Fiat 500 a fotele kubełkowe - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sparco rurowe niepolecam jeden rajd i mialem pare krwiakow na plerach bimarco b waskie na dluzsza mete meczące bimaco c ideał w sam raz do malca/500tki tylko zalezy ile czlowiek wazy jeszcze....

Cytat:
2009-01-20 13:22:28, tabi666 pisze:
a tak ogolnie to chyba z tymi rurowymi fotelami nie jest tak źle, wkóńcu sparco jest dopuszczone przez FIA więc chybanikomu pleców podczas wypadku nie przebija...

np przyu uderzeniu bocznym rura wgniata Ci sie w noge itp. Fotel z tworzywa odkrztałca sie bąź pęka - jest znacznie bezpieczniejszy.

Cytat:
2009-01-19 23:07:31, Zuraw pisze:
Expert ledwo wchodzi do malucha i trzeba podcinac bodajze blache w drzwiach...

Ale przecież Expert jest węższy od Bimarco B, które się mieszczą bez problemu w maluchu, więc czemu niby trzeba podcinać blachę w dzwiach?

Bimarco Expert
Bimarco Bravo

Chyba, że ew. górą może być problem, ale nie sądzę, bo bimarco B zamocowany do szyn maluchowskich ma 1-2cm luzu między tunelem, a węższego Experta będzie można zamocować do podłogi przesuwając go parę cm w stronę tunelu.

Inna sprawa to jeszcze grubość oparcia, która może mieć znaczenie dla wyższych osób w przypadku montażu kubła w aucie z klatką - ja mam teraz taki problem z bimarco B w maluchu...

u mnie kopia experta weszła tylko dlatego, że górna część zmieściła się koło szyby, gdby fotel był troszke niżej, musiałbym wycinać drzwi.
ale epxert wygląda profi, C raczej średnio.

Coś chyba musibyć z tymi rurami - nikt ich nie poleca dobrze, że w dresowozie mam laminaty

Cytat:
2009-01-20 14:55:15, tabi666 pisze:
Coś chyba musibyć z tymi rurami

A chciał byś mieć do czynienia z taka rasową Rurą?

P.S Poszedł priv do Ciebie to daj znać co i jak to sobie weekend rozplanuje ewentualnie

Zuraw, facet chciał 800 z hakiem, tyle samo co bimarco.
Co do nie mieszczenia się E to powód jest prosty, jest on o 7 cm szerszy od b w najszerszym miejscu i do tego b ma szeroki dół a E górę.
Tak wyglądowo to najbardziej mi odpowiada B, ale nigdzie w wawie nie znalazłem takiego by się przymierzyć. Jeśli mam 187cm i jakieś 80kg to wejdę??
Do C już mam już miejsce ma przymiarkę, zobaczymy jak to wyjdzie. Jak mówicie, że D,E się ledwo mieszczą do malucha to do 500 na pewno nie wejdą bo jest o 2cm węższa.

Marcinosik bierz bimarco C najlepsze z mozliwych w dobrej cenie

Kuner dobrze piszesz ja na hopie trzymajac w łapie trase wyskoczylem pare razy z 3-5 cm nad fotel na odcinku niby wszystko ok stres nerwy znieczuliły bol a po skonczeniu rajdu z bolu uklekłem pierd.............. rurowce

Cytat:
2009-01-20 16:43:04, Marcinosik pisze:
Zuraw, facet chciał 800 z hakiem, tyle samo co bimarco. Co do nie mieszczenia się E to powód jest prosty, jest on o 7 cm szerszy od b w najszerszym miejscu i do tego b ma szeroki dół a E górę. Tak wyglądowo to najbardziej mi odpowiada B, ale nigdzie w wawie nie znalazłem takiego by się przymierzyć. Jeśli mam 187cm i jakieś 80kg to wejdę?? Do C już mam już miejsce ma przymiarkę, zobaczymy jak to wyjdzie. Jak mówicie, że D,E się ledwo mieszczą do malucha to do 500 na pewno nie wejdą bo jest o 2cm węższa.

