MotoNews.pl
9 07 Zgłoś Się - i inne polskie seriale (21856/5) - Strona 2

07 Zgłoś Się - i inne polskie seriale - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potwierdzam, szczególnie dzisiaj porucznik Borewicz rzucał wieloma powiedzonkami. Na przykład: "Ludzie nas nie lubią, ale za to bardzo lubią podkładać komuś świnię", "My (milicja) nie jesteśmy od tego, aby nas lubiano, lecz od tego, aby działać skutecznie"... sorry jak coś pokręciłem, ale również nie mam dokładnej pamięci do wszystkich dialogów. Popieram pomysł Pagana o zrobieniu takiego zbioru wszystkich dialogów z serialu.

"nie jest to dominującą cechą nszych działań", "eee, to kurew była jakaś, bo też we futrze była", "porucznik Jaszczuk, Dzieła Wybrane, Tom pierwszy, strona pierwsza", "ktoś kiedyś powiedział, że samotna starość zaczyna się wtedy, gdy nie ma już do kogo powiedzieć - a pamiętasz...", "kobiety nigdy nie da się zmienić dopuki sama tego nie będzie chciała", etc...etc...jak najbardziej jestem za gromadzeniem takowych super powiedzonek !!!!

telewizja powinna puscic jeszcze serial Zmiennicy film dla fanow fiaciora

Zmiennicy lecą: na TV Polonia w soboty o 18.20

Może nie dokładnie zacytuje ale było też:

dwie kobiety (płetwonurkowie czy jak to sie piszę) wyciągające F127 z jeziora na widok Borewicza

" ty co to za jeden z tym jamniczkiem ... jakis pedał, czy co"

Zubek do Borewicza:
Oburza mnie takie przepłacanie i to Wy pracownik resortu.

Borewicz przy Majorze do Ewy:
"kobieta dwa razy szaleje gdy dorasta i siweje"

Ja równie bardzo lubię ten serial, a oto chyba najlepsze powiedzonko z tych ktore pamiętam, z odcinka o kobiecie wyrzuconej przez okno:
Zubek do gościa na wózku inwalidzkim: "Na każde pytanie można odpowiedzieć tak , nie lub nie wiem"
facet na wózku: "tak? a jak zapytam pana czy przestał pan już brać łapówki to co pan powie? "

Serial jest nie do wyjecia, no i te sceny z "full-borewiczem"

Polski Fiat 127p to nie zaden prototyp, ale Fiat 127 montowany w FSO. Montaz to w sumie troche za mocne slowo, ale mowilo sie na to montaz.

Pozdrowka
Adamus

i ten znaczek co widac bylo w przybliozeniu, identyczny jak 126 tylko 7. fajny!

He, he - mam gdzies taki znaczek

Adamus

z wczorajszego odcinka:
ewa i borewicz: -smacznego! - nie ma do czego
ktos tam: kobiete trudno jest przekonac, ale mozna namowic
jaszczuk do ewy: co pani taka zasumowana?
jaszczuk: pracownik stacji rozpoznal was, mezczyzne...
jaszczuk: tam jest taki zakrwawiony samochod.

Najlepsza scena z wczorajszego odcinka

Borewicz hamujacy przed lotniskiem chyba mial zle hamulce zrobione bo go tak rzucilo ze hej

No i dziewulski i jego talent aktorski

pozdr

Cytat:
2003-08-12 10:46:36, thaniel pisze:

Borewicz hamujacy przed lotniskiem chyba mial zle hamulce zrobione bo go tak rzucilo ze hej

pozdr

A po tej scenie text krawężnika:
K: "A pan kierowca to gdzie się uczył jeździć?"
Borewicz: W stołecznym Urzędzie Spraw Wew.
K: "A pan kolega?" (mowa o Jaszczuku)
J: Ja w ogóle nie mam prawa jazdy.

Serial zajebisty tylko ma zj...ną ścieżkę dźwiękową>

Jedno z ulubionych przekleństw Borewicza: "Do nagłej krwi!!!"
kobieta Borewicza do niego na Mazurach: "zawsze tak jest, jak zaczyna być dobrze to ten ktoś okazuje się świnią, a jak ktoś fajny to... milicjant" Bardzo trafna uwaga bo oni tylko udają fajnych. - Mądra kobieta.

niepodobna do polskich filmow rzecz: borwicz powiedzial kurwa mac!

ten serial ma zajebiste dialogi. kiedy slucham seriali typu telepierdele dialogi sa mniej wiecej takie:
- spotkamy sie o osmej.
- o osmej?
- tak, o osmej.
- dobrze spotkamy sie o osmej
- to do osmej.
rzygac sie chce.

Pagan, myślałeś może żeby zarabiać pisząc trafne, lakoniczne felietony satyryczne?...
Jesteś w tym znakomity!
Maksimum treści w minimum znaków!
Szczerze podziwiam
i pozdrawiam

We wczorajszym odcinku bylo z 6 Polonezow: bialy (ten co zwykle), czerwony, orzechowy, zielony - groszek, srebrny metalik (alufelgi!), niebieski (radiowoz z kogutem), rewelacja - mniam!

Pozdrowka
Adamus

Kiedys liczylem ile zginelo ludzi w filmie commando ale ty Adamu przebijasz wszystkich

Trivia:

Ile bylo poldkow we wszytkich odcinkach 07 i jakie ??

pozdr

Nie wiem czy widzieliście dzisiejszy odcinek - 21 "Złocisty". Jak dla mnie po prostu super Wogóle dużo jeździło bardzo ciekawych DF, z Polonezami trochę gorzej... Świetne teksty no i ten pościg MI 8 to było to. Tak ponadto teoretycznie był to ostatni odcinek, lecz TVP ma problemy z chronologicznym ułożeniem, więc nie wiadomo czy będzie coś dalej... Tak notabene to był odcinek już z 1987r czyli serial kręcili 11 lat. Nieźle