Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
asiani1 tarnowskie góry | 2010-08-26 23:27:55 Bigelektron Katowice sory że wysłałem ci to na priv |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2010-08-28 13:28:55
Zakladam ze swiece zarowe i paliwo wykluczono,wiec. Po pierwsze to jakie cisnienie masz na listwie przy jakich obrotach na rozruszniku??To jest kluczowe, czy silnik kreci sie zbyt wolno czy pompa nie wyrabia bo np wtryski daja zbyt duzo na przelew. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
ZenonBambolina Białystok | 2010-09-03 22:32:27 używane wtryski fajna rzecz i wychodzą niedrogo, ale skąd ja ma wiedzieć w jakim one są stanie ![]() [ wiadomość edytowana przez: ZenonBambolina dnia 2010-09-03 22:34:16 ] |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2010-09-04 12:53:47
Cisnienie spada szybko po wylaczeniu silnika i to jest normalne. Jezeli na zimnym po nocy odpala bez problemow to najpewniej rozrusznik,chyba ze na zimnym tez zle zapala. Korekcje wtryskow jak sa w okolicy 2 to wtryski do wymiany,ale jezeli sa w normie to tez wtryski moga byc niesprawne. Wazne jest ile obrotow kreci silnik i jakie jest wtedy cisnienie na listwie common rail. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
ZenonBambolina Białystok | 2010-09-04 14:57:40 co do ciśnienia na obrotach to gośc nie miał zastrzeżeń (nic mi na tym nie mówił) wręcz powiedział, że na niskich jest bardzo dobrze, ja też nie odczuwam spadku mocy, jak wcisnę to idzie do przodu, silnik pracuje równo. Tak jak pisałem na zimnym silniku odpala spokojnie za pierwszym razem, problemy zaczynają się na ciepłym. Dzieki za odpowiedź, sprawdze w poniedziałek rozrusznik i jak coś napiszę czy pomogła regeneracja czy nie. Na korekcje wtrysków jestem już umówiony, poproszę w ASO żeby dali mi wydruk jak to wypadło i jaki wtryski będą pasowały, podobno tam siedzą OG010. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2010-09-04 21:02:18
Nie interesuje mnie cisnienie jak juz odpali tylko jak kreci rozrusznikiem. Trzeba zapiac tester i zrobic zapis cisnienia i obrotow podczas odpalania,lub odpiac wtyczki z wtryskow i odczytac ile obrotow kreci silnik na rozruszniku. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
ZenonBambolina Białystok | 2010-09-09 07:46:28 w poniedziałek zmieniłem tuleje w rozruszniku, kosztowało mnie to 80 złotych i wszystko chodzi tip top, żadnych problemów z odpalaniem, zastanawiam się teraz czy jechać na korekcje do ASO. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2010-09-09 14:03:47
Nie widze potrzeby skoro temat opanowany.Jak rozrusznik nie kreci odpowiednio to pompa w sprawnym ukladzie nie wytworzy minimalnego cisnienia potrzebnego do odpalenia.Dlatego tak wazne jest odczytanie ile obrotow kreci rozrusznik. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
ZenonBambolina Białystok | 2010-09-09 18:14:00 oka posłucham fachowca ![]() |
Janek68 Elbląg | 2011-09-13 10:04:41 Też miałem problem z wtryskami Denso. W serwisie zażądali 2500 zł za jeden, a do wymiany były 4. Zacząłem szukać w internecie i znalazłem firmę w Hiszpanii Rufre - http://www.rufre.com/. Za nowe, oryginalne wtryski Denso do Toyoty Landcruiser diesel zapłaciłem 255 EUR za sztukę plus 70 EURO za paczkę DHL. Wyszło coś koło 273 EUR za jeden, ok. 1130 zł. Mam też fakturę i gwarancję 2 lata. Nie mam żadnych "udziałów" w Rufre, ani nic z tej reklamy. Chciałem tylko innym dać znać, że jest taka możliwość. W końcu mieszkamy obecnie w UE. Na swoich stronach piszą również, ze regenerują wtryski Denso, ale nie pytałem o regenerację i nie wiem ile kosztuje, ani jak wygląda. Ja kupiłem nowe wtryski. |
lmilczarek warszawa | 2012-02-26 21:07:09 witajcie !!!!
