Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2008-04-09 11:14:31
Nie będę, żona ma już za duży brzuszek i szybko się męczy ,a bez niej nie będę jechał ![]() Dogadaj się z kimś kto będzie jechał ,może Ci przewiezie. |
![]() Skorupa-S1 Klubowy Weteran Nie pomógł ani razu Wieluń | 2008-04-09 11:16:33
![]() I wielkie dzięki ![]() |
![]() slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2008-04-09 11:21:13
![]() ![]() ![]() Bez przesady. ![]() Żonę pozdrowię. ![]() |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-04-09 12:21:44
Raczej nie będę miał takiej możliwości ...pozostaje jedynie kupić inny i w tym samym dniu w razie "W" oddać... Ale rozumiem, że ten typ-rodzaj kabla może mieć na to wpływ ? Ten oryginalny przewód sygnałowy od monitora jest dosyć gruby - "rosyjsko-masywny" a ten przedłużacz to taka "chińska pizdeńka" 14 żył ...czy ile one tam mają a jest o połowę cieńszy ![]() Ale jak chciałem kupić jakiś dobry przedłużacz to nie ma ...wszystko chińskie ![]() |
![]() pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2008-04-09 12:38:36 Dodam ze takze zajmuje sie amatorsko fotografią i moj monitor to Viewsonic PT 775(profesjonalna wersja)
posiada wtyki BNC parametry czestotliwosci odswiezania i stabilnosc obrazu ma bez porównania lepsze od kazdego lcd który widziałem dodatkowo posiada mase ustawien i mozna go dosłownie w sposób dowolny skalibrowac---to jedyny sposób na przygotowanie zdięcia do wywołania |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2008-04-09 13:00:00
ja do swjego lcd nie potrzebuję kabla z xxxpln, bez niego chodzi idealnie. 160 Hz nie potrzeba mi... bo i po co? W zupełności wystarcza 60Hz.
nie wiem co masz na myśli pisząc o stabilności obrazu, ale na moje oko badziewiasty lcd za pińcet złotych ma bardziej stabilny obraz niż crt za 2k pln z kablem za 200pln. CRT zawsze migota, zawsze ma rozmytą granicę między zapalonym a zgaszonym pikselem. Do najważniejszego zastosowania komputera, czyli czytania stron i dokumentów w necie, pisania dokumentów i grania lcd jest najlepszy. |
![]() slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2008-04-09 13:36:26
I w tym jest problem. Ten co ja mam jest "rosyjsko-masywny" ![]() |
![]() robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2008-04-09 13:56:01
A może przedłużacz biegnie koło jakiegoś urządzenia, które zaburza sygnał? jak podłączałem TV do komputera, to kable od obrazu i dźwięku szły zaraz obok kaloryfera. W zależności od głośności dźwięku obraz w TV był zamazany. Wystarczyło poprowadzić kable daleko od kaloryfera i działało OK ![]() ![]() ![]() Co do monitorów, to ja mam CRT LG F700P i nie narzekam. zwykła 17"tka, mam ją kilka lat i działa super. LCD ma moim zdaniem 2 zalety: jest mniejszy i nie psuje wzroku tak jak CRT. reszta to już kwestia parametrów, które zależą od ceny. Pozdr. |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2008-04-09 14:10:27 Przedłużacz do monitora powinien mieć filtry ferrytowe oraz monitor aluminiowy (taka osłonkę z folii aluminiowej). Im filtry lepsze i osłonka grubsza tym jakość obrazu lepsza. Rozmycie (podwójny obraz) to normalny objaw. Podobnie przełamywanie sie żył w kablach jest tylko kwestią czasu - każdy będzie miał ten problem jeśli tylko wystarczająco długo używał monitora. Lutowanie przy technice ucinania kabla nie pogorszy jakości obrazu jeżeli będzie zrobione umiejętnie, robiłem już takie rzeczy. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-04-09 14:20:32
Z tym graniem to już bym się nie zgodził. No i podstawowa wada LCD to taka, że kolory ni cholery nie chcą być intensywne i naturalne. A wśród tego 1% użytkowników to podstawa. |
![]() pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2008-04-09 15:08:09
75hz to mnie gryzie w oczy a co tu dopiero 60 hz na moim mam zawsze 100 hz Crt migota? nie zauwazyłem I przy jakiej rozdzielczosci pracujesz bo ja ni cholery nie widze pixeli ![]() o kolorach nawet nie wspomne bo na lcd zawsze mam wrazenie ze pracuje z paletą 16 bit Ta sama gra ( aktualnie koncze Bioshocka) na moim monitorze w porównaniu do lcd kolegi wygląda znacznie "klimatyczniej" lepsze czern i kontrast, widoczne wiecej szczegółów LCD narazie to krok wstecz w kwestii jakosci obrazu |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2008-04-09 15:35:05 Pawel CRT zawsze bedzie miala lepsza czern od LCD bo te nie posiadaja takiego koloru w ogole ze wzgledu na to ze cala matryca jest podswietlana od tylu.
Poza tym mowienie ze w 99% przypadkow LCD jest lepsze od CRT nic nie zmienia bo nie o tym tutaj mowa ![]() |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2008-04-09 17:09:07
chyba nie widziałeś obrazu na lcd skoro twierdzisz, że Twoje 100Hz w crt jest lepsze niż 60Hz w lcd... CRT zawsze migocze, wolniej lub szybciej w zależności od częstotliwości odświeżania. W crt każdy piksel na chwilkę się rozświetla, by stopniowo gasnąć aż ponownie nie zostanie rozświetlony wiązką elektronów. W LCD piksele po prostu się stabilnie świecą. Nawet na telefonicznym wyświetlaczu obraz jest stabilny. a co do czerni w lcd... no rzeczywiście nie ma jej, podobnie jak nie ma czerni na crt ![]() Na crt kontrast jest podobno lepszy, ale czy ktoś w ogóle jest w stanie to zauważyć w codziennym użytkowaniu? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-04-09 19:19:31
No... większośc użytkowników zauważy, że zamiast czarnego ma ciemny szary, a kolor czerwony jest odcieniem różowego, a nie czerwonym itp. itd.W robocie mam LCD w domu 7 letni CRT i widzę różnice. |
![]() pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2008-04-10 03:51:30 [quote]
2008-04-09 17:09:07, Robert_S pisze: chyba nie widziałeś obrazu na lcd skoro twierdzisz, że Twoje 100Hz w crt jest lepsze niż 60Hz w lcd... CRT zawsze migocze, wolniej lub szybciej w zależności od częstotliwości odświeżania. W crt każdy piksel na chwilkę się rozświetla, by stopniowo gasnąć aż ponownie nie zostanie rozświetlony wiązką elektronów. W LCD piksele po prostu się stabilnie świecą. Nawet na telefonicznym wyświetlaczu obraz jest stabilny. a co do czerni w lcd... no rzeczywiście nie ma jej, podobnie jak nie ma czerni na crt ![]() [/quote Po co ja trzymam to 30 kg pódło? Kosztowało 3 tys a teraz moge miec cód techniki za 800 bodajrze Pozdrawiam |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-04-10 07:24:32
![]() |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2008-04-10 09:55:55
Widzisz, technologia crt wymaga wydania 3 klocków by działała prawidłowo. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-04-10 12:13:14
A i 0,5 klocka wystarczy na dobrą jakość. |
![]() pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2008-04-10 17:32:55
tu zgoda crt za 500 zł było nieporozumieniem |