MotoNews.pl
2 Antyradar opinie doświadczenia (235072/132) - Strona 2

Antyradar opinie doświadczenia - Strona 2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ja się tak już przyzwyczaiłem do jazdy z cb, że ostatnio jak mi padło i musiałem jechać do zakopanego bez to aż się głupio czułem, a tak poza tym to już parę razy mi dupę uratowało, i to nie tylko w naszym pięknym kraju ale i na południe od niego, więc w tej chwili radio poza miastem to podstawa.

jestem na etapie kupna cb ... jakoś będę musiał się przyzwyczaić

co do mojego zdjęcia , było jak Race napisał , stwierdziłem że ja siebie na tym zdjęciu nie poznaje , pokazali lepsza rozdzielczość , i nadal się nie poznawałem choć było widac jak chuj że to ja stwierdziłem że w tym dniu jeździły conajmniej 3 osoby tym autem , i skończyło się na 300 zł mandatu bez punktów zamiast 400 i 8pktów da się przeżyć , można było potargować jeszcze troche ale bałem się surowego wzroku pana ze straży gminnej w Mykanowie

Cytat:
2009-07-24 10:07:54, 3zeR_MDS pisze:
ja się tak już przyzwyczaiłem do jazdy z cb, że ostatnio jak mi padło i musiałem jechać do zakopanego bez to aż się głupio czułem, a tak poza tym to już parę razy mi dupę uratowało, i to nie tylko w naszym pięknym kraju ale i na południe od niego, więc w tej chwili radio poza miastem to podstawa.

Co Ty, teraz to podstawa GPS i CB w jeździe do marketu i spowrotem

Cytat:
2009-07-22 17:46:47, Koniu pisze:
jest jeszcze takie cuś http://yanosik.org/, ale pewno cb i tak lepsze jeśli chodzi o informacje nt. tajniaków.

yanosik nie ma aktualnych danych...
zajrzyj tu: www.nieoznakowane.info jest też spory dział o antyradarach, opisy, testy, jak ustawić. Nawet jakbyś się zastanawiał nad AR to i tak polecam najpierw kupić CB

A ja bym jeszcze zaapelował o uprzejmość między kierowcami i dobre nawyki (miganie światłami) sprawdza sie i uratowało mi pare eurasów zagramanicą

Cytat:
2009-08-05 14:14:35, mar125 pisze:
A ja bym jeszcze zaapelował o uprzejmość między kierowcami i dobre nawyki (miganie światłami) sprawdza sie i uratowało mi pare eurasów zagramanicą

tak miganie, na polskich dziurawych drogach wygląda jakby wszyscy cały czas migali

Ja mialem antyradar(teraz na sprzedaz jest) bo kupilem cb. antyradar splacil sie juz kilkakrotnie bo daje troche czasu na wyhamowanie. w miescie jestfaktycznie gorzej ale mozna w nim wylaczyc niektore rodzaje radarow i jest z tym spokoj bo miski pewnie uzywaja tylko paru rodzajow a nie wszystkich 11. jest na tym moim tez detektor laserow ale nie wiem czy to dziala bonie mialem okazji sprawdzic. montuje antyradar na desce rozdzielczej w schowku i lapie wszystko przez komore silnika bez problemu wiec policjant go nie zauwazy. ten moj to cobra xrs-9700 i moge go polecic jak ktos nie chce cb.

Takiego radaru jak pisze Walezy nie trzeba specjalnie chowac gdyż zgodnie z polskim prawem można używać takich urządzeń ponieważ dostarcza jedynie informacji a to nie jest zabronione - zabronione jest natomiast używanie urządzeń, które zakłócaja prace radaru.
Oczywiście w zetknięciu z WŁADZĄ może spowodowac jakieś uwagi WŁADZY i jak nie jesteście na tyle cwani, żeby się nie dać wydymać to może być róznie

ja jezdze i z cb i z yanosikiem i powiem wam ze tak jak na poczatku bardzo sceptycznie podchodzilem do pomysłu tego yanosika, tak teraz musze przzynzac ze coraz bardzioej mnie pozytywnie zaskakuje. Prawdą jest ze tylko rosnaca liczba uzytwkoników zapewni rozwój systemu, zreszta juz teraz widze roznice (mam go 4 miesiac), na poczatku ostrzegał tylko o tym co było wgrane z bazie, czyli fotoradary, szkoły, czarne punkty.. teraz dostaje komunikaty o patrolach, tych nieozankowanych tez (brzmi to +- tak "nieoznakowany patrol w okolicy"octawia w okolicy; albo "niepotwierdzona policja, 600metrów" dzisiaj rano o korku który faktycznie tam był. Wynika to z tego ze coraz wiecej ludzi zaczyna jezdzic z tym urzadzeniem, wczesniej po prostu było tego niewiele, i nie miał kto zgładzac komunikatów.
Nie wiem ilu jest dokładnie uzytkowników, ale sparwdziłem na stronie producenta iloś zgłoszeń uzytkowników z ostatniej godziny i pokazywało 63933

jako ze wysepilem od dealera cb radio mam pytnko - model Jonny 2 presidenta bedzie dobrze hulac z antenka metrowa Iowa? Niby na opakowaniu anteny jest cos o presidencie wspomniane, ale wole sie upewnic zanim zrobie dziure........

wez magnetyczna to nie trzeba robic dziury. powinna dzialac dobrze, wystarcza jak slyszysz na okolo 5km

no a jaka bedzie dobra?

ja mam model super floryda aukcja i dziala super, nie trzeba jej stroic ale mozna to zrobic przez dobranie dlugosci kabla. Uwazaj na podrobki tych radyjek johnny 2 bo mozna sie nadziać.

dzieki - a po czym poznac? bo zastanawiam się czy wrzucic ja do paska jako ze to nim popierd.... stanowczo za szybko

Jest pare roznic, na allegro czesto sa podrobki jednak warto popytac sie u kogos kto sie na tym zna. Roznice sa minimalne i do wychwycenia praktycznie tylko jak masz oba radyjka obok siebie. Kumpel o tym sie przekonal na przykladzie johnny 2. Z tego co pamietam to roznica byla np w kolorze izolacji przy wtyku antenowym i gwint do mocowania pałąka(uchwytu) byl nie pomalowany w oryginale a w podrobie bylo to zamalowane. Ponoc tez roznily sie wagą, oryginal byl troche ciezszy i pokretla dzialaly solidniej(troche ciężej) niz w podrobce. Tyle to ja wiem ale najlepiej popytac kogos znajomego. No i wazne zeby do radia byla faktura i potwierdzenie ze jest to radio od polskiego dystrybutora.
Poszukaj na necie, moze znajdziesz jakies info na temat podrobek i jak je rozpoznac.

myslę ze w salonie nie daja podróbek? zwłaszacza ze podtrzymuja gwarancje po montazu.......

Jesli to salon firmowy(tzn taki ktory jest wypisany jako punkt sprzedazy na stronie producenta-importera) to mysle ze nie bedzie problemu.

[ wiadomość edytowana przez: Pat_kdb dnia 2009-09-13 22:34:59 ]

Dzis w koncu zatrybiło cb. Jako ze to pierwsyz kontakt "na poważnie" - nie wiedziałem że aż tak wyzywają na straż miejska - a akurat byla mowa w rejonie o fotoradarze...bluzgarnia ze ho ho ho

no to nie raz sie nasluchasz bluzgów, dobra rada, jak zajedziesz jakiemus Tirowi droge lub cos w tym stylu wylacz na 10 min radio chyba z lubisz sluchac jak jada po tobie jak po burej suce