mam do rozwiazania pilny problem, "zregenerowalem" wtryski w firmie drei pol ale mam ekstra maly klekot na wolnych obrotach na malym obciazeniu wtryskow,a jeden mimo "regeneracji" nawet niestety mi daje +3.3, reszta dobrze - ogolnie wiec mam nagrzebane we wszystkich , nosze sie z zamiarem kupna używek lub nowych, a sa to dwu pinowe do avensis 2.2 d4d 150 KM o numerze 23670 - 0R010, moje pytanie czy trzeba je kodować ??? czy po zakupie uzywek czy nawet w denso polska czy w hiszpanii w rufre ?????? ![]() z gory dziekuje za odpowiedzi. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2012-02-26 22:11:49 Na glowce wtryskiwaczy masz tzw liczby kalibracyjne ktore wpisujesz testerem Toyoty w komputer silnika ,sa to korekcje pracy wtryskiwacza zawarte w kodzie cyferkowym ustalane indywidualnie dla kazdego wtryskiwacza w fabryce.
Poniewaz jak mniemam firma D......nie nabija nowej kalibracji , a zmienia czesci wtryskiwacza czyli zmieniaja sie jego parametry, wiec dlatego bedzie stukac...i z tego co mi wiadomo stuka zawsze jak grzechotnik ogonem ![]() ![]() Malo tego w ich gwarancji jest jak byk napisane ze bedzie stukac ![]() ![]() Wymien sobie wtryski ,a na braki mocy wyczysc EGR i wyodkurzaj i wyskrob kanaly w kolektorze tam gdzie montowany jest zawor egru ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
lmilczarek warszawa | 2012-02-26 23:29:40 Dziękuję, wiec tak : kupic nowe lub używane - dalej iść do....ASO ??? i prosic o ich wmontowanie i zakodowanie >??? co do skrobania kolektora chodzi o czyszczenie tzw. kolektora dolotowego ????? macie namiary czy ktoś oprócz ASO może to zrobić ??? najlepiej w Warszawie... ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: lmilczarek dnia 2012-02-26 23:47:03 ] |
lmilczarek warszawa | 2012-02-27 19:09:14 Dziękuję za informację. |
lmilczarek warszawa | 2012-02-27 19:12:54
|
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2012-02-27 19:59:01
Calego kolektora nie czyscisz tylko po wyjeciu zaworu egr cale to siedlisko jest zabetonowane sadza wiec sie to skrobie i wysysa odkurzaczem zeby wegiel nie polecial do silnika. Co do czyszczenia egru to juz opisywalem jak to zrobic. Niestety w ASO nie wszyscy wiedza jak to zrobic i najczesciej mam takich delikwentow u siebie ktorym wyczyszczono bez efektu...bo nikt nie rozruszal na prowadnicy i nie dotarl grzyba na przylgni. Toyota nie szkoli jak to robic ,tylko kazdy robi jak umie. Moja metoda akurat jest skuteczna. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer [ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2012-02-27 20:01:12 ] |
![]() Alien_Obcy TOYOTA DRIVER Matrix XRS, Yaris Ve ... Wawa | 2012-03-01 21:18:19 Janek68 - czy możesz zdać relację jak się sprawują wtryski zakupione w Rufre? |
Janek68 Elbląg | 2012-10-29 12:15:48 Przepraszam, że tak późno odpowiadam, ale dopiero teraz zauważyłem pytanie do mnie. Wtryskiwacze działają idealnie, żadnych problemów. |
Janek68 Elbląg | 2012-10-29 12:34:54 Ponad pół roku nie zaglądałem na forum, a tu kilka wiadomości na skrzynce, wszystkie dotyczą wtrysków z Hiszpanii. Odpowiem hurtowo w temacie:
1. wtryski działają prawidłowo, nie mam żadnych zarzutów, silnik chodzi równo, spalanie w normie, prawidłowe przyspieszenie itd. 2. otrzymane wtryski były nowe, w firmowym opakowaniu, żadne regenerowane itd. 3. nie, nie musiałem odsyłać starych wtrysków, mam je ciągle w garażu 4. wymianę robiłem w warsztacie specjalizującym się w toyotach ( były pracownik serwisu Toyoty ), ale nie w ASO , nie wiem czy i jak ustawiał kodowanie, podobno ma jakiś komputer, ale się na tym nie znam i nie zagłębiałem się w temat. 5. Z wtryskami otrzymałem fakturę. Sorry, ze tak hurtowo, ale nie chce mi się pisać kilku e-maili, oprócz tego pewnie inne osoby mogą być zainteresowane tematem. |