Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2008-03-17 21:27:26
Tak jest. Sprawdzone empirycznie. Mi tez pada prawe przod - coraz bardziej. Musze wymienic bo w trasie szlag mnie trafia od huku... Dokladnie to samo (opis ktore huczy kiedy) mozna znalezc w "sam naprawiam".
niestety inaczej... chyba ze sie stoi przed autem i patrzy odwrotnie ![]() |
![]() Gozer LOB NET MEMBER MV6 Siedlce | 2008-03-18 00:22:05 U mnie tez wyje tylko juz nie wiem ktore ![]() |
![]() sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2008-03-18 18:35:07 Po pierwsze:
Właśnie tym zdaniem opisałeś swój stosunek do regulaminu i do ludzi zarządzających tym forum... oraz tych, którzy tutaj funkcjonują stosując się do elementarnych zasad...no i do mnie... po drugie:
wpisując takie słowa w wyszukiwarke, widać że nie masz przynajmniej podstawowej, minimalnej wiedzy na temat budowy samochodu, więc nasze odpowiedzi, że to łożysko też niewiele Ci pomogą... lepiej oddaj samochód do mechanika, on będzie wiedział odrazu, wtedy nikt nie będzie się przez Ciebie musiał denerwować, za Ciebie wstawiać, czy tam inne bzdury... O mnie i moje nerwy się nie martw, ja to piszę zupełnie spokojnie i bez jakichkolwiek nerwów, może tylko to tak wygląda... Poza tym, żeby przeczytać co się kryję pod danym tematem, to muszę, to przeczytać, więc nie pisz mi bzdur, że jak nie mam ochoty tutaj pomagać, to nie muszę czytać, bo to masło maślane... Mam ochotę pomagać, ale nie dublować odpowiedzi, które są na forum od dawna... Mimo niepotrzebnego pytania, dostałeś odrazu na tacy odemnie odpowiedź, więc wiedząc że zrobiłeś źle (patrz "Po pierwsze), masz niesamowity tupet jeszcze do mnie pisać, to co napisałeś... [ wiadomość edytowana przez: sewcio dnia 2008-03-18 18:38:31 ] |
![]() Behi DEADSOUL Ogień z d... Poznan | 2008-03-18 18:37:51 Wrzućcie na luz ![]() Łożysko wymienione - teraz mam błogą ciszę ![]() |
Keraj_zyr Opel Omega Żyrardów | 2008-03-19 20:47:32 Sewcio z chęcią wypił bym z Tobą piwo, a może nawet nie jedno i mimo, że to nie miejsce na to, to Wież mi, że nie chodziło mi aby kogokolwiek obrażać, wkurzać i w jakikolwiek inny sposób denerwować tym bardziej wdawać się w nieprzyjemne utarczki słowne. Jak sam zauważyłeś i to słusznie, że moja wiedza na temat samochodów jest być może niewielka, człowiek całe życie się uczy i to forum wyglądało na kopalnie wiedzy i przychylność, jak również (oczywiście w ograniczonym zakresie) wyrozumiałość forumowiczów. Ponieważ jestem szczęśliwym posiadaczem omegi i jestem z tego samochodu zadowolony i dumny, chciałbym sam sobie dać radę przy drobnych naprawach i diagnozowaniu zbliżających się awarii. Za pomocą wyszukiwarki starałem się znaleźć odpowiedź na dolegliwości mojej "kluski", nie jestem też orłem w biegłym poruszaniu się po necie i forach. Pewnie znów popełniam tym postem w tym miejscu, błąd, ale cóż człek omylny jest ![]() ![]() |
![]() sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2008-03-19 21:24:09 Spoko, spoko... ![]() Od jakiegoś czasu robię sporo rzeczy sam przy klusce i napewno wiele dokładniej i bardziej sumiennie, niż niejeden zabiegany mechanik Mietek, dla którego moja Omega, to kolejna sztuka, a dla mnie, to jedyna sztuka ![]() Czasami niektóre rzeczy tylko wydają się być nie do zrobienia samemu, a później okazuje się, że to było banalne... już nie wspomnę o kosztach... Ostatnio mnie rozbawili, jak przy okazji zapytałem w ASO o wymianę prawej wewnętrznej końcówki drążka kierowniczego: - gałka 174pln, ja kupiłem równie dobrą za 30pln w hurtowni - wymiana+geometria (tylko przodu) - UWAGA!!! ![]() ![]() Reasumując - - ASO łącznie 654pln - moja część + własna wymiana + obca geometria łącznie 130pln Satysfakcja, że zrobiłem sam i że wydałem 1/5 tego, co chcieli w ASO - BEZCENNA ![]() ![]() ![]() |