| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2009-02-15 20:47:55 No cóż smutne jest, że dla policji jak i mediów jest to zamiast sytuacji typu "zasłużone lecz nienowoczesne samochody przechodzą na emeryturę" okazja do zachowań typu: "do niczego się nie nadający złom z PRL, z którym musieliśmy się męczyć ląduje na śmietniku gdzie jego miejsce".
Można było z tego zrobić ładną chwilę, a nie kolejne trąbienie o tym, że PRL to dno i trzeba się wszystkiego co z nim związane pozbyć z obrzydzeniem... A już tlumaczenie owej zmiany cięciem kosztów to zupełne nieporozumienie. (Patrz samolot za 2 500 000 ). |
benny_pl FSO 125p / Cinquecento Lublin | 2009-02-16 02:51:25 wiele z tych poldkow jest w bdb stanie i ja nie mowie ze maja nimi scigac jakies audi ale do patrolowania dzielnic czy dojazdu bo ochorny jakiejs imprezy tudziez kierowania ruchem to nie widze przeszkod ze Polonez moze sluzyc jeszcze wiele lat, nie widzie jaki to ma zwiazek z tym ze chodzi tu o zycie ludzi
i tez jestem zdania ze media to najgorsze kanalie bo tak jak pisze "Grzech" uwzieli sie na biednego Poloneza i wogole caly PRL, bo co by nie mowic za PRLu roznie bylo ale mielismy swoj caly przemysl a teraz to co? teraz nic juz nie mamy wszystko zniszczyli |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2009-02-16 07:15:23
Czytaj rozkradli co się dało.
Związek jest i to zasadniczy. Po prostu nie da się już zaszpanować na służbie Polonezem. Ja nie mówię, że wszyscy policjanci są szpanerami, darzę szacunkiem tych "normalnych" z tej grupy zawodowej, ale naoglądałem się przez okno jak młodziki ćwiczyli służbowego Plusa kilka lat temu jak przyjeżdżali do panienek.
Tak jak nie zrobiono oficjalnego zakończenia produkcji Poloneza w FSO. Maluch miał chociaż serię Happy End a Polonez? Nic, po prostu wstrzymano produkcję do odwołania czyli po prostu zakończono pokątnie. Wczoraj pojawiła się na jakimś portalu informacyjnym (nie wiem, może to było Onet, może Gazeta) informacja, że rzekomo rządowe Lancie też są w takim złym stanie, że minister musiał naprawiać samochód z kierowcą na trasie. Oczywiście naprawa się nie udała i musiał pojechac stopem. Drugiemu podobno odpadło koło. Ciekawe po co taka informacja idzie w obieg. Jak dla mnie to jest po to, żeby za miesiąc czy dwa wyskoczyć, że mimo kryzysu rząd jest zmuszony kupić nowe samochody służbowe dla bezpieczeństwa ministrów. Nie wierzę w bajki, że minister lub jego współpracownik jeździ stopem a od samochodu rządowego odpada koło. Bo serwis, który dopuścił do takiego zdarzenia już nie powinien serwisować samochodów rządowych (normalnie to tak jest). Ciekawe kto podbił przegląd w tym samochodzie, skoro jest taki zdezelowany. Normalnie jak się jedzie do diagnosty z prawdziwego zdarzenia to czasem nie podbija o lekko przekorodowany wydech, a tu takie luzy na zawieszeniu i przeszło? Takie bajki to mogą sobie sami wciskać. |
benny_pl FSO 125p / Cinquecento Lublin | 2009-02-16 19:58:32 heh szczeze mowiac to ja bym chcial byc policjantem i wcale nie oddal bym im Plusa jak bym mial pod soba a w zadnym razie nie zamienil na opla (brzydze sie oplow, to jest szrot) i mogl bym sobie sam tego plusa naprawiac
