| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-07-20 18:35:37 A nie masz namalowane na foteliku jak pasy przeprowadzać? |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2008-07-20 18:48:46 Właśnie według tego rysunku wychodzi mi ,że ma przechodzić w ten sposób, ale coś mi to nie pasi |
el_pashchaco DAEWOO Nubira II Mikołów | 2008-07-21 08:29:06 Dziwny patent
Na mój gust pasek z tyłu powienien byc zdecydowanie wyżej a ta czesc ktora jest nad nóżkami- z sprzodu fotelika coby nie przeszkadzać w swobodnym kopaniu współpasażerów ![]() |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2008-07-21 09:22:39
Spoko Sławku, fotelik zamontowałeś prawidłowo. Ja swojego bajcla woziłem na przednim fotelu. Znalazłem nawet jakąś fotkę. ![]() |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2008-07-21 13:52:43 Dzięki |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-07-21 23:08:31 Tak obserwuje ten wątek. Ciekawe jak mój sie będzie chciał zapiąć. Wkrótce odbieram od kolegi po Jego córeczce fotelik. Musze oblukać jak go zapinać. Dodam, że w Lanosie Mu sie mieści bez problemów. Więc i u mnie być takiego nie powinno chyba. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-07-22 06:58:18
Obyś się nie zdziwił, że Ci pasów z tyłu zabraknie. Lanos to już inna bajka. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2008-07-22 07:32:39
Dokładnie. Problemem nie jest ilość wolnej przestrzeni, bo tego w Espero nie brakuje, ale długość tylnych pasów. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-07-22 08:28:16
Normalnej długości są Wsiadł koreański koszykarz o wzroście 150 cm i powiedział OK. Następnie włożył fotelik dla Barbie na którym umieścił swoje 30 cm dziecko i również stwierdził OK. |
slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2008-07-22 08:35:48 Najwygodniej z bazą. Gdy montowałem fotelik do którego nie ma bazy, to myślałem że mnie szlag trafi a dzieciaka będę wiózł w bagażniku. Pasy są za krótkie do takiej zabawy. Chyba że się trafi jakoś inaczej zaprojektowany fotelik niż ten mój.
Moim zdaniem - tylko z bazą. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-07-22 08:52:04
A ja poszedłem do sklepu, wskazałem który chcę fotelik, zapłaciłem i wyszedłem. Na drugi dzień ku*wowałem na czym świat stoi, że fotelik nie chce się zapiąć. W finale pozycja była tyłem do kierunku jazdy z lekkim podniesieniem dołu o 2-3 cm. |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2008-07-22 09:24:33 Ja kupiłem fotelik pod kątem wózka - mogę go wpiąć w wózek zamiast gondoli.
Ciekawe czy chociaż raz z tego skorzystam. |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-09-30 23:28:04 Koledzy. Koleżanki. Moze mi ktoś doradzi jakis fotelik dla dziecka co by pasował do Naszych Esperakowskich pasów...
Dziecko na dniach sie urodzi, a ja nie mam fotelika jeszcze... Doradźcie mi jakiś z Allegro. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2008-10-01 07:39:26
Bardzo proszę. Fotelik z bazą Jeśli chcesz szybko i sprawnie montować (demontować) fotelik w samochodzie to polecam nosidełko dla maluszków ale tylko z bazą. Baza jest na stałe zamontowana w samochodzie, a Ty nosidło tylko klik-klik i gotowe.
W takim nosidle bez większych problemów przywieziesz nawet dzieciaka ze szpitalka. |
slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2008-10-01 09:20:46 Ja również polecam z bazą. Można kupić komplet, tzn. wózek z fotelikiem oraz bazą. Fotelik może pasować również do stelaża wózka, o czym pisał Sławek. Ja mam coś podobnego do tego.. Możesz też kupić sam fotelik z bazą, którą to bazę przypina się nawet najkrótszym, koreańskim pasem. Poszperaj na allegro a na pewno znajdziesz i to w warszawie. |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2008-10-01 10:07:18 Dopasowac do krótkich pasów będzie ciężko, także faktycznie najlepiej z bazą. A co do wpinania go w wózek to patent jest nie do przecenienia, szczególnie na jakieś krótkie wypady na zakupy itp - nie trzeba się motać z gondolą. Z tym, że wtedy trzeba kupić fotelik tej samej marki co wózek lub przy zakupie wózka zamówic od razu adapter do konretnej marki fotelika - ja tak zrobiłem, bo fotelik odziedziczyłem. |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2008-10-01 11:49:34
Nawet się nie zastanawiaj i bierz taki jak polecił kisztan. Miałem dokładnie taki sam fotelik z bazą w Omie - chociaż u mnie nie było problemu za krótkich pasów, to nie wyobrażam sobie ciągłego montowania fotelika, albo wkładania dzieciaka do zamocowanego "na stałe" fotelika...
Poza tym jeszcze jedna bardzo ważna zaleta: Fotelik z bazą możesz zamontować NA ŚRODKU, co nie dość że jest najwygodniejsze to jest to najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie na fotelik |
Ikarus260 Klubowy Weteran Opel Astra Warszawa - Gocław , Żoliborz | 2008-10-01 12:36:39 Dziękuję Chłopaki. Zastosuje się do Kisztana. Najleprze rozwiązanie ![]() |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2008-10-01 18:19:38 Czekaj czekaj. Ten jest kozak ![]() |