Zagadaj do mnie na priv - dam ci zdecydowanie lepsza cene na Bimarco!!!
Co do fotela dla ciebie, to dla porownania mam 183cm i 70kg i dla mnie C jest za szeroki - zdecydowanie lepszy jest D. Zarowno C jak i D mam w domu, wiec gdybus chcial sie przymierzyc do jednego i drugiego to zapraszam. No i D bez zadnego problemu wchodzi do malucha.

Pojechałem do sklepu by się przymierzyć do bimaco i co się okazało, oparcie było za krótkie o 5cm w C(w obu generacjach) i E.
Jedyna nadzieja, że w fabryce wymyślą sposób przedłużenia oparcia, na razie myślą nad tym intensywnie.
Ma ktoś jakiś pomysł??(na wypadek gdyby się im w fabryce nie udało)
Osobiście myślałem nad omp z serii dla samochodów historycznych. Tych dwóch z zagłówkiem(CLASSIC oraz BRANDS HATCH), ktoś ma coś takiego??

2 futury ledwo sie zmieszcza w skodzie felici wiec w 126/500 nie da rady

-----------------
Franky Garage

Cytat:
2009-01-23 17:01:19, Marcinosik pisze:
Pojechałem do sklepu by się przymierzyć do bimaco i co się okazało, oparcie było za krótkie o 5cm w C(w obu generacjach) i E. Jedyna nadzieja, że w fabryce wymyślą sposób przedłużenia oparcia, na razie myślą nad tym intensywnie.

A skad ty masz takie informacje, bo Marek nic mi nie mowil na ten temat.

Cytat:
Ma ktoś jakiś pomysł??(na wypadek gdyby się im w fabryce nie udało) Osobiście myślałem nad omp z serii dla samochodów historycznych. Tych dwóch z zagłówkiem(CLASSIC oraz BRANDS HATCH), ktoś ma coś takiego??

Co masz na mysli mowiac "oparcie za krotkie"? Oparcie ma byc na takiej wysokosci, zeby przleotki byly ponizej linii ramion, aby pasy sciagniete dociskaly cie do fotela. Ja mam 183cm i zarowno w C, D jak i w E nie mam z tym problemow, wiec u ciebie tym bardziej. CHyba, ze mowisz o zaglowku?

Chodziło mi o zagłówek, co do przelotek to jest ok.
Szanowny głos w słuchawce twierdził, że Cobrę 2 może będzie się dało wydłużyć, ale nic nie obiecują bo muszą to przemyśleć pod względem technicznym, co i jak.
Mam się zgłosić za 2 tygodnie, zobaczymy co z tego będzie.

Panowie, czy ktoś z Was waży może ponad 100 kg i wciskał się w bimarco c? jest szansa komfortowo w tym jeździć (182 cm i 110 kg), ewentualnie jaki inny kubeł na osoby wielkogabarytowe wpasowałby się do 126/500 ??

190 cm kiedyś 100kg i było mi wygodnie w Bimarco C . dobry fotel turystyczny

Zmierzyłem dziś mój fotel, ma 610 mm szerokości, mierzone w najszerszym miejscu czyli tam gdzie są "uszy", jedna sztuka ledwo mieści się do malucha z wyciętymi drzwiami wiec nic o podobnych wymiarach raczej się do serii nie zmieści

według mnie dobrym wyborem byłby omp silverstone, ładny klasyczny fotel do klasycznego autka. 129 funtów za sztukę

Ma być zagłówek i koniec, żadnych karkołamaczy. Ja nie chce latać w rajdach tylko zwiększyć swoje bezpieczeństwo. Co do OMP to się poważnie zastanawiam bo swojego czasu widziałem 500 z takimi fotelami na autosout24, wiec wejdą a cena niższa niż Futury tylko wyglądają jak normalny fotel a nie jak kubełek.

Dzis moze sprawdze czy 500 ma tyle samo miejsca co kaszel bo mam ja u siebie i wolny kubelek.
Ale serio - kup jakies ladne z epoki bo zeby Ci pasowaly sportowe kubly musial bys odrazu zrobic reszte (kiera zawias etc) bo inaczej to taki tjunink.
Swoja droga - od 5 miesiecy wybierasz fotel, chyba juz wszystko zostalo powiedziane na ten temat...