tu jest normalna atmosfera ale nie tu się nie da po prostu Dziecinada jest i tyle ludzie co mają Rodziny po 30l na Karku
a ciorają się na wzajem powiedzcie mi tylko na co wam ten Klub to Forum skoro na wet poszanować pracy człowieka co założył Klub - Forum nie umiecie tylko wam jedno po głowie śmiga " KRYTYKA " innych użytkowników i Klubowiczów
przemyślcie to może a kiedyś może i tu zapanuje Rodzina Atmosfera bo jak na razie to się na to nie za powiada z moich relacji i innych Klubowiczów

Cytat:
2008-03-14 05:40:31, DriF pisze:
na tym Forum z tego co widzę niczego mądrego się nie dowiem po za Wyzywaniem i obrażaniem się trafiłem na Forum 13nasto Latków

No kolego, z takim podejściem to na wiele nie licz.

A fakty są takie, że piszesz chaotycznie, sam sobie przeczysz i pienisz się - zamiast zebrać informacje, które dostałeś i iść coś zrobić z autem.

O ortografii nie wspominam, coby nie zostać ochrzczonym niedojrzałym krytykantem.

Dodam ci jeszcze że jeśli lewy amor będzie ci słabo tłumił będzie identyczny objaw. Nie mogą to być np. łożyska, hamulce....
Nie może też być to drążek stabilizacyjny ani raczej problem ze skrzynią. Więc jest gdzieś luz np. w maglownicy lub przegubie drążka kierowniczego (nie końcówce) z lewej strony ale sprawdź wszystko jeszcze raz na innej stacji najlepiej.

no i tak odebralem dzis samochod od mechanika mialem obiawy jak u ciebie wymienione wachacze obie strony laczniki stabilizatorow obie strony ustawiona zbieznosc i efektu nie ma jak plywal tak plywa moze troszkie mniej zaczynam podejrzewac sprezyne z lewej strony moze jest peknieta albo cos no nie wiem zajrze jeszcze do koncowki drazka.

powiem tak,kupiłem kiedyś używane opony na przód ,samochód zaczął ściągać w prawo i myszkować po drodzę ,ustawienie zbieżności nic nie dało ,oponiarz upierał się że to nie wina opon ,wyważał ,zamieniał stronami ,ja się uparłem na wymianę na inne i co jak ręką odjął na innych oponkach,Wniosek taki ,że opony też mają duży wpływ na takie zachowanie auta ,może pękł kord w oponie u ciebie lub jakiś inny feler i takie objawy powstały .Zamień może oponki ...

Cytat:
2008-03-14 15:26:26, zmijek1 pisze:
no i tak odebralem dzis samochod od mechanika mialem obiawy jak u ciebie wymienione wachacze obie strony laczniki stabilizatorow obie strony ustawiona zbieznosc i efektu nie ma jak plywal tak plywa moze troszkie mniej zaczynam podejrzewac sprezyne z lewej strony moze jest peknieta albo cos no nie wiem zajrze jeszcze do koncowki drazka.

pierwsze co się sprawdza przy pływaniu to drążki, przecież one trzymają całą zwrotnice. Co do Drifa to szkoda już gadać , bo do chłopaka i tak nic nie dotrze

u mnie byla to wyj.. przekladnia. jak dodawalem gazu to ciaglo w prawo jak odejmowalem to w lewo.makabra

Dzięki wam dzieci za pomoc a co do Reszty opinie były słuszne
podjadę na Szarpaki i dowiam się co jest grane

Przepraszam Chłopaki za takie Pisanie i obrażanie Klubowiczów ale to już Nerwy tak działają ale też czasem wystarczy na pisać zajrzyj tu po sprawdzaj to i tamto a nie od razu z Grubej Rury ale OK Sorki za Wszystko ...........

teraz do Sedna sprawy byłem u mechanika i stwierdził Fakt taki że na 80% to będą Tuleje Wahacza sam się zdziwiłem
bo przecież robiliśmy je 4 miesiące temu a on mówi że on nie jest Producentem Tulei do Wahacza i jaką ja mam pewność że to nie były jakieś Felerne Tuleje z Podrobione i sprzedawane jako orginał Forda ?
no nie mam tej pewności przecież

Tag że jeszcze raz powiem że jest mi Przykro że nie słuchałem waszych zdań tylko się Kłóciłem na Forum za co waz Przepraszam
i proszę nie miejcie do mnie żalu ale na następny Raz napiszcie co gdzie cza po sprawdzać daną Przyczynę i co to może być i gdzie jej szukać

mi też essi pływa przy hamowaniu. W koleinach to mi kierownica sama skręca. Szlag mnie trafia, bo wymieniałem tuleje z przodu, sworznie. Amortyzatory w dobrym stanie. Na pomiarach wyszło że wszystko ustawione zaje... Zbierzność ustawiona, Felgi wyważone a on dalej myszkuje przy hamowaniu. Mechanik mi mówi żebym zmienił opony, bo te od tych rozpieprzonych tulej zjechały się od wewnątrz. Mam nadzieję że jak zmienię na letnie to będzie jeździł prosto... oby

Cytat:
2008-03-16 22:58:46, olej504 pisze:
mi też essi pływa przy hamowaniu. W koleinach to mi kierownica sama skręca. Szlag mnie trafia, bo wymieniałem tuleje z przodu, sworznie. Amortyzatory w dobrym stanie. Na pomiarach wyszło że wszystko ustawione zaje... Zbierzność ustawiona, Felgi wyważone a on dalej myszkuje przy hamowaniu. Mechanik mi mówi żebym zmienił opony, bo te od tych rozpieprzonych tulej zjechały się od wewnątrz. Mam nadzieję że jak zmienię na letnie to będzie jeździł prosto... oby

No właśnie oby u mnie padło podejrzenie na Tuleje ale 4 miesiące je Robiłem i też oby to one były

Cytat:
2008-03-17 13:49:13, DriF pisze:
No właśnie oby u mnie padło podejrzenie na Tuleje ale 4 miesiące je Robiłem i też oby to one były

u mnie tuleje padly po 2 miesaicach :/ gdy wymienilem na orginalne przestal plywac zobaczymy jak dlugo wytrzymaja

Cytat:
2008-03-17 14:34:11, vek1986 pisze:
u mnie tuleje padly po 2 miesaicach :/ gdy wymienilem na orginalne przestal plywac zobaczymy jak dlugo wytrzymaja

no ja też zmieniałem Pisali mi tuleje nie docierało ale dotarło już do mnie że to ich wina jest Faktycznie

KLIK

w sumie to sie zastanawiam czy to opony, bo jak jadę np po kocich łbach to kierownica sama mi luźno chodzi raz w lewo raz w prawo a auto w miarę prosto jedzie. Ma ktoś jakie typy? Drążki?