Fotelik dla dziecka - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A nie masz namalowane na foteliku jak pasy przeprowadzać?

Właśnie według tego rysunku wychodzi mi ,że ma przechodzić w ten sposób, ale coś mi to nie pasi

Dziwny patent
Na mój gust pasek z tyłu powienien byc zdecydowanie wyżej a ta czesc ktora jest nad nóżkami- z sprzodu fotelika coby nie przeszkadzać w swobodnym kopaniu współpasażerów

Cytat:
2008-07-21 08:29:06, el_pashchaco pisze:
Dziwny patent Na mój gust pasek z tyłu powienien byc zdecydowanie wyżej a ta czesc ktora jest nad nóżkami- z sprzodu fotelika coby nie przeszkadzać w swobodnym kopaniu współpasażerów

Zwróć uwagę, że fotelik jest umieszczony tyłem do kierunku jazdy. W moim pas przechodził pod siedziskiem, bo zadaniem pasa jest tylko trzymać fotelik, a nie zabezpieczać jego użytkownika.

Cytat:
2008-07-20 18:48:46, slawekk pisze:
Właśnie według tego rysunku wychodzi mi ,że ma przechodzić w ten sposób, ale coś mi to nie pasi

Spoko Sławku, fotelik zamontowałeś prawidłowo.

Ja swojego bajcla woziłem na przednim fotelu.
Znalazłem nawet jakąś fotkę.

Dzięki

Tak obserwuje ten wątek. Ciekawe jak mój sie będzie chciał zapiąć. Wkrótce odbieram od kolegi po Jego córeczce fotelik. Musze oblukać jak go zapinać. Dodam, że w Lanosie Mu sie mieści bez problemów. Więc i u mnie być takiego nie powinno chyba.

Cytat:
2008-07-21 23:08:31, Ikarus260 pisze:
Dodam, że w Lanosie Mu sie mieści bez problemów. Więc i u mnie być takiego nie powinno chyba.

Obyś się nie zdziwił, że Ci pasów z tyłu zabraknie. Lanos to już inna bajka.

Cytat:
2008-07-22 06:58:18, piotr_ek pisze:
Obyś się nie zdziwił, że Ci pasów z tyłu zabraknie. Lanos to już inna bajka.

Dokładnie.
Problemem nie jest ilość wolnej przestrzeni, bo tego w Espero nie brakuje, ale długość tylnych pasów.

Cytat:
2008-07-22 07:32:39, kisztan pisze:
ale długość tylnych pasów.

Normalnej długości są Wsiadł koreański koszykarz o wzroście 150 cm i powiedział OK. Następnie włożył fotelik dla Barbie na którym umieścił swoje 30 cm dziecko i również stwierdził OK.

Najwygodniej z bazą. Gdy montowałem fotelik do którego nie ma bazy, to myślałem że mnie szlag trafi a dzieciaka będę wiózł w bagażniku. Pasy są za krótkie do takiej zabawy. Chyba że się trafi jakoś inaczej zaprojektowany fotelik niż ten mój.
Moim zdaniem - tylko z bazą.

Cytat:
2008-07-22 08:35:48, slayter pisze:
Moim zdaniem - tylko z bazą.

A ja poszedłem do sklepu, wskazałem który chcę fotelik, zapłaciłem i wyszedłem. Na drugi dzień ku*wowałem na czym świat stoi, że fotelik nie chce się zapiąć. W finale pozycja była tyłem do kierunku jazdy z lekkim podniesieniem dołu o 2-3 cm.

Ja kupiłem fotelik pod kątem wózka - mogę go wpiąć w wózek zamiast gondoli.
Ciekawe czy chociaż raz z tego skorzystam.

Koledzy. Koleżanki. Moze mi ktoś doradzi jakis fotelik dla dziecka co by pasował do Naszych Esperakowskich pasów...
Dziecko na dniach sie urodzi, a ja nie mam fotelika jeszcze... Doradźcie mi jakiś z Allegro.

Cytat:
2008-09-30 23:28:04, Ikarus260 pisze:
Koledzy. Koleżanki. Moze mi ktoś doradzi jakis fotelik dla dziecka co by pasował do Naszych Esperakowskich pasów... Dziecko na dniach sie urodzi, a ja nie mam fotelika jeszcze... Doradźcie mi jakiś z Allegro.

Bardzo proszę.

Fotelik z bazą

Jeśli chcesz szybko i sprawnie montować (demontować) fotelik w samochodzie to polecam nosidełko dla maluszków ale tylko z bazą.
Baza jest na stałe zamontowana w samochodzie, a Ty nosidło tylko klik-klik i gotowe.
W takim nosidle bez większych problemów przywieziesz nawet dzieciaka ze szpitalka.

Ja również polecam z bazą. Można kupić komplet, tzn. wózek z fotelikiem oraz bazą. Fotelik może pasować również do stelaża wózka, o czym pisał Sławek. Ja mam coś podobnego do tego.. Możesz też kupić sam fotelik z bazą, którą to bazę przypina się nawet najkrótszym, koreańskim pasem. Poszperaj na allegro a na pewno znajdziesz i to w warszawie.

Dopasowac do krótkich pasów będzie ciężko, także faktycznie najlepiej z bazą. A co do wpinania go w wózek to patent jest nie do przecenienia, szczególnie na jakieś krótkie wypady na zakupy itp - nie trzeba się motać z gondolą. Z tym, że wtedy trzeba kupić fotelik tej samej marki co wózek lub przy zakupie wózka zamówic od razu adapter do konretnej marki fotelika - ja tak zrobiłem, bo fotelik odziedziczyłem.

Cytat:
2008-09-30 23:28:04, Ikarus260 pisze:
Koledzy. Koleżanki. Moze mi ktoś doradzi jakis fotelik dla dziecka co by pasował do Naszych Esperakowskich pasów... ...

Nawet się nie zastanawiaj i bierz taki jak polecił kisztan.
Miałem dokładnie taki sam fotelik z bazą w Omie - chociaż u mnie nie było problemu za krótkich pasów, to nie wyobrażam sobie ciągłego montowania fotelika, albo wkładania dzieciaka do zamocowanego "na stałe" fotelika...

Poza tym jeszcze jedna bardzo ważna zaleta:
Fotelik z bazą możesz zamontować NA ŚRODKU, co nie dość że jest najwygodniejsze to jest to najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie na fotelik

Dziękuję Chłopaki. Zastosuje się do Kisztana. Najleprze rozwiązanie

Czekaj czekaj. Ten jest kozak