MotoNews.pl
11 [126p] hamulce tarczowe z poldka a CC (212862/0) - Strona 2

[126p] hamulce tarczowe z poldka a CC - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No, to chyba najlepsze rozwiązanie

a czy na tyl tez da sie zaladowac tarcze od cc ?? Wszedlem na strone nitro lecz tam trojan jest wiec......

Widzialem goscia ktory mial tarcze od CC i nawet zaciski mial tylko reczny z pompy a po zalozeniu tyl bral mu szybciej niz przod pozniej to ustalo i bylo dogrze ale ja i tak bym tak nie zrobil.

kupuje taki zestawik, tarcze z polda i flansze pod nie...

czy zacisk z CC bedzie pasowac pod tą flanszę? ewentualnie co musze przerobić ? Tarcze przypuszczam że też będą za duze ?

Cytat:
2008-07-25 19:19:02, Final pisze:
kupuje taki zestawik, tarcze z polda i flansze pod nie... czy zacisk z CC bedzie pasowac pod tą flanszę? ewentualnie co musze przerobić ? Tarcze przypuszczam że też będą za duze ?

nie, zaciski z cc niepodejdą. Musisz kupic nowe blachy zaciski z cc i tarcze.

Te tarcze z zdjecia tez sa juz troche zmeczone i bezsensownie odmalowane. Niewiem czy jest sens to brac.

[ wiadomość edytowana przez: Gonzo_BB dnia 2008-07-25 19:44:00 ]

czy tarcze z zaciskami cc/sc wejda pod 12 calowe felgi ? a jak nie to z czym moznaby eksperymentowac ?

z cc/sc nie ma szans podobno z fiesty I pasują zaciski pod 12

w tico są 12 i tarcze z przodu, ale inny rozstaw śrub jest.

EDIT

http://www.allegro.pl/item480550702_zaciski_hamulcowe_tico.html

tak to wygląda

[ wiadomość edytowana przez: Markiej dnia 2008-12-05 20:06:24 ]

ja mysle ze po zastosowaniu odpowiedniego dystansu wejda 12ki z kaszla na tarcze 240mm z cienkiego, probowalem coprawda z wiekszym rozmiarem{felga 13 cali na tarcze 257mm} ale na zasadzie analogii moze sie udac

aha mam na mysli 12ki 4x98 bo cytrynki wymagalyby jeszcze adaptera

dokladnie tak, chce zastosowac taki adapter na 4x140 ktory bedzie jednoczesnie dystansem, a piaste 4x98.

myslalem zeby uzyc tarczy z cc a zaciskow z tico
tarcze z cc dodatkowo stoczyc o okolo 10mm na promieniu, wtedy tarcza mialaby 220mm srednicy a powierzchnia bylaby wystarczajaca zeby sie zmiescil zacisk z tico

Podepne sie pod ten temat. Czy Ten zacisk podpasuje zamiast zacisku z df`a?

Cytat:
2008-12-05 21:59:29, KrauzeR pisze:
dokladnie tak, chce zastosowac taki adapter na 4x140 ktory bedzie jednoczesnie dystansem, a piaste 4x98. myslalem zeby uzyc tarczy z cc a zaciskow z tico tarcze z cc dodatkowo stoczyc o okolo 10mm na promieniu, wtedy tarcza mialaby 220mm srednicy a powierzchnia bylaby wystarczajaca zeby sie zmiescil zacisk z tico

właśnie o czymś takim myślałem ale bałem się napisać bo będzie zjeba że chcę kogoś zabić

przymierzalem bo chcialem do 500 ale odpuscilem bo tam by sie nie zmiescilo to w blotnik.
jak ktos chce to moge zmierzyc jaki dystans musi byc bo mam tarcze zaciski flansze i zrotnice na wierzchu.
Przy cenie zaciskow do cc wogole nie pchal bym sie w fso bo sa do d

[ wiadomość edytowana przez: jaqo dnia 2008-12-06 01:06:09 ]

Cytat:
2008-12-05 22:09:25, 5Turbo pisze:
Podepne sie pod ten temat. Czy Ten zacisk podpasuje zamiast zacisku z df`a?

pasuje, tylko przewod do tego zaisku byl taki jak do zaciskow z CC, wiec wszytko co dotyczy przewodu elastycznego z CC ma tez zastosowanie tutaj