MotoNews.pl
3 Jak tu trafiliście? (212542/0) - Strona 2

Jak tu trafiliście? - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2008-05-12 22:33:02, Ikarus260 pisze:
Ja tak samo. Smigałem Esperakiem jako jeszcze pożyczany i udostępnianyw opcji " Dziwkowóz "...

Są w Polsce jeszcze blachary, które lecą na Espero... Chyba Bułgarki...

Cytat:
2008-05-13 09:45:56, lothaar pisze:
Chyba Bułgarki...

To chyba 15 lat temu. Bułgaria w UE jest gdybyś nie wiedział.

Nie wiem co ma do mojej wypowiedzi fakt bycia Bułagrii w UE. Chodziło mi o te przydrożne Bułgarki bo jakoś innych lasek, które polecą na Espero w Polsce sobie nie wyobrażam.

Cytat:
2008-05-12 22:33:02, Ikarus260 pisze:
Ja tak samo. Smigałem Esperakiem jako jeszcze pożyczany i udostępnianyw opcji " Dziwkowóz " i " Melańżowóz " Znaczy po wypłacie kolega z firmy się chciał zabawić i dawał Espero i woziłem resztę pracowników tu i tam.... Potem wlazłem na Google i wyszukałem czegoś o tym samochodzie i tak tu jestem. Na stacji BP spotkałem Espero i Paint dał mi karteczkę tak zwana rklame i już mogłem Mu odpowiedzieć, ze już tam się zapisałem. To był pierwszy klubowicz jakiego spotkałem

Ze mna było podobnie;
-najpierw kupiłem esperaka,
-potem zacząłem coś szukać w necie na temat
-znalazłem forum i zacząłem je przeglądać
-zarejestrowałem się na motonews i dostałem do klubu
-no i potem ocz zlot ogólnopolski w Sielpi na dzieńdobry wszystkim w ramach wkupienia sie w szeregi klubowiczów wymyśliłem naszą Nagrodę Przechodnią
......i tak oto jestem już ponad 2 lata z wami ale ten czas leci.

a ja trafiłem do klubu w 2000 roku... kiedy klub liczył kilka sztuk klubowiczy ...a trafiłem na klub przez google... gdy nie było jeszcze ani naklejek klubowych... ani ulotek...

potem w 2002 jako pierwszy wpadłem na pomysł zrobienia naklejki klubowej, i jako pierwszy takową wykonałem i nakleiłem - wielką na tylnej szybie - taki był pierwszy projekt...

potem ktoś zaproponował aby taką samą zrobić na blendę w zmniejszonej formie... i tak też się stało...

niedługo potem razem z Adminkiem zrobiłem ulotkę klubową która w niezmienionej formie przetrwała do dziś

(na komputerze mam ponad 2000 zdjęć klubowych począwszy od roku 2001 - czyli praktycznie cała historia naszego klubu)

Cytat:
2008-05-13 16:04:01, ŁUKASZ_GAJER pisze:
(na komputerze mam ponad 2000 zdjęć klubowych począwszy od roku 2001 - czyli praktycznie cała historia naszego klubu)

To może wrzuć to na ftp niech inni lizną histori

Cytat:
2008-05-13 16:04:01, ŁUKASZ_GAJER pisze:

Cytat:
2008-05-13 19:48:10, Kula69 pisze:
To może wrzuć to na ftp niech inni lizną histori

Jak nie chce Ci się czekać aż taka ilość zdjęć przepchnie się przez łącza ,to możesz wypalić je na płytce i przywieźć na zlot pod M1.

Serwer ftp stoi u mnie w pracy koło biurka (Jacek "JaRabbit" widział) więc będę miał tylko dwa kliknięcia i zdjęcia wrzucone

[ wiadomość edytowana przez: slawekk dnia 2008-05-13 21:25:39 ]

Cytat:
Jak nie chce Ci się czekać aż taka ilość zdjęć przepchnie się przez łącza ,to możesz wypalić je na płytce i przywieźć na zlot pod M1.

słuszna koncepcja
tak też zrobię

Cytat:
2008-05-14 00:04:43, ŁUKASZ_GAJER pisze:
słuszna koncepcja tak też zrobię

Ja z kolei informacji o jakimś klubie espero szukałem w 2003 roku jak zacząłem myśleć o kupnie prywatnego esperaka.Po natłuczeniu x kilometrów służbowym ( od 1998 ) stwierdziłem,że jednak to fajne auto, tym bardziej że japończyk już się wykrwawiał (ruda kończyła ucztę) i trzeba było pomyśleć o czymś nowszym.
Zapisałem się no i jestem

A ja tu trafiłam przez mifiego i Cezariusza.
Mifi po kupnie naszego esperka szukał wiadomości na jego temat, trafił na stronkę i zapisał się do Klubu.
Czasami czytałam Forum.
Pierwszy raz spotkałam Klubowiczy na Ogólnopolskim w Sielpi.
Tam zostałam namówiona przez Moda do zalogowania się.
Tak też uczyniłam i jestem z Wami do dziś.