no niestety bardzo malo jest takich policjantow jak np w filmie "Fuks" a szkoda.. ale i tak nie jest tak zle, jednak sporo policjantow jest jednak do dogadania sie, zupelnie odwrotnie jak straz miejska, tam to chyba ida tylko jacys umyslowo chorzy ludzie, faszysci albo inne kanalie ktorych jedynym celem jest zrobienie komus na zlosc a co do tych Lancii to ja nie slyszalem tego, ale to wyjatkowo zenujaca i komromitujaca ten portal wypowiedz, bo inaczej powiedzieli by o tym w TVNie ktora to jest przodujaca telewizja w wymyslaniu sobie "faktow" skoro im tak strasznie zle jezdzic Lanciami to niech jezdza swoimi prywatnymi merolami a nie pokupuja po kilkaset tys i tylko stoja w garazu a woza sie sluzbowymi |
pablo_fso Miłośnik FSO R.I.P. Polonez Atu p ... Wola | 2009-02-17 11:11:58
tak a propos : Polonez w akcji ![]() |
marcij Miłośnik FSO Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2009-02-17 16:37:05 Mi sie chyba ze wszystkich polonezow najbardziej to podobal mr 94 w policyjnych barwach. A co do wymiany , no to przyszla na nie kolej. Te polonezy maja juz ok 10 lat i najwyrazniej nalezy sie im wymiana. A ze nie ma juz polskiej marki samochodow osobowych , to kupuja zagraniczne. Jak kilka lat temu wymieniali polonezy na polonezy to nikt nie plakal, ze stare jeszcze moga jezdzic itp. Co nie zmienia faktu , ze w wielu przypadkach te polonezy moglyby jeszcze spokojnie sluzyc. |
DoliN Miłośnik FSO zdrapek JGA / KAT | 2009-02-17 20:58:23 Ale musisz przyznać, że KIA to strzał policji we własne kolano... |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2009-02-17 22:44:12 Ciekawe czy nowe samochody policji podobnie jak Toyota sąsiadów zawieszają się na progu zwalniającym na jezdni... Kupowanie wyłącznie super nowoczesnych bryk na nasze drogi to jednak jest pewne nieporozumienie.
Mak - tu nie o to chodzi. Chodzi o to, że policja to te Ople czy co innego kupiła by zamiast Polonezów w ramach OSZCZĘDNOŚCI Bo oni nie pozbywają się Polonezów z powodu przestarzałej konstrukcji. Pozbywają się bo "eksploatacja jest droga".
Nikt się nie upiera, że Polonez jest nowoczesny, (aczkolwiek na pewno daje sobie lepiej radę w rejonach, w których droga III kategorii jest szutrowa z wielkimi kałużami. a interwencje sprowadzają się do spokojnej jazdy do wioski). Ale cały wic polega na tym, że w ramach "oszędności" policja sprzeda stare radiowozy jak leci, a kupi nowe. Jak przypuszczam kupi ich mniej niz było tych starych bo przecież ma oszczędzać. Nie będzie Polonezów i będą ganiać piechotą. Się już przecież Pitera wypowiadała, że piesze patrole są skuteczniejsze... [ wiadomość edytowana przez: Grzech dnia 2009-02-17 22:53:49 ] |
pvzon Miłośnik FSO pf 125p szczecin | 2009-02-17 23:29:31 oszczędności polegają na tym że nowego auta nieważne jakiej marki nie naprawia się co chwilę tak jak starego też nie ważne jakiej marki
a druga sprawa jest taka że te auta nie mają być tanie drogie czy nie wiadomo jakie jeszcze tylko stale jeźdzące a tego stare poldki nie są w stanie zagwarantować |
adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2009-02-18 11:31:36 Proces godzenia sie niektorych na tym forum z odchodzeniem Poloneza na "wieczny patrol" bedzie dlugi i bolesny
Pozdrawiam Adamus |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2009-02-18 11:53:08 Dla kogo? Bo dla mnie na pewno nie.
