MotoNews.pl
3 Konserwacja podwozia - ile "baranka"? (217964/45) - Strona 2

Konserwacja podwozia - ile "baranka"? - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
2008-08-19 19:45:44, fryszard pisze:
progi na koncach sie różnią, jedna strona jest płaska druga zaokrąglona, płaskim ma iść do przodu

Wielkie dzieki za info

Panowie ile schnie baranek?

wiem ze jest to napisane na puszce ale jeszcze nie kupilem baranka a chce rozplanowac malowanie warstw

ja mam:

klik1 progi
i
klik2 podwozie
tylko, ze mam te rzeczy na pistolet
i nie ma ile schnie, tlko na baranku jest, ze szybkoschnacy

naprawde podziwiam Cie,ze leżysz pod w ten sposob uniesionym samochodem. Ja osobiscie odczuwalbym ogromny dyskomfort psychiczny w tej sytuacji mam nadzieje,ze to sie zle nie skonczy.

Moim zdaniem niepotrzebnie masakrujesz ori konserwacje. Zapewne bedzie Cie to kosztowalo sporo pracy i czasu. Jesli nie jest uszkodzona i nie widac oznak rdzy nie ruszalbym tego, nie ma po co. Na fotce widac,ze blacha pod tym co juz zdarles wyglada wporządku. Zwlaszcza,ze taką techniką i w takich warunkach nie dojdziesz wszedzie i nie usuniesz wszystkiego, bo musialbys wymontowac wszystko z podwozia (wydech,bak, tylny zawias etc) chyba ze masz to w planach?? Wystarczy,ze zajmiesz sie miejscami w ktorych wyszła ruda badz uszkodzila sie fabryczna konserwacja. A jesli juz chcesz tak kompleksowo robic to moznaby oddac podwozie do wypiaskowania.. wtedy mialoby to sens. pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: jozwa_maryn dnia 2008-08-20 10:22:08 ]

uczepiliscie sie strasznie mojego warsztatu...
nie czuje dyskomfortu... zapewniam was gdybym podejrzewal ze sie zawali nie wlazilbym tam. zostawmy ten temat lepiej sie skupic na tym ile schnie baran

Co do oryginalnego zabezpieczenia tez myslalem ze robie robote bez sensu..ale w niektorych miejscach pod zabezpieczeniem troszke rdzawi.. nie widac tego z wierzchu.. pod spodem tez nie jest duzo ale jest...

2 lata temu zrobilem tylko ogniska ktore bylo widac i jak w tym roku ogladam te miejsca to w wiekszosci jest stan ok nie widac postepujacych atakow korozji..

baku nie sciagam nie chce mi sie

zrobie to gdzie moge dotrzec mam nadzieje ze bedzie ok i nie zrobie samochodowi krzywdy...

efekt za 2 lata sie pozna

jeszcze jedno pytanie

ile idzie baranka na 1 warstwe?

Litr a moze 2 litry?

wiem ze wszystko jest pewnie na puszcce ale z waszego doswiadczenia?

dzis maluje gruntem reakcyjnym marki APP, 2 lata temu jak tym malowalem i teraz nie bylo znaku dzialania rdzy czyli nie bylo zle...jak sie poleje bezposrednio na rdze to az sie pieni

jutro jade po pistolet i puszki wiec chce wiedziec ile brac zeby sie nie krecic

Mi na nadkola poszło 1litr więc zapewne 2 litry wystarczy na podwozie ale ja se nie żałowałem, daj więcej trochę.

Cytat:
2008-08-20 15:52:52, Kleszczak pisze:
Mi na nadkola poszło 1litr więc zapewne 2 litry wystarczy na podwozie ale ja se nie żałowałem, daj więcej trochę.

chce dac 3-4 warstwy bo nie mam zamiaru za rok znow tam dalej dlubac i zeby byle kamyczek nie rozwalil calej roboty

czyli okolo 3-4 litrow

dobra dzis zrobilem pierwsza warstwe...

sama podloga i podluznice i litra baranka poszedl...a chcialem dac 2 warstwy dzis...
na moim preparacie jest zeby dawac 2 warstwy w odstepie 30 min... no ale zabraklo barana

wiec jutro dokupuje 2 puszki i zrobie 2 warstwy jak pierwsza ladnie wyschnie

napsikalem tez w profile zamkniete drugiego specyfiku

mysle ze nie bedzie zle

ja wlasnie skonczylem juz wszystko...
ide sie upic