Później zabraliśmy na spocik warszawski mifcię i tu Paint wykonał mistrzowską agitację klubową i w ten sposób Klan mifi`ego liczy juz trzy osoby

Cytat:
2008-05-14 18:33:39, JaRabbit pisze:
Ja z kolei informacji o jakimś klubie espero szukałem w 2003 roku jak zacząłem myśleć o kupnie prywatnego esperaka.Po natłuczeniu x kilometrów służbowym ( od 1998 ) stwierdziłem,że jednak to fajne auto, tym bardziej że japończyk już się wykrwawiał (ruda kończyła ucztę) i trzeba było pomyśleć o czymś nowszym. Zapisałem się no i jestem

Zapomniałeś dodać, że zaraziłeś Klubem również żonę
Ja wpisałam się w poczet Klubowiczów po zlocie w Iłkach w 2006, gdzie przyjęto mnie bardzo ciepło. Byłam wtedy baaaardzo gruba. Do Sielpii już nie pojechałam, bo było nas już o jednego Królika więcej

A ja pojechałam na zlot śląski...
Zachwyciłam się i namówili mnie żeby się zarejestrować i oto jestem...
Pozdrawiam !! !!

acha...
zapomniałabym!!
Największą zasługę w tym że jestem na forum mają dwie osoby...
Mój braciszek krzychu_ch, który zabrał mnie na ten dziewiczy zlot...
I... KOLBER ponieważ na jednym ze spodów został moją walentynką!! Postanowiłam wtedy, że nie opuszczę tego forum !! !!
Hi...

to i Ja sie dołacze jako "świerzak klubowy"
po zakupie bryczki, odstawiłem "rower" i jako stały bywalec innego Forum o tematyce komputeroewj, nie problem było znajśc Klub Espero. nie wchodząc odrazu na głęboką wodę, przyobserwowałem TO i OWo a pożniej LOGIN !
i tak przy okazji, w chwili dostania się do Klubu załapałem się dzień póżniej na Zlot w Katosach
KRZYCHU_CH hehehe
a pozaty: tego miejsca Pozdrowionka dla Śląska i okolic.
Peace

Ja to standardowo.
Kumpel namówił na kupno, poszukałem co o naszym cudzie ludziska piszą w necie, znalazłem stronkę, kupiłem złomiaka i się zapisałem.

A co mi to dało? Przynależnośc do ekskluzywnego forum (naprawdę inne do pięt mu nie dorastają - merytoryka, szybkość reakcji użytkowników na posty i ogólna atmosfera) oraz sporo wiadomości na temat niestety częstych napraw dupereli.

A ja nie pamiętam jak tu trafiłem...

Na klubową stronkę trafiłem jeszcze w 2003r., kiedy to szukałem informacji na temat ESPERO, jednak zapisałem się dopiero w 2004r. gdy pojawił się problem z poduchą silnika i szukałem pomocy.
Warto też zaznaczyć, że pierwszą osobą, która do mnie zagadała i mi pomogła to Bartek...

Ja szukałem w necie informacji na temat Espero - zdjęcia, tuning itp...

Trafiłem TUTAJ.

Dostrzegłem na jednym ze zdjęć naklejkę z adresem stronki klubowej, a stamtąd już prosta droga do forum

Dzięki niemu, czyli Wam wiem o Espero prawie wszytko, każda usterka sprawia, że najpierw zaglądam tutaj, a później albo do garażu (zazwyczaj), albo do mechanika (rzadziej)

No i Kolber... zainspirowałeś mnie i też mam foteliki z Vectry GT
O głośniczkach 16cm z przodu i przeróbkach instalacji elektrycznej nie wspominam

I wiele, wiele innych patentów.

Jednym słowem: to forum sprawiło, że Espero zostało u mnie

Ja tu trafilem ze wzgledu na ambicje. Jestem nowym posiadaczem uzywanego Esperka 1.8 i gdy tylko "gozownik" wystawil mi f-rke za uruchomienie sprzetu, to sie wystraszylem i postanowilem wziazc sprawe w swoje rece i sam dokonywac wymiany zuzytych/niesprawnych czesci. Przeciez "Polak potrafi". Przegladajac google trafilem na Was i jestem