Mnie irytuje zupełnie co innego. Zakłamanie mediów i policji upierających się, że to w ramach cięcia kosztów. Oraz korzystanie z okazji by jeszcze raz napsioczyć na beznadziejny polski produkt. Takie samo zachowanie niestety widoczne jest u różnych ludzi, którzy wczoraj jeździli zachwyceni Polonezem, a dziś już go nienawidzą i nim gardzą bo: "teraz to oni mają BMW, Mercedesa, Audi czy cokolwiek w tym typie". |
BolimA Miłośnik FSO PF '81 / E34 '90 Warszawa - Wola | 2009-02-18 23:57:10 Ale sie Grzesiu uczepiles tego "ciecia kosztow". Nie wazne. Wycofuja nareszcie relikt przeszlosci i dobrze. A te co zostana niech dobrze sluza do prostych zadan... |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2009-02-19 00:44:44
No bez przesady... A czym ta dzisiejsza KIA różni się od pozostałych marek oferujących auta w tym przedziale cenowym? Ja bym zaryzykował stwierdzeniem, że jest cień szansy na trochę lepszą jakość niż u "sprawdzonej" konkurencji z Niemiec czy Francji. W dzisiejszych czasach powszechnego chłamu taka KIA może okazać się ponadprzeciętnym autem, jeśli chodzi o jakość/trwałość. |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2009-02-19 04:47:57
Się uczepiłem bo mnie drażni zakłamanie. [ wiadomość edytowana przez: Grzech dnia 2009-02-19 04:51:29 ] |
benny_pl FSO 125p / Cinquecento Lublin | 2009-02-20 00:06:45 heh mam "nie przyjemnosc" jezdzic w pracy takim szrotem nie kia ale renault clijo, badziew okropny, nowy i wcale nie bezawaryjny, spalil sie alternator (niezle smierdzialo) nowy - 1200zl, ale szef znalaz jakies chinskie rzemioslo za 400zl (ciekawe ile pochodzi), ale sama szajba 200zl dodatkowo kosztowala pozniej sie ulamala rurka przenoszaca wajchowanie dzwignia zmiany biegow na skrzynie, nie wiem ile bo to juz mechanik robil, juz nie licze ila razy sie rozpad mechanizm otwierania drzwi bo znow sie ostatnio cos ulamalo i tylko od srodka sie da otworzyc (ach ten plastik) ostatnio kolega chcial fotel przesunac to mu cala dzwignia w reku zostala... i to ma byc samochod? to parodia samochodu, produkt samochodopodobny, ma juz z 5 lat (ale co to jest 5 lat!, toszto nowy samochod) i ma ze 150tys i juz tak nierowno silnik chodzi ze niewiem ile to jeszcze pociagnie..
niech ktos mowi co chce ale Polonezy 10 lat jezdzily i jezdza dalej, a te kje na pewno sie rozpadna duzo wczesniej, ot cale oszczednosci, juz nie wpominajac ile beda kosztowaly minimum coroczne remonty zawieszenia w tych "bezawaryjnych" samochodach |
jar128 ![]() Gdańsk | 2009-02-25 22:26:27 renault to guwno , ale kija jeszcze większe
, a system komunistyczny jest najlepszy wymiana wysłużonego poloneza swoim nagłośnieniem przypomina chęć wymiany samolotów żądowych (ograniczeni przez $$$). najpierw zdecydowanie stwierdzą że POLONEZ to szrot zagrażający bezpieczeństwu udowadniając ze z punktu A do B nie da się bezawaryjnie dojechać , a potem wszyscy zaciągniemy pasa współfinansując nową flote policyjnych radjowozów. Czytałem nawet art. w gazecie opisująy chęć wycofania POLONEZA i ewentualnej wyprzedaży. Ciekawie zapowiadały się ich ceny: - ok. 1 000 zł za egzemplaż jeżdzący - ok. 1 500 zł ze świeżutką instalacją gazową (dotowaną przez UE?) -w troche lepszym stanie - przy wypuszczeniu na rynek wturny większej ilości radjowozów w dobie kryzysu ich ceny mogą polecieć zdecydowanie niżej (beny stać by cie było na kilka takich i za 20 lat miał byś w posiadaniu "relikt minionej epoki" wart zdecydowanie więcej) teraz nie ma miejsca na sentymenty - bo "POLONEZ TO ZŁO" , jednak pojawią się gdy zabiorą się za dwa- trzy ostatnie zajeżdzone trupy twierdząc "NIE BYŁ ON TAKI NAJGORSZY" i dało się tym jeżdzić jak ktoś doczytał pozdrawiam |
jar128 ![]() Gdańsk | 2009-04-05 21:14:12 |
-GDEjeGRZECHU Jelita 10.ooo Kusk Tomorowski | 2009-04-06 18:13:45
Jizas ! a co ci w ręce się stało !!